Demokrat Zafer

Verdiğin Sözün Altına İmzanı Atacakmısın?

TÖBSEN Bursa İl Temsilciliği, 5 ay önce CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey ile öğretmenlere ücretsiz ulaşım talebiyle görüşmüştü. Bozbey, öğretmenlerin ücretsiz ulaşım talebine olumlu dönüş yapmıştı.

TÖBSEN Bursa İl Temsilcisi Serkan Bebek, Bozbey’in seçim vaadi olarak özel okulda çalışan öğretmenlerin indirimli ulaşımdan yararlanacağına açıklamasına ilişkin ücretsiz ulaşım vaadini hatırlattı. Bebek; ” Bugün Osmangazi İlçesinde okuldan çıktıktan sonra Mustafa Bozbey’e rastladım. Sonra arabayı ileride park edip olduğu yere geri geldim. Dün kamuoyuna özel okulda çalışan eğitim emekçilerine yönelik ulaşım ile alakalı bir talep açıkladınız , bize ise 5 ay önce tatiller hariç öğretmenlere ücretsiz ulaşım talebi ile alakalı söz verdiniz, biz değil siz bizi ofisinize çağırıp söz verdiniz dedim. Bu sözünü duyurmanızı bekliyorum dedim. Beni biraz geçiştirdi gibi ya da ben öyle hissettim o kalabalıkta bilmiyorum. Bunu netleştirecek olan Bozbey’dir.

Fakat şunun bilinmesini isterim. Töbsen örgütsel anlamda bütün partilerden bağımsız bir sendika olmak ile beraber bir konuda birinden söz aldı ve bunu kamuoyuna duyurdu ise, Duyuru bir çok yerel basında haber geçmesine bir çok paylaşıma Mustafa Bozbey’i etiketlememize rağmen ben böyle bir söz vermedim diye açıklamada yapmadıysa seçimi kazanırsa nezaketen ilk 10 gün hayırlı olsun ve tebriklerin bitmesini bekler, kazandığının 10.günü Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde verilen sözün hesabını sorarız. Söz yerine getirilmezse soracağız da.

Seçim bitmeden bu sözün Mustafa Bozbey tarafından açıkca duyurulmasını sendika olarak bekliyoruz. Biz söz verildi diye hayali bir şey söylemiyoruz. Bize ofisinde söz verdiği gibi whatsapdan bize yazdığı ” Yüreğine sağlık. Tüm öğretmenlerimize selam olsun. Taleplerini çözmek için 4,5 ayımız kaldı.” mesajındaki gibi sözün karşılığını bekliyoruz. Bursa’da 40 binden fazla eğitim çalışanı var. Büyükşehir’in kaderini belirleyecek bir sayıdır, bir aileyi en az 2 kişi sayarsak. Seçimlere bir gün kala bu söz duyurulmazsa Töbsen olarak açıklama yapacağımızın basın ve kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ