Demokrat Zafer

BRTK heyetinin CHP Lideri Özel’e nezaket ziyaretinde Balkan brifingi!

Cumhuriyet Halk Partisi’ne adeta çıkartma yapan Balkan Rumeli Türkleri Genel Başkan Özgür Özel başta olmak Adana Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Burhanettin Bulut, İzmir Milletvekili ve parti genel sekreteri Selin Sayek Böke ve Zonguldak Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ile görüştü, Balkan ülkeleri ile buralarda yaşayan Türk ve müslümanlar ile akraba topluluklar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) yöneticileri Genel Başkan Sabri Mutlu liderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e nezaket ziyareti yaptı.
CHP Genel Merkezi’nin 12. katında gerçekleşen ve CHP Samsun Milletvekili Murat Çan’ın da katıldığı görüşme yaşanan yoğunluk nedeniyle yarım saate sığdırılmaya çalışılırken, adeta kutlama izdihamı yasanan partideki hareketlilik ve olağanüstü kalabalık dikkat çekti.
BRTK randevusundan sonra sırada daha 1370 görüşme beklediğini ifade ederek söze başlayan Genel Başkan Özel, zaman darlığı nedeniyle heyetten affını isterken önümüzdeki haftalarda Balkanlar özelinde BRTK ile yapılacak toplantıda enine boyuna, süre sorunu olmadan her şeyi konuşmaya söz verdi.
Türkiye’nin Balkanlılara ihtiyacı olduğunu, kendisinin de bir Rumeli Türkü olmaktan iftihar ettiğini aktaran Özgür Özel, “Zorunlu göçler ile bulundukları topraklardan anayurda gelen insanlarımız ülkeye kalite katmıştır. Sanattan, edebiyata, ekonomiden bürokrasiye ve iş dünyasına uzanan çizgide Rumelililer olarak çalışkanlılığımız ile öne çıktık “dedi.
Ziyarete katılanların Özgür Özel’e kendilerini tek tek tanıttığı toplantıda heyet adına CHP Genel Başkanına bilgilendirme yapan BRTK Genel Başkanı Sabri Mutlu her alanda ve anlamda başarılı olan Rumeli Balkan insanının bir iki istisna hariç siyasette ve partilerde pek varlık göstemedigini, bunun da kendi insanlarının mütevaziliğinden kaynaklandığını, ancak bu durumu değiştirmek istediklerini söyledi.
Bu nedenle partilerden ve özellikle de kurucu ve ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’den bu anlamda pozitif ayrımcılık beklediklerini ifade eden Başkan Mutlu, Türkiye’nin nüfus yapısının en az yüzde 35’inin Balkan Rumeli orjinli olduğunu vurgulayarak “Ancak bizim insanımız siyaset yapma ve siyasi partilerde yer alma anlamında bir adım geri durmakta, kendini ifade etmekte zorlanmaktadır” diyerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den bu anlamda temsil ettikleri camiaya yönelik pozitif ayrımcılık talep etti.
HER İKİ KOLDAN BALKANLI VE RUMELİLİ
Özgür Özel dedelerinin tamamının Balkan Rumeli insanı olduğunu, bir dedesinin Selanik Manastır diyarından, bir dedesinin de Üsküp Kirçovo’dan olduğunu vurguladığı görüşmede “Osmanlının son defterdarı dedem hep bize rol model olmuştur. Balkan ve Rumeli insanının tamamı da öyledir. Ben talebinizi önemle not aldım. İlgili kurullara iletip değerlendireceğim. Sizleri ve temsil ettiğiniz camianın insanlarını partimde daha aktif görmek isterim. Sizlere kontenjan ayrılması noktasında pozitif tavır sergileyip gereğini yerine getireceğim. BRTK Başkanından gelecek bilgileri değerlendirip, ilettiği listeleri dikkatle inceleyeceğim” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel BRTK Genel Başkanı Sabri Mutlu’nun Bursa’dan geldiğini öğrenince Bursa Vakıfköy damadı olduğunu da vurgulayarak “Daha sonra uzun oturarak durumu değerlendireceğiz. Balkanlar bizim tarihimiz. Balkan ülkeleri de Türkiye’nin en önemli kültürel ekonomik partneri. Bölgeyi masaya yatırıp artısı eksisi ile hep birlikte görüşüp değerlendireceğiz”dedi.
Partisinde siyaset yapma noktasında yani bir süreç başlatacaklarının altını da çizen Özel, bu anlamda yerel seçim öncesi adaylara yönelik anket yaptıracaklarını, kadınlara ve STK’lara öncelik tanıyacaklarını söyledi.
BRTK’nın Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki ziyaret programı daha sonra sırasıyla Adana Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Burhanettin Bulut, İzmir Milletvekili ve parti genel sekreteri Selin Sayek Böke, Zonguldak Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ziyaretleri ile devam etti.


CHP yönetiminin STK’ lara ve özellikle de Balkan Rumeli Türkleri ‘ne yönelik pozitif tavrı heyette yer alan tüm BRTK yöneticilerini, bölge başkanlarını ve federasyon temsilcilerini mutlu ederken, yapılan değerlendirme görüşmelerinde yerel seçimler için gerek belediye meclis üyeliklerine, gerekse de başkanlıklar için örgütlü olunan 52 il ile ilçelerinde aday belirleme ve yarışa CHP’den katılacak üyelere destek verilmesi kararlaştırıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ