Demokrat Zafer

Yurtdışı Fon ve Teknoloji Yatırımları Değerlendirildi

“Yurtdışı Fon ve Teknoloji Yatırımları” bilgilendirme toplantısı Hypernova Capital Kurucu Yöneticisi Tuğçe Ergül ve Funika Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Civan Sözkesen katılımıyla EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği’nde gerçekleşti.

İş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği ve EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz’ün başkanlık ettiği etkinlikte, Ege Bölgesi’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na akredite ilk ve tek melek yatırım ağı EGİAD Melekleri hakkında bilgi verildi. Kuşgöz, EGİAD Melekleri’nin 55 yatırımcı üyesi bulunduğunu belirterek, bugüne kadar 36 “Melek Yatırımcı – Girişimci Buluşması” ve 4 milyon dolar üzeri 34 yatırım gerçekleştirildiğini ifade etti.

Hypernova Capital Kurucu Yöneticisi Tuğçe Ergül’ün konuşmacı olduğu etkinlikte, Fon yatırımları (yurtdışı ve yurtiçi) ve kazanç profilleri, Fon çeşitleri, Yüksek kazançlı iyi fonlara ulaşım ve analizde nelere dikkat edilmeli, Yurtdışı fonlarına Türkiye’den yatırım yapmanın vergi avantajlı yolları, Yüksek kazançlı teknoloji yatırımlarına ulaşabilmek ve değerlendirebilmenin adımları, Yurtdışı girişim sermayesi fonları – Türkiye GSYF karşılaştırması, Şirketlerin büyümesinde ve sürdürülebilirliğinde teknoloji ve fon yatırımlarının önemi konuları detaylarıyla ele alındı.

Fonların yatırım amacının, teknoloji alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin ortaklık paylarına veya bu şirketlerin depo sertifikalarına yatırım yaparak teknoloji alanındaki global fırsatları yakalamayı hedeflendiği belirtildi. Bilişim teknolojileri, elektronik, biyoteknoloji, telekomünikasyon, elektronik ticaret, yenilenebilir enerji teknolojileri, medikal teknoloji, savunma teknolojileri, hava ve uzay teknolojileri, online iletişim ve elektronik ödeme sistemleri gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin ortaklık paylarına veya bu şirketlerin depo sertifikalarına yatırım yapıldığı vurgulandı.

Yatırım fırsatlarının Dünya’da çok hızlı değiştiğinin belirtildiği etkinlikte, bu değişimlerin her sektörü çok derinden etkileyeceğine dikkat çekildi.

San Francisco’da yatırım yöneticiliği yapan Tuğçe Ergül ise, uzmanlık alanı olan Yurtdışı Fonlarına ilişkin bilgilendirmede bulundu. ABD’de girişim sermayesi fonunun yıllık en az yüzde 25 en yüksek yüzde 80 getirebildiğine dikkat çeken Ergül, yurtdışında iyi kazandıran fonlara girmenin getirdiği zorluklara değindi. İyi fonlara ulaşmada networking çok önemli olduğunu vurgulayan Ergül, “Yurtdışı fonları çok talep alıyor. Yatırımcı seçilmek durumunda. Bu yüzden yapacağınız networking çok önemli” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ