Demokrat Zafer

Büyük Rant Oyunlarıyla Vatandaşları İmar Barışı Eliyle Hayallerini Gasp Ettiler!

Büyük rant baronlarının çıkarlarını korumak için imar affı çıkaranların, mağdur ettikleri ve bu mağduriyetten ağır para ve hapis cezasına maruz bıraktıkları kişilerin haklarını savunmak için kurulan İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, Gemlik Basın kanalında Günce Haber 16’da genç meslektaşımız Özge Demir’in programı Perspektif’e konuk oldu.

Hacıoğlu, “Büyükşehir yasasından önce köylerde insanlar arazilerine 1 ya da 2 katlı evler yapmıştı, bu evlerin tamamı artık ruhsatsız yapı konumunda. Bunun da bir mağduriyet yarattığını düşünüyoruz. Önceden verilmiş hapis, para ve yıkım cezalarının iptal edilmesini istiyoruz. 3194 sayılı imar kanunda yapılacak düzenleme ile plansız alanlarda 1-2 katlı, 200 metrekareyi geçmeyen barınma amaçlı ev yapılması önündeki engellerin kaldırılmasını da talep ediyoruz. ” dedi.

Devletten ne talep ediyorlar?  

1- Yıkımlar yeni bir düzenlemeye kadar acilen durdurulmalı,2-Kırsal alanlardaki büyükşehir yasası nedeniyle, imar kanunu aykırı yapıların, bu yasada düzenleme yaparak düzenleme öncesine dönülmeli,3-Ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılara, afet riski incelmesi ile yeniden yapı kayıt belgesi verilmeli4- Verilen hapis, para ve yıkım cezaları iptal edilmeli,5- 3194 sayılı imar kanunda yapılacak düzenleme ile plansız alanlarda 1-2 katlı, 200m2 geçmeyen barınma amaçlı ev yapılması önündeki engeller kaldırılmalıDüzenlemenin faydaları ne olacak?1-Ülkemizde pandemi sonrası, konut sorunu açığı oluşmuştur, afet riski olmayan yapıların kontrol edilerek ekonomiye kazandırılması ile depreme dayanıklı yapı stoğu artmış olacak.2-Ülkemizde yaklaşık 3 milyon yapının kontrol edilmesi ile hazineye önemli katkı – sağlanmış, bu katkı ile kentsel dönüşüme bütçe elde edilmiş olacak.3 -Ruhsatsız yapıların tamamının yıkılması halinde, kiralık evlerin fiyatı daha da artacağından yeni mağduriyetler ve toplumsal sorunlar gündeme gelecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ