Demokrat Zafer

STONEWARE İLE ZAMANSIZ TASARIMLAR

Bleu Blanc desenlerini Stoneware seramikle buluşturan girişimci Ece Dalman, tam bir kahve ve bleu blanc tutkunu. İlgi alanlarından yola çıkarak hayallerini gerçekleştirmek için ED CERAMIC isimli atölyesini kuran girişimci, Avrupa’da çok kullanılan ve tercih edilen Stoneware materyaliyle mikrodalga fırında, bulaşık makinesinde kullanabileceğiniz, düşük su emme oranına sahip, insan sağlığına zarar vermeyen kolay temizlenebilir kahve / çay fincanları tasarlıyor.

İzmirli ve mimar bir anne babanın çocuğu olarak bebekliğinden beri dekorasyon ve tasarımla iç içe büyüyen girişimci Ece Dalman, üniversite eğitiminin ardından kendini ve ruhunu yansıtabileceği, hayallerini ifade edebileceği bir alan olarak ‘Stoneware’ ile tanışmış ve atölyesini kurmuş. Kendisi de bir Bleu Blanc tutkunu olan tasarımcının en çok ilgi gören ve tercih edilen serisi de Bleu Blanc ve Rouge Blanc koleksiyonu olmuş. ED Ceramic by Ece Dalman’ın imzası niteliğindeki Bleu Blanc ve Rouge Blanc koleksiyonu kulplu ve kulpsuz olarak iki farklı alternatife sahip. Bleu Blanc ve Rouge Blanc serisi, 24 ayar gerçek altın ile dekore ediliyor.

Kendisi de bir kahve aşığı olan Dalman, keyfine düşkünlüğünden yola çıkarak ne kadar ince tasarlanmış bir fincanda içilerse o kadar içtiğiniz kahvenin tadını daha net alabileceğinize inanıyor ve tasarım aşamasında bu bilgiden yola çıkarak ilerliyor.

“El yapımı seramik ürünlerin her biri birbirinden farklı ve özel. Birbirinin aynı olan fabrikasyon ürünlerden farklı olarak kusurların güzelliğini ön plana çıkaran el yapımı tasarımları özel kılan da ortaya çıkan her bir parçanın her insanın birbirinden farklı olması gibi birbirinden farklı olmasıdır.” sözleriyle tasarımlarına değinen Ece Dalman, koleksiyonunun yüzde 90’ını Stoneware çamur kullanarak üretiyor.

Stoneware nedir?

Avrupa’da kullanımı oldukça yaygın olan Stoneware, alışılagelmiş seramik ürünlerinden farklı bir materyal. Seramik ürünlerden farklı olarak 1200 derece veya daha yüksek sıcaklıkta pişirilen Stoneware, düşük su emme oranına sahip olmasından dolayı mikrodalga fırında, bulaşık makinesinde ve buzdolabında rahatça kullanım imkânı sağlıyor. Doğal kaynaklarla temiz ve sağlığa uygun hammaddelerle üretilen Stoneware, sert, porozitesi düşük ve sağlıklı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Porselene göre daha sert bir yapıya sahip olan bu materyal, güvenle kullanılıyor. Hem sağlığımıza zarar vermeyen hem de içeceklerin sıcaklığını uzun süre muhafaza eden Stoneware, ağır metal içermiyor. Kolay temizlenebilir, koku ve tat barındırmıyor. Dirençli bir malzeme ve yüzey sertliği de oldukça yüksek. Su emmediği için mikrop barındırmıyor, yüksek sıcaklıktan ve soğuktan etkilenmiyor. Üzerine uygulanabilen artistik sırlar nedeniyle estetik bir görünüm kazanıyor.

Ece Dalman’ın tüm koleksiyonunu web sitemiz www.edceramic.com adresimizde ya da Instagram üzerinden @edceramic isimli sayfada görebilirsiniz. Detaylı bilgi, çekim için ürün talepleri ve daha fazla görsel talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz. Beyaz fonda çekilen arkası düz olan tüm karelerimizi https://we.tl/t-wowX1a5KzC linkinde bulabilirsiniz.

www.edceramic.com

@edceramic

Bir fincan kahve ya da çay, çoğumuzun yoğun geçen gün içinde ufak nefes alma molalarında ilk aklımıza gelen, en kısa ve kolay kaçış yolumuz. Bu anı güzel ve özel kılan ise dokunduğumuz, hissettiğimiz, içerken keyif aldığımız aracımız. Gözümüze, gönlümüze dokunmalı, özel olmalı, en az bizim kadar biricik olmalı, keyfimize keyif katmalı.

 ED Ceramic by Ece Dalman

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ