Demokrat Zafer

Karacabey’i İYİ’lerin Üssü Yapacağım!

İYİ Parti’nin Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Adnan Akın, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Karacabey Belediye Başkanlığı için aday adaylığını resmen duyurdu.

Geçtiğimiz Cumartesi günü parti binasında yaptığı açıklama sonrası belediye başkanlığına talip olduğunu belirten Akın, “Belediye demek teknik hizmet demektir. Bilgi ister, beceri ister. Tecrübe ister. Liyakat ister. 40 yıllık bilgi ve tecrübelerimi, Karacabey’in yaşanabilir bir kent olması için kullanmak istiyorum ve bu nedenle belediye başkanlığına talibim” dedi.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi İYİ Parti cephesinde de hareket başladı. İYİ Parti’de belediye başkan aday adaylığını ilk duyuran isim ise, Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Adnan Akın oldu.

Geçtiğimiz Cumartesi günü İYİ Parti İlçe Başkan Vekili Savaş Tabak, Kurucu İlçe Başkanı Ayhan Tayfur ve geçmiş dönem ilçe başkanları İsa Coşkunsoy ve Erdem Uğur, İYİ Parti’nin Karacabey ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, bazı il ve ilçe yöneticileri, çevre ilçelerin başkanları ve çok sayıda partilinin de yer aldığı basın toplantısında belediye başkanlığına aday adayı olduğunu duyuran Adnan Akın, “Tüm hayatım boyunca elde ettiğim siyasi ve mesleki birikimlerimi, memleketim Karacabey için uygulamak üzere, siz partililerimin ve Karacabeyli hemşehrilerimin desteğini alarak hayata geçirmek istiyorum. Bu düşünceden hareketle Karacabey Belediye Başkanlığı için aday adaylığımı açıklıyorum” ifadesini kullandı.

Deneyimli siyasetçi, aday adaylığı açıklamasında şunları kaydetti: “İlk olarak ülkemizin kurucusu ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yılında, kendisini bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anmamızın bir gün sonrasında yaptığımız bu açıklama ile Atamızın bizlere gösterdiği yolda, azimle yürüyüşümüzün bir göstergesi olarak, bu aday adaylığı açıklamamızın ülkemize ve Karacabey’imize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Ben Adnan Akın; İYİ Parti Karacabey ve Büyükşehir Meclis Üyesi, aynı zamanda Bursa Büyükşehir Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsüyüm. 1957 Karacabey doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Akhisar Köyü’nde yaşayan bir ailenin oğluyum. İlkokulu Akhisar- İsmetpaşa İlkokulu’nda, Ortaokulu Karacabey Ortaokulu’nda, lise öğrenimimi ise Bursa Erkek Lisesi’nde yatılı olarak tamamladım. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği’nden mezun Harita Mühendisiyim.

Mezuniyetten sonra önce özel sektörde, daha sonra ise Karacabey ve Mustafakemalpaşa bölgelerinde harita planlama ve imar uygulama çalışmalarında serbest olarak uğraş verdim. Halen merkezi Karacabey olan, Akın Harita Mühendislik firmamız ile Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerimizde faaliyet göstermekteyiz.

Çalışmaya başladığımız sektörde, Mustafakemalpaşa kanalizasyon inşaatında ve OSB’nin kuruluşundan, yer teslimine kadar tüm aşamalarında mühendislik firması olarak çalışmalarımızı yürüttük. Tavşanlı Kuruçay Sulama Göleti’nin yapımı ve iletim kanallarının inşasında çalıştım. Erzincan Tercan Barajı’nın yer tespiti ve dolu savak çalışmalarında görev aldım. Doğu’da Iğdır Ovası sulama ve tünel çalışmalarının organizasyonu ve çalışmaların yürütülmesi işlerinde bulundum. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nin planlama ve alt yapı çalışmalarını yürüterek, imar parselasyon çalışmalarını sonuçlandırdım.

1987 yılından beri siyasi faaliyetlerime devam etmekteyim. Önce Doğru Yol Partisi yönetimlerinde, daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeliği ve 25 Ekim 2017 tarihinde de İYİ Parti’nin kurulması ile birlikte kurucu meclis üyesi olarak partimize katıldım. İYİ Parti saflarında halen Karacabey ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, ayrıca Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Sözcüsü olarak sürdürmekteyim.

Belediye demek teknik hizmet demektir. Bilgi ister, beceri ister. Tecrübe ister. Liyakat ister. 40 yıllık bilgi ve tecrübelerimi, Karacabey’in yaşanılabilir bir kent olması için kullanmak istiyorum ve bu nedenle belediye başkanlığına aday adayı olduğumu duyuruyorum.

Özellikle şunu belirtmek isterim ki; verilen hiçbir görevden kaçmadım ve layıkıyla yerine getirdim. Tüm hayatım boyunca elde ettiğim siyasi ve mesleki birikimlerimi, memleketim Karacabey için uygulamak üzere, siz partililerimizin ve Karacabeyli hemşehrilerimin desteğini alarak hayata geçirmek amacıyla, Karacabey belediye başkanlığı için aday adaylığımı açıklıyorum. Allah yardımcımız olsun. Memleketimize, milletimize, Karacabey’imize ve partimize hayırlar getirmesi dileğimle, katılımınız için hepinize teşekkür ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum”

Öte yandan Adnan Akın’a çıktığı bu kutsal yolda başarı dileyen İYİ Parti İlçe Başkan Vekili Savaş Tabak, “İYİ Parti olarak önce yerelde ve daha sonra genelde iktidar olacağımıza dair umudumuzun yüksek olduğunu, bu inançla sonuna kadar mücadele edeceğimizi bildirmek isterim” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ