Demokrat Zafer

Eğitim Sen Bursa; Cumhurbaşkanı bir gecede istediği şeyi yapıyor, istediğini görevden alıyor

Eğitim Sen Bursa’nın 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Derviş Erdem göreve devam ediyor.

Eğitim Sen Bursa'da Derviş Erdem göreve devam ediyor

SİMLANUR İNCE / BURSADA BUGÜN 

Eğitim Sen Bursa‘da mevcut Başkan Derviş Erdem’in tek adaylığı ile 12. Olağan Genel Kurulu Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen genel kurula, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fevzi Çakmak da katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş yürüttü.

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem’in konuşmasından satır başları şöyle;

2001 yılından beri AKP ve MHP iktidarı hepimizin üzerinden bir silindir gibi geçiyor. Ekonomi yerlerde, eğitim siyasileştiriliyor ve ticarileştiriliyor. Hukukta çok farklı sonuçlar görülüyor. Tarım bitmiş, insanlar köyden kente geliyor çünkü ürettiğinin karşılığını alamıyor. Tamamen dışa bağımlı haldeyiz. Doğa tamamen talan ediliyor. Emeğiyle çalışan insanların yüzde 90’ı asgari ücretle çalışıyor. Açlık sınırının altında bir asgari ücret var. Kamu emekçileri yoksulluk sınırının yarısında çalışıyor. Bütün bu koşullar yetmiyormuş gibi haklarımızı kullanmak istediğimizde basınç görüyoruz. Her fırsatta kendisine bir şeyler söylemek isteyenler terörist ilan ediliyor. 15 Temmuz‘u çok güzel fırsata çevirdiler. Ohal ilan edilerek kargalarla ülke yönetiliyor. Meclisin hiçbir yetkisi kalmadı. Cumhurbaşkanı bir gecede istediği şeyi yapıyor, istediğini görevden alıyor. Şu kısa dönemde kaç tane Milli Eğitim Bakanı ve kaç sistem değişti onu sayamıyoruz bile. Bütün bunlar yetmez gibi eğitimi her geçen siyasılaştırma, paralaştırma yapılıyor. Köy okullarının kapalı olması bir faciadır. Köy okullarını maliyet hesabı yaparak kapattılar. O zaman şunu diyebilir miyiz? Bir kanser hastası 3 ay 5 ay sonra ölecek diye ona tedavi yapılmasın mı?

“SENDİKA ÜYELERİMİZ İLE DAHA ÇOK YAN YANA DURMALIYIZ”

Bütün bu baskı ve gerici hükümet sistemiyle yan yana durmakta zorlanıyoruz. Ama daha çok yan yana durmak zorundayız. Sendikamızın üyeleri ile daha çok yan yana durmalıyız. Kısa bir süre önce bizim yaptığımız eylemler çok daha güçlüydü. Eylem etkinliklerimize katılan arkadaşlarımızın geri durduğunu görüyorum. Şu günlerde bizim birbirimize çok ihtiyacımız var. Yürütme kuruluna her şeyi bırakmak doğru değil. Çocuklarımız adına, ülkenin daha aydınlık bir gelecek uğruna bunları yapmalıyız.

“NELER YAPTIK?”

2 tane çocuk kampı yaptık. Türkiye’de çocuk kampı yapan tek sendikayız. Oraya gelen çocukların mutluluğunu gördük. Bizden öncekiler yaptı biz devam ettirdik. İlçedeki arkadaşlarımızla bir araya gelmeye çalıştık. Merkezde toplamda 8 tane delege seçilebiliyorken 4 tanesini biz aldık. Bu tek başına yürütme kurulunun yaptığı bir şey değil. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu dönemde biz süre uzadığı için Şubat’ta yapmamız gereken kongre Kasım’a uzadı. Her yürütme kurulu 3 emeklilik dönemi yaşarken biz 4 tane yaşadık. Pandemi döneminde ciddi emekli olan arkadaşlarımız oldu. Ama bunlara rağmen 453 yeni üye yaptık. İlçelere zaman zaman iş yeri gezilerine katılabildik. 4 yıllık dönemi böyle tamamladıktan sonra yeni bir döneme giderken yürütmede emek harcamak isteyen tüm arkadaşlarımla 10 günlük bir çalışmamız oldu. Güzel bir sonuca ulaştığımızı düşünüyorum. Seçeceğimiz 7 kişilik yürütme kuruluna bırakmayın bütün işi. Yan yana, omuz omuza mücadele edelim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ