Demokrat Zafer

Yıldırım’da Yaşamak “Gelecek Kadrolarıyla” Artık Ayrıcalık Olacak!

Yıldırım’ın iddialı belediye başkan adayı Ercan Sönmez’den dikine çıkış! Gelecek Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ercan Sönmez 2024-2029 dönemi için net konuştu; “Yalana, dolana, harama bulaşanı yakarım!” kazanması halinde 5 yıl içinde yapacağı yatırımlarıda paylaşan Sönmez; “İlçemiz 71 mahalle ve 750 bin nüfusyla özellikle doğudan gelen ailelerin ilk lokasyon durağı oluyor. O nedenle ayakları yere basan bir Kentsel Dönüşüm hedefimiz. Bu sayede yatay ve dikey aynı zamanda da çapraz yolları açarak ilçemizin ulaşımına katkıda bulunacağız. Belediyecilik hizmet alanıdır, ticaret alanı değildir. Bugün ilçemizde özellikle doğudan gelen vatandaşlarımıza kentsel dönüşüm üzerinden oynanan ötekileştirme ve yıldırma politikasını yırtıp atacağız!” Dedi.

“Her Mahalleye Çok İşlevli 3 Bin Metrekare Park Yapacağız.”

Sönmez; “Mahallelerimiz daha çok gecekondulardan oluşan yapı stoğu ile Bursa’nın yaşam standardı en gerilerden gelen ilçesi. Her mahallemizde vatandaşımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek meydanlar yaparak kültürel etkinliklerimizi bu alanlarda yapacağız.” Dedi.

“Ailelerin Rahatça Tedavi Görebilecekleri İlk Adım Sağlık Ocakları Yapacağız.”

Sönmez; “5 ila 7 mahallemizi bir araya getirerek buralarda Yıldırımlıların mahrum edildiği sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği tedavi merkezleri kuracağız. Şehrin kilometrelerce uzağında yapılan hala metrosu yılan hikayesine dönen Şehir Hastanesi nedeniyle ilçede kapatılan 4 hastanesi yerine aynılarını tekrar yapacağız.” Dedi.

“İlçenin 4 Ayrı Noktasına Gasilhane Yapacağız.”

Sönmez; “750 bin hemşehrimize hizmet verilmesi için ilçenin 4 noktasına Gasilhane ve Taziye Evi yaparak büyük bir soruna dönen cenaze hizmetlerini yaparak acı çeken ailelerimizin yanında olacağız. Cenaze nakil araçlarında sayısını artıracağız.” Dedi.

“ilçemize 10 Yeni Aşevi Yapacağız”

Sönmez; “İlçemizde eksikliği hissedilen konulardan biride 5 / 7 mahallemizin ortak kullanabileceği aşevlerini faaliyete geçireceğiz. Ekonomik yapının giderayak dahada tıkanma noktasına sürüklendiği ve gelir dağılımı nedeniyle yeteri kadar sağlıklı beslenemiyor. O nedenle aşevlerini kalıcı hale getireceğiz.” Dedi.

“İlçede Faturasını Ödeyemeyen Vatandaşımızın Yanında Olacağız”

Sönmez; “Faturasını ödeyemeyen vatandaşlarımızı muhtarlarımız aracılığı ile nakten takviye edebilmek için imece dayanışmasını başlatacağız.” Dedi.

“Bugüne Kadar İhmal Edilen Ankara Yolu Altında Liseler Açacağız.”

Sönmez; “Bugüne kadar belkide özellikle ihmal edilen Ankara Yolu Altındaki mahallelerimizde çok amaçlı liselerin açılabilmesi için hızlı kamulaştırma yapacağız.” Dedi.

“Anadolu Kültür Sarayı ile Bir İlke İmza Atacağız.”

Sönmez; “750 bin insanımızın kendi il kültürlerini yaşayabilmesi için ilçe merkezinde Anadolu Kültür Sarayı açarak 81 il ve yakın coğrafyamızdan gelen vatandaşlarımızın kültürlerini yaşayabilmesini daim kılacağız.” Dedi.

“Camilerimize ve Okullarımıza Sahip Çıkacağız”

Sönmez; “ilçemizde var olan camilerimizi hergün belediye temizlik ekipleri tarafından temizlenmesini sağlayacağız. Uyuşturucu illeti ortaokul çağına kadar düştü. O nedenle tüm okullarımıza dönüşümlü belediye personeli olan güvenlik ekiplerimizi tahsisini yaparak velilerimizin gönül rahatlığı ile çocuklarımıza sahip çıkacağız.” Dedi.

“Yıldırım’ı Yeniden Tarımla Buluşturacağız.”

Sönmez; ekonomik yapının giderek bozulması sebebiyle belediyelerin vatandaşın sofrasına katkıda bulunmasının önemine işaret ederek; “Yıldırım her nekadar betonkent özelliğini korusada el değmemiş ovası ile tarım lezzetlerine başkentlik yapabilecek durumdadır. O nedenle ekmek dahil 25 / 30 kadar tarım ürünü yetiştirerek vatandaşlarımızın sofrasına ulaşacağız. Açacağımız tanzim marketleriyle piyasa fiyatının çok altına inerek fırsatçılığı kendine şiar eden bir takım zihniyetle de mücadele edeceğiz.” Dedi.

“Deprem Toplanma Alanları ile Yaşama Merhaba Diyeceğiz.”

Sönmez; “Deprem kuşağındayız. O nedenle her mahallemizde olası bir depremde kullanılmak üzere nüfus sayısını gözeterek yeni konteynırlar alacağız. Yaklaşmakta olan deprem nedeniyle belediyelerin hazırlı olmadığını görüyoruz. Biz bu konuda Akademik Odalar ile koordinalı olarak çalışarak Yıldırım’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu kanıtlayacağız.” Dedi.

“Her Mahalleye Çok Branşlı Spor Kulübülerini Kurduracağız.”

Sönmez; belediyelerin spora sadece amatör kulüplere yılda bir kez forma ve top verdiklerinin altını çizerek bunun yeterli olmadığını belirtti. Sönmez; “Belediyelerimiz bu konuyu amatör kulüplere destek noktasında bir elin parmaklarını geçmeyen sayıda malzeme desteği vererek geçiştiriyor. Oysa ki; her türlü kötü alışkanlıktan uzak kalmayı kendine hedef olarak ilan eden spor branşlarına biz destek vereceğiz ve her mahallemize en az 10 dalda spor kulüplerinin açılmasını teşvik edeceğiz. İlçemize yeni 6 yüzme salonu kazandırarak vatandaşımızın hizmetine sunacağız.” Dedi.

“İlçemize Yeni OSB Kuracağız.”

Sönmez; “OTOSANSİT çevresine yeni bir vizyonla yeni üniteler kazandıracağız. Dağa bakan kısımda ise 30 kadar ünitenin olduğu bir OSB yaparak şehrin 71 mahallesine dağılmış işletmeleri bu yeni tesiste toplayacağız. Amacımız sanayiyi tek bir alanda toplayarak boşaltılan kısımları şehrin nefes aldığı alanlar yapabilmek. OSB içinde 5000 bin gencimizin eğitim alacağı Teknik Mesleki Okul kazandırarak sanayicinin ara eleman derdini çözeceğiz. Kamyon Garajı içinde bölgede Yıldırım’a yakışan bir ünite yaparak lojistikte çığır açacağız.” Dedi.

“Uludağ ve Sahil Yıldırım Kent Merkezi Kuracağız.”

Sönmez; ilçenin çocukları ve olgun gençleri için iki büyük projesi olduğunu belirterek; “ilçemizde en az 300 bin vatandaşımız ne Uludağ’ı nede Marmara Denizi’ni gördü. O nedenle cüzzi bir rakamla Uludağ Yıldırım Kenti ve Sahil Yıldırım Kenti yapmayı düşünüyoruz. 2 bin mevcutlu olacak iki ayrı tesisimizi bir haftalık konaklama imkanı tanıyacağız. Her mahallemizde bilgisayar destekli Milli Kütüphaneler kurarak gençlerimize ücretsiz kurs takviyesi yapacağız. Yıldırım’da yaşamak ayrıcalık olacak.” Dedi.

“BTÜ Öğrencilerinin Barınma Sorununu Kökünden Çözeceğiz”

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencilerinin 15 bin dolayında olduğunu belirten Sönmez soruna dair çözümünde; “Bir belediye başkanı üniversiteli kardeşlerini düşünmeli. Bunun için ilçenin iki ayrı merkezinde tüm ihtiyaçları cüzzi bir rakamla karşılayabileceği ünitelerinde olduğu 10 bin kişilik yatak kapasitesi olan bir yurt inşaa edeceğiz. Ana Sınıfı, İlk-Orta Okul, Lise düzeyindeki öğrencilerimize günde bir öğün sıcak yemek dağıtımı yapacağız. Her öğrencimizi kültür gezileriyle önce Yıldırım’ı sonra Bursa’yı tanıtacağız. Yıldırım’da yaşamak artık bir işkence olmayacak!” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ