Demokrat Zafer

Küçükkayalar’dan tanıtım toplantısı!

10-11 Şubat’ta gerçekleştirilecek TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi olağan genel kurul öncesinde aday Ülkü Küçükkayalar, Podyum Davet’te düzenlenen organizasyonla projelerini anlattı.

İMO Bursa’ya talip Ülkü Küçükkayalar’dan tanıtım toplantısı!

enbursa.com/Haber Merkezi
Kamera: Serkan Beyoğlu

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi’nin 10-11 Şubat tarihlerinde gerçekleştireceği Olağan Genel Kurul Öncesi, 19. Dönem Çağdaş Mühendisler Başkan Adayı Ülkü Küçükkayalar aday tanıtım toplantısı düzenledi.
Podyum Davet’te gerçekleşen aday tanıtım toplantısına Başkan adayı Ülkü Küçükkayalar ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi üyeleri katıldı.

WhatsApp Image 2024 01 17 at 19.35.45

Gerçekleşen organizasyonda konuşan Ülkü Küçükkayalar, ‘Değerli meslektaşlarımız, sevgili misafirlerimiz ve Bursa basınımızın değerli temsilcileri, büyük İMO Camiasının demokratik bir seçim süreci geçirmesi temennisi ile, çıktığımız bu yolda bizlerin yanında olup, toplantımıza katılım sağladınız, dayanışma gösterdiniz, hepinizi dostlukla selamlıyor ve teşekkür ediyorum.

İnşaat mühendisleri Odası Bursa Şubesinin 10-11 Şubat 2024’de yapılacak olan genel kurulunda 19. Çalışma dönemi Şube seçimlerinde Çağdaş İnşaat Mühendisleri gurubu olarak Yönetim Kurulu adaylarımızın tanıtımı için buradayız.

WhatsApp Image 2024 01 17 at 19.35.45 1

8 Ocak 2024 günü yapmış olduğum açıklamamın bir çeşit tekrarını dile getireceğim. Yapabildiklerimiz, yapmayı hedeflediklerimizle iç içe geçmiş durumda. Teveccühlerinizle üstleneceğimiz sorumluluklarımız katlanacak, çalışmalarımızın devamlılığı sağlanacaktır.

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği “Çağdaş Uygarlık Düzeyine erişmek” amacına hizmet etmek, halkın ve ülkenin yararı, mesleğimizin gelişmesi, meslektaşlarımızın onur, hak, yetki ve meslesi çıkarlarını korumak ve geliştirmek için; mutlu bireylerin oluşturduğu özgür düşüncenin egemen olduğu çağdaş huzurlu gelişmiş toplum yaratabilmek için el ele verip odamızın dik duruşunu göstermeye, güçlü ses olmaya devam etmek için buradayız.

WhatsApp Image 2024 01 17 at 19.35.43

Anayasal bir kurum olan odamızın kurumsal kalitesini arttırarak, daha saygın, daha etkin, katılımcı ve kapsayıcı bir meslek odası yönetimi  anlayışını benimseyerek; aklın ve bilimin ışığında, teknik bilgi düzeyini yükseltmek amacıyla; odasına sahip çıkan üye, üyesine sahip çıkan oda yönetimi temel ilkesi ile iki yıl önce yola çıktık. Şimdi devamı için buradayız.

Birlikte üretmek, birlikte yönetmek anlayışı ile öncelikle genç meslektaşlarımız olmak üzere tüm meslektaşlarımıza, yerel yönetimlere ve merkezi yönetime, bu kentin ve ülkemizin güvenli inşaasının bizim ellerimizde olduğu farkındalığını kazandırmak, güvenli yapılar ve ulaşım ağları inşaa ederek, huzurlu toplumlar oluşturmanın tam olarak da bizim mesleğimizin ve odamızın güçlenmesi ile olabileceği bilincini ve inancını oluşturmak için azami gayret sarf ediyoruz. Buna devam edeceğiz.

Hiç bir şekilde uygunluk vermediğimiz mühendislik fakültesi açma ve plansız kontejan yaratma politikaları nedeniyle ortaya çıkan niteliksiz eğitimin olumsuz etkilerini azaltmak ve meslektaşlarımızın bilgi ve beceri düzeylerini yükseltmek için düzenli olarak meslek içi eğitimler, seminerler ve teknik geziler düzenliyoruz ve bunun elzem ihtiyaç olduğunu gördüğümüz için de kesintisiz düzenlemeye devam edeceğiz.

Her ilde mühendislik fakültesi açma şeklindeki popülist politikalar nedeniyle ortaya çıkan işsizlik ve istihdam sorununa çözüm üretebilmek adına ‘iş istihdam komisyonumuz’ca iş arayan meslektaşlarımızla işverenleri buluşturma platformları oluşturup, meslektaşımızın iş bulabilme ve doğru işlerde çalışabilmelerine yardımcı oluyoruz ve buna devam edeceğiz.

Dayanımlı kentler ve güvenli yapılar oluşturabilmemiz için artık gündemimize oturmuş olan kentsel dönüşümün katılımcı tasarım ilkeleri ile, ortak akıl üreterek, meslek odamızın teknik gücünü kentin ihtiyacına yönelik kullanabilmek adına kent yöneticileri ve diğer meslek disiplinleri ile doğru iletişim kurarak, meslek odamızın kamusal denetim sorumluluğu kapsamında, sürdürülebilir çalışmalar içinde olmasına özen gösterdik ve bu çalışmaların devamını önemsiyoruz.

WhatsApp Image 2024 01 17 at 19.35.47

Meslektaşlarımızın kazanılmış haklarının korunarak, faaliyet alanımızdaki mühendislik eğitimi uzmanlık alanlarına göre ve ülkenin ihtiyacına göre planlanması için kentimizin yerel yönetimlerine, ilgili kurum ve özellikle inşaat mühendisi milletvekillerimize ve ilgili tüm paydaşlara gerekli bilgilendirmeleri ısrarla yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Huzurlu toplumların oluşmasına temel teşkil eden ulaşım sorunlarına kentimizde dikkat çekerek, yeni kentsel yatırımların ulaşıma etkilerini ve kentimizin ulaşım yatırımlarında ihtiyacı olan desteği alabilmesi için gerekli bilgilendirmeleri karar vericilerle paylaşıp, çözüm önerileri sunuyoruz.

Bursa İKK ile koordineli çalışarak kent suçlarına karşı sessiz kalmadık, şehrimize sahip çıktık, devam edeceğiz. Ruhsat süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik Belediyeler, BTSO, Yapı denetim birliği, OSB’ler ve diğer meslek disiplinleri arasında nitelikli ilişkiler kurduk. Sosyal etkinlikler çerçevesinde üyelerimiz arasında iyi ilişkilerin kurulmasına ve dayanışmanın gelişmesine vesile olduk.

Proje müelliflerimizin, yapı denetim kuruluşlarının, belediyelerle, yönetmeliklerle, kullanılan analiz programları ve ruhsat süreçleri ile yaşadıkları sorunlara çözüm üretmek amaçlı ilgili tarafların katılımını sağlayarak ortak toplantılar düzenliyor, teknik komisyon destekleri sunuyor ve ileri seviye eğitimlerle meslektaşlarımıza destek oluyoruz. Olmaya devam edeceğiz.

Ancak, yapılan pek çok çalışma kalıcı ve sürdürülebilir çözümler oluşturamamaktadır. Ülkemizde defalarca yaşadığımız ve geçtiğimiz yıl bir kez daha yaşadığımız yüksek şiddetli depremler, yürekleri yakarak binlerce can kaybına mal olması ve ülke ekonomisini sarsacak düzeye varmasının altında yatan temel neden, inşaat mühendisliğinde yetkin mühendislik yasasının hayata geçirilememesinden kaynaklıdır.Dünyada deprem kuşağında yer alan tüm ülkelerde, genel olarak profesyonel mühendislik olarak ifade edilen bu uygulama, ne yazık ki yıllardır İMO örgütünün verdiği büyük mücadeleye rağmen yasa yapıcılar hatta bir kısım meslektaşlarımız tarafından benimsenmemiştir. Oysa ki, yetkin mühendislik yani meslekte uzmanlık ve yetkinlik, mesleğimizin saygınlığını arttıracak; hak edilen ücretleri alabilme fırsatı sunacak; meslektaşlarımızın iç huzuru içinde bilgili ve bilinçli bir şekilde mesleğini ifa etme fırsatı sağlayacaktır. Depreme dirençli yapılar ve kentlerin inşaası ancak bu şekilde mümkün olacaktır.

İMO Bursa’ya talip Ülkü Küçükkayalar’dan tanıtım toplantısı

Kamu çıkarı önceliği ve bağımsız yapılanması sorgulanan Yapı Denetim Yasası ,artık tartışma konusu olmaktan çıkarılmalıdır. Yapının, her aşamasındaki denetimi, ülke gerçekleri göz önünde tutularak yapılacak kapsamlı bir yasal düzenleme ile güvenilir hale getirilmelidir. Şube-Temsilcilik ilişkilerimizi sadece çift rakamla biten yılların şubat ayında değil, görev süremiz boyunca sürekli arttırarak dayanışma ile büyüttük. Devam edeceğiz.

6 Şubat depremlerinden sonra bölgenin ihtiyacı olan teknik güç ve desteğe gönüllü üyelerimiz ve yönetim temsilcilerimiz ile yüksek sayıyla derhal dahil olduk. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu her an üyelerimizle her konuda destek olmaya devam edeceğiz.

Bursa Şubesi olarak Üyelerimize verdiğimiz hukuk danışmanlığı desteği ile üyelerimiz adına faydalı kazanımlar elde ettik. Çok önemsediğimiz bu hizmetin içeriğinin ve niteliğinin iyileştirilmesi önümüzdeki dönemin hedeflerinden olacaktır.

Odamızın mesleki birikimine olan güven çerçevesinde, açılacak veya açılmış davalarda kullanılmak üzere odamızdan ‘uzman görüşü’ alınmasına yönelik Bursa Barosu ile yaptığımız protokol hayata geçti. Sonuçlarının tüm paydaşlara olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz.

 

WhatsApp Image 2024 01 17 at 19.35.44 1

“Her Şantiyeye 1 Şef”, “Boşuna mı Okuduk?” kampanyalarımızla meslektaşlarımızın sesini güçlü şekilde kanun koyuculara, kamuoyuna ve sektör paydaşlarımıza duyurduk. Belirli periyodlarda yaptığımız açık oturumlarla, üyelerimizden aldığımız geri bildirimleri yol haritamıza ekleyerek katılımcılığı arttırdık, Kamu ve meslektaş çıkarlarını gözeten çalışmalar yaptık, birlikte ürettik, birlikte yönettik, devam edeceğiz.

Devamı için meslek odası yapılanmasına, hayatın merkezine vicdan ve merhameti koyarak , mesleki ve toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirme çabasıyla , TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin aydınlık geleceğine katkı koymak adına  TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BURSA ŞUBESİ’nin  10 – 11 Şubat 2024 tarihlerinde yapılacak genel kurulunda , Çağdaş inşaat Mühendisleri adına 19. Hizmet Dönemi seçimlerinde Yönetim Kuruluna adayız. Adaylarımızın hepsini, bu demokratik mücadelenin içinde oldukları için kutluyorum ve gönülden teşekkür ediyorum. 18. Dönem mevcut yönetim kurulunda yer alan tüm meslektaşlarıma birlikte üretmek ve birlikte yönetmek anlayışıyla geçirdiğimiz çalışma dönemindeki katkılarına ve emeklerine gönülden teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

WhatsApp Image 2024 01 17 at 19.35.45 2

Konuşmanın ardından TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 19. Dönem Çağdaş Mühendisler Yönetim Kurulu Adayları; Nazım Ege, İbrahim Şirin, Semih Günerten, Mecit Gündür, Suat Yokuş, Şentürk Aydın, Reyhan Loyan Dalkılınç, Mert Aktürk, Deniz Güzel, Cihan Sudi Anbar, Gonca Hüyüklü, Bedirhan Karagöz ve Ayşegül Kebir tek tek sahneye çağrılarak tanıtıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ