Demokrat Zafer

TÖB-SEN Bursa’dan ücretsiz ulaşım eylemi

TÖB-SEN Bursa öğretmenlere ücretsiz ulaşım talebinin reddedilmesini yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Tüm Öğretmenler Sendikası Bursa İl Temsilciliği 10 Kasım’da eğitimcilere ücretsiz ulaşım desteği sağlanması için talepte bulunmuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilen talebe ilişkin TÖB-SEN, Fomara Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Her fırsatta sosyal belediyecilikten bahsedenler iş uygulama aşamasında geldiğinde bin bir bahaneyle sosyal belediyecilikten uzaklaşmaktadırlar diyen TÖB-SEN Yıldırım İlçe Temsilcisi Hamza Ugsuz, “Oysa Bir öğretmenin ücretsiz seyahat hakkı tanınması onun aynı ilin çocuklarına daha verimli olması, ekonomik olarak rahatlaması ve psikolojik olarak motivasyonunu artması demektir. Ekonomik kriz ile birlikte geçim derdine düşmüş öğretmenin hak ettiği değerin verilmesi toplumun ve yerel belediyeciliğin aynı zamanda eğitime verdiği değeri de göstermektedir. İkamet ettikleri adresten görev aldıkları okulları giderebilmek için bazen iki otobüs değiştiren öğretmenler her gün yaptıkları gidiş geliş maliyeti konusunda oldukça zorlanmaktadırlar. Aynı öğretmenlerin çocuklarının servis parası gibi giderler yaşadığımız ekonomik koşullarda hayatı zorlaştırmaktadır” dedi.

“Öğretmenlerin ücretsiz ulaşım hakkı karşılanmalı”

Sosyal belediyecilik kamu yararına yapılan belediyeciliktir öğretmenler kamu hizmeti sunmaktadırlar diyen Ugsuz, “Milli Eğitim kamusal alanda yaptıkları hizmetlerde birbirlerini destekleyecek adımları atmalıdırlar. Ulaşım maliyetinin artması öğretmenin aynı zamanda yeme içme ve giyinme konusunda kısıtlamalara gitmesi demektir. Dolayısıyla daha iyi bir yaşam koşullarında mesleğini sürdürmek isteyen öğretmenlerin ücretsiz ulaşım hakkı karşılanmalı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım Dairesi bu konuda Türkiye’ye ve dünyaya açılan bir örnekler olduğunu göstermelidir. Talebimiz öğretmenlere ara tatil veya tatil dışında kalan zamanda ücretsiz ulaşım hakkının tanınmasıdır” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ