Demokrat Zafer

Bursa’nın dev projesi ulusal gündem oldu!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa tren projesine ilişkin iddialarına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun verdiği cevapları bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Tren projesi konusunda Bursa öyle bir talihsiz kent ki, bunu kentiçi raylı sistem yatırımlarında da yaşadık. Bursaray’ın gündeme geldiği yıllarda da Ankara’nın onayını alabilmek kolay olmadı.

Şimdi, benzer sıkıntıyı hızlı tren projesinde yaşıyoruz. İhale aşamasına getirebilmek on yıllar aldı. İhale edildi, hukuki, teknik nedenlerle iptaller yaşandı, ardından finans sıkıntıları oldu. Şimdi de yenilenen ihale, muhalefetin, ‘yolsuzluk’ iddialarıyla ülke gündemine oturdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Bursa tren projesine ilişkin iddialarına önceki akşam Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Habertürk ekranlarına çıkarak yanıt verdi. Bakan Karaismailoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a atfen iddia ettiği belgenin, ‘gerçek’ olmadığını ve Genel Başkan’ın ‘yanıltıldığını’ ileri sürdü.

Programı baştan sona izledik.

Hatta 102 kilometrelik Bandırma ilavesi de yapılınca, döviz ile fiyat farkları da eklendiğinde maliyet artmış ve yeni ihale rakamı doğal olarak büyümüş.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ