Demokrat Zafer

Yerli pizza markası 2024’te Ankara’da fabrika kuracak

Türkiye’nin önde gelen pizza markalarından biri olan ve yüzde 100 yerli sermaye ile yoluna devam eden Pizzabulls, İstanbul ve Bursa’dan sonra Ankara’da da çok sevildi. Ankara’daki ilk şubesini 2023’ün Nisan ayında açan ve ilk altı ayda 5 şubeye ulaşan Pizzabulls’ aynı oranda cirosunu yüzde 400, sipariş sayısını ise yüzde 280 oranında artırdı. Açıldığı ilk günden itibaren Ankaralılar tarafından ilgiyle karşılanan Pizzabulls, iki yeni şubeyle birlikte 2024’de Ankara’da üretim fabrikası kurmayı planlıyor.

Yabancı sermayenin hakim olduğu pizza sektörüne Türk imzasını atan ve istikrarlı büyümesini sürdüren Pizzabulls, 2024 yılında hedef büyüttü. Eylül 2023’te bir önceki yılın aynı ayına göre cirosunu yüzde 100 büyüten şirket, şube sayısını 60’tan 85’e çıkardı. Bu yıl sonuna kadar 100 şubeye ulaşmayı planlayan Pizzabulls, 2024’de ise tüm Anadolu şehirlerine ulaşmayı ve şube sayısını da 150’ye çıkarmayı hedefliyor.

Ankaradan Anadoluya milli pizza zinciri

2023’ün zor bir yıl olduğunu ancak tüm zorluklara rağmen istikrarlı bir şekilde ilerlediklerini belirten Pizzabulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi; “Bu yılın başında yaşadığımız deprem felaketi, ardından yaşanan seçim süreci ve enflasyona rağmen hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yılın eylül ayında, geçen yılın aynı dönemine göre ciromuzu yüzde 100 artırdık. Geçen bu sürede franchise’larımız da bu büyümeden paylarını aldılar” dedi.

Pizzabulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi; 2024 hedeflerine ulaşmak için ilk adımlarını Ankara’da atacaklarını bildirdi. Yeni yılın ilk ayında Ankara’da iki yeni şube haberi ile birlikte, büyük bir üretim tesisi müjdesini veren Kırbeyi; “Türkiye’nin milli pizza zinciri olmayı hedefliyoruz. Ankara’da kuracağımız üretim fabrikamız ile birlikte hem Ankaralılar’a daha geniş çapta hizmet vermeye başlayacağız. Hem de buradan Kayseri ve Konya’ya doğru ilerleyerek, Anadolu’da milli pizza zincirinin halkalarını çoğaltacağız” dedi.

Hali hazırda Türkiye’deki pizza pazarının yaklaşık yüzde 10’una hakim olduklarını ve bütün şubelerin ürün tedarik işlemlerinin İstanbul’daki 4 bin metrekarelik üretim tesisinden yapıldığını söyleyen Kırbeyi, sözlerine şöyle devam etti; “Hamurdan peynirine, etinden deniz ürünlerine kadar tüm ürünler merkezimizden temin ediliyor. Bu yüzden bütün şubelerimizde aynı tat ve aynı lezzeti alabilirsiniz. Lezzet ve güven bizim için en önemli iki nokta.” Tüm şehirlerde olduğu gibi, lezzetten ödün vermeyen Ankaralıların da en çok kavurmalı pizzayı tercih ettiklerini vurgulayan Kırbeyi, ikinci tercihin ise ton balıklı ve karidesli Orlando pizza olduğunu belirtti.

Pizza Akademi açılacak

Ankara’da kurulacak olan fabrika ile birlikte Anadolu’ya daha hızlı yayılmayı hedeflediklerini söyleyen Kırbeyi; 2024’de Ankara’dan sonra İzmir’de de yeni üretim tesisi açacaklarını sözlerine ekledi. Yeni üretim tesisleri ve şubelerle birlikte yeni istihdamlar da yaratacak olan şirket, 2 bin olan çalışan sayısını önümüzdeki yıl iki katına çıkaracak. Pizzabulls’un sürekli kendini geliştiren bir marka olduğunun altını çizen Kırbeyi, bu kapsamda ‘Pizza Akademi” açmayı da hedeflediklerini kaydetti. Kırbeyi; “2024 sonu ya da 2025’in başında genel merkezde “Pizza Akademi’yi açmayı planlıyoruz. Uygulamalı bu atölyelerde inovatif pizza geliştirme çalışmaları da yapılacak” dedi. Cavit Can Kırbeyi sözlerine şöyle devam etti; “Ayrıca Pizzaulls markası olarak sürdürülebilirlik ve sıfır atık konusunda çalışmalarımızın sürdüğünü ve geleneklere bağlı, yüze yüz Türk markası olarak ekmek ve gıdaya olan saygımızın sonsuz olduğunun atını bir kez daha çizmek isteriz.”

Hedef Pizzabulls Basketbol Okulu

Yeni yatırımlarının yanı sıra, sosyal sorumluluk çalışmalarını da aralıksız sürdüren Pizzabulls, gece saat 3’e kadar açık olmasının yanısıra basketbol takımıyla da özelikle gençlerin ve üniversite öğrencilerinin en sevdiği adreslerden biri. 2023 sezonunu namağlup bir şekilde başarıyla sürdüren Pizzabulls Cedi Osman Basketbol A Takımı, önümüzdeki yıl 1. Lige çıkmak için var gücüyle çalışıyor. Yeni yılda Basketbol Okulu kurmayı hedeflediklerini söyleyen Pizzabulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi;  “Hedefimiz gençleri spora yönlendirmek ve yetenekli gençleri basketbola kazandırmaktır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ