Demokrat Zafer

Durak Duraless® ve Durak Duma® iplikleri tekstilcilerin maliyet ve verimlilik endişesine son veriyor

Benzerlerine kıyasla daha fazla verimlilik sağlayan Durak Tekstil alt dikiş iplikleri;ayrıca makinelerde tüylenme arızalarının, iğne ve kalite sorunlarının da önüne geçiyor.

Küresel tekstil endüstrisinde üretim maliyetlerinde yüksek oranda artışlar ve tedarik zincirinde zorluklar yaşanmaya devam ediyor. Tekstil üreticileri bu sorunları aşmak için verimliliği yüksek çözümleri tercih ediyor. Durak Tekstil’in geliştirdiği ve yıllar içerisinde pazarda kendine önemli bir yer edinen Duraless® ve Duma® alt dikiş iplikleri, özel yapıları ve üstün performanslarıyla maliyetten ve zamandan tasarruf sağlıyor. Bu teknik avantajlar zorlaşan pazar koşulları ele alındığında karlı bir üretimi beraberinde getiriyor.

Tekstil endüstrisinde uzun süredir devam eden maliyet artışları, iki yıldır süren pandeminin de etkisiyle verimliliği tekstil üreticilerinin öncelikli konusu haline getirdi. İşletmeler artan ham madde ve ara malzeme fiyatları, enerji ve işçilik maliyetleri nedeniyle verimliliklerini artıran çözümlere odaklandı. Tekstil üretiminin temel bileşenlerinden dikiş iplikleri de işletme maliyetleri ve verimlilik bağlamında önemli bir kalemi oluşturuyor.

Kaliteli bir nihai ürünün üretilebilmesi için dikiş ipliklerinin tekstilcilerin beklediği performansı karşılaması gerekir. Dikiş uygulamalarında karşılaşılan en büyük problemlerden biri kullanılan tüylü yapıdaki alt ipliklerdir. Bu ipliklerdeki tüyler zamanla masurada kir ve toz birikmesine, dolayısıyla üretimin sık sık durmasına yol açar. İplikhanedeki operatör tarafından bunlar düzenli olarak temizlenmediği takdirde makinelerde hasara da neden olabilir. Diğer yandan, iplikteki bu tozlanma üretimde ilmeklerde sıkışmaya, dolayısıyla iğnede ısınmaya ve kopmalara neden olabilir. Dikiş ipliğindeki bu yapısal sorun üretim maliyetinde artış, istenilen kalitenin altında nihai ürünün üretilmesine kadar birçok zorluğu beraberinde getirir. Tekstil üreticileri bu nedenle doğru ürünle yola çıktıklarında bütün bu sorunları ortadan kaldırmış olur.

Daha fazla verimlilik ve dayanıklılık

50 yıllık bir geçmişe sahip olan, Türkiye’nin öncü endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak Tekstil, Durak Duraless® ve Durak Duma® alt dikiş ipliklerini 70’ten fazla ülkeye ihraç ediyor. Bu iplikler özel yapıları sayesinde tekstilcilerin maliyetlerini aşağıya çekmesine, bakım maliyetlerini azaltmasına, üretim süreçlerini hızlandırmasına ve nihai ürün kalitesinin artmasına katkı sağlıyor. Durak Tekstil’in bu alt iplikleri ile masurada daha fazla iplik miktarı, kesintisiz çalışma süresi ve iyileştirilmiş bir işletme verimliliği elde edilebiliyor.

Dikiş makinelerinde herhangi bir masurada kullanılabilen Durak Duraless® alt dikiş ipliği ortasındaki özel boşluklu yapısıyla, standart dikiş iplikleriyle karşılaştırıldığında, daha fazla iplik sarımına izin verir ve %10 daha fazla verimlilik sağlar. Buna karşın Durak Duma® alt dikiş ipliği ise özel çağanozuyla verimliliği %15 artırır. Her iki alt dikiş ipliği de performanslarını yükselten özel yağları, düzenli yapıları, titiz ham madde seçimleri ve özgün yağlama teknikleriyle üstün bir performans sunar. Özel yapıları sayesinde hem Duraless® hem de Duma® dikiş prosesinin başından sonuna kadar stabil (istikrarlı) bir tansiyonla kullanıma imkanı verir. Bu ise dikişte herhangi bir çökme, boşa sarma, kopma vb. sorunların meydana gelmesini önleyerek, yüksek kaliteli sonuçlar elde edilmesini garanti eder.

Oldukça dayanıklı fiziksel özelliklere sahip olan Duraless® ve Duma® alt iplikleri 260ºC’de erime noktasına ulaşırken, 220ºC ila 240ºC’de yumuşama aşamasına geçer. 150ºC’de çekme oranının %1’den daha düşük olduğu hesaplandığında, klasik dikiş ipliklerine kıyasla oldukça yüksek bir ısı toleransı sağlanmış olur. Her iki alt dikiş ipliği de mineral asitlerin çoğuna karşı yüksek dayanıklılık gösterir. Kullanım alanını ve performansını artıran bu özellik sayesinde; ağartmadan, küf ve mantar gibi mikro organizmalardan etkilenmez, yıkama ve kuru temizlemede herhangi bir bozulmaya uğramaz.

Tüysüz yapıdaki Durak Duraless® iplikleri makinede kirliliği ve sorunları azaltıyor

Mekik içine yerleştirilerek, masura prensibinde çalışan Durak Duraless® alt dikiş ipliği, yüksek mukavemetli sonsuz elyaf polyesterden üretilmektedir. Sonsuz elyaftan elde edilmesi sebebiyle tüysüz bir yapıya sahip olan bu hazır sarılmış masura ipliği, pazarda bulunan ilikli elyaf veya kesik elyaf alt ipliklere göre makinede çok daha az kir ve toz bırakır. Bu ise, bir yandan makinelerde kirlilik kaynaklı oluşabilecek hasarların önüne geçerken, bir yandan da yüksek kalitede nihai ürünün elde edilmesine imkan tanır. Ayrıca, normal sarımda masurada kalan ipliklerin temizlenmesi için gereken temizlik işlemleri ve iş gücünü de ortadan kaldırmış olur.

Üstün bir performans ve temiz bir işçilik talep eden çeşitli tekstil uygulamalarına hitap eden Durak Duraless® farklı kalınlıklarda ve masura boylarında sunuluyor. Denim giysiler, hazır giyim, iç çamaşırları, mayo/bikini, spor kıyafetler, iş kıyafetleri, yatak-kapitone, ev tekstilinin yanı sıra düz dikişlerde de alt iplik olarak kullanılan Durak Duraless®, ayrıca overlok dikişlerinde de tercih ediliyor. Kullanıldığı ürünlere daha yumuşak bir görünüm veren Durak Duraless®, yumuşak tuşesi ile alt iplik kalınlığı nedeniyle bir sertlik hissi yaratmamaktadır. Bu, özellikle tül gibi hafif gramajlı ürünlerde nakışın kumaşla birlikte kolaylıkla kıvrılabilmesine daha fazla olanak tanır.

Dikiş sırasında alt ipliğin bitmesi nedeniyle oluşan tamirat ve eklemeleri azaltan ve üretim sırasında loop oluşumuna olumlu katkı sağlayan Durak Duraless®, dikiş atlamalarını da minimum seviyelere indirir. Piyasadaki diğer ipliklere kıyasla üstün bir kopma mukavemetine sahip olan bu dikiş ipliği ayrıca, herhangi bir metal masuraya sarma ihtiyacını ortadan kaldırdığı için nakış iğnelerinin de ömrünü uzatır.

Durak Duma® iplik kapasitesini 3 kat artırıyor

Durak Tekstil tarafından %100 yüksek mukavemetli sonsuz elyaf polyesterden üretilen Durak Duma® masura ipliği, yaklaşık 3 kat daha fazla iplik kapasitesi sağlamaktadır. Metraj hassasiyetli sarım teknolojisi sayesinde masuralar arasında metraj farkı %1 seviyesinde bulunurken, aynı anda değiştirilmeleri durumunda ise fire miktarı minimuma iniyor. Tekstilciler için, iş planlama ve verimlilik açısından bu oldukça büyük bir avantajdır.

Elyaf yapıları ve özgün bitim işlemlerinin kombinasyonuyla üretimde yüksek verimlilik sağlayan Durak Duma®, gelişmiş teknik özellikleriyle ev tekstili, yatak ve kapitone, brode, mont, iç çamaşır ve otomotiv gibi pek çok farklı sektörde kullanılıyor. Oeko-Tex Standard 100, class 1 sertifikasına sahip olan Durak Duma®, aynı zamanda vegan kullanıma uygun olması ve çevre dostu özellikleri ile de birçok farklı talebi yanıtlayabiliyor. Durak Duma® alt dikiş ipliği birçok farklı renkte ve 75(PC), 120P P, 60, 100, 180 standart kalınlıklarda pazara sunuluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ