Demokrat Zafer

Arkasında İzocam varsa binalar koruma altında!

Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam, 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü’nde depreme dayanıklı binalar için yalıtımın önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam, 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü’nde depreme dayanıklı binalar için yalıtımın önemine dikkat çekti. “Arkasında İzocam var” sloganıyla yalıtım sektörüne öncülük eden lider firma; yüksek ısı, ses ve su yalıtımı sağlayan ürünleri ile enerji tasarrufu ve konfor sağlarken, binaları depremde ayakta tutan taşıyıcı sistemi de koruma altına alıyor.

Depreme dayanıklılık, enerji tasarrufu ve konforlu yaşam için yalıtımın şart olduğunu belirten İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, yaşadığımız son deprem afetinin, felaketlerin atlatılmasında dayanıklı binaların önemini bir kez daha hatırlattığını vurguladı. Enerji tasarrufu amacıyla kullanılması gereken yalıtım ürünlerinin aynı zamanda nitelikli ürün ve uygulama ile binaların uzun süre aynı dayanıklılığa sahip olmasına destek olduğunu ifade eden Savcı, “Doğru şekilde hesaplanan, nitelikli malzeme ve işçilikle uygulanan ısı yalıtımı uygulamaları binalarımızın depreme dayanıklı olması amacıyla almamız gereken en önemli önlemlerden biridir. Isı yalıtım ürünleri, özellikle de binaları depremde ayakta tutan taşıyıcı sistemi koruma altına almaktadır. Doğru ve nitelikli yapılan ısı yalıtımı uygulamaları, ısıl farklar karşısında duvarlarda yoğuşmayı ve rutubet oluşmasını engellemektedir. Dolayısıyla hem ülkemizin ekonomik anlamda kalkınması hem de binalarımızda enerji tasarrufu sağlayabilmemiz için vazgeçilmez olan yalıtım uygulamalarının, binalarımızın depreme dayanıklılığında da kritik bir role sahip olduğunu unutmamamız gerekmektedir” dedi.

İzocam olarak tüm binalarda temel, cephe, komşu duvarlar, çatı ve tesisat detaylarında kullanılacak yalıtım ürünleri ile enerji tasarrufuyla birlikte konfor sağlarken bina sağlamlılığına da katkıda bulunduklarını belirten Murat Savcı, bu ürünleri arasında yer alan İzocam Foamboard ve İzocam Kalibel hakkında şu bilgileri verdi:

“İzocam Foamboard, yüksek basma mukavemeti ile birlikte sağladığı ısı yalıtımının yanı sıra kolay uygulanması, hafif olması ve bünyesine su almama özellikleri ile bina sakinlerinin ihtiyacı olan konfor şartlarını minimum enerji maliyetleri ile sağlıyor. Komşu duvarlarda ses ve ısı yalıtımı amacıyla kullanılan İzocam Kalibel ise bir yüzü alçı plaka kaplı camyünü levha olup aynı anda hem camyünü hem de alçı levhanın uygulanmasına imkân sağlıyor. Böylece yerinde uygulama süresini kısaltarak, iş gücünde verimi artıran İzocam Kalibel, yanmaz, hızlı ve kolay uygulanan, aksesuar gerektirmeyen, küf ve nem oluşumuna karşı duvarları koruyan, hafif ve kesintisiz konfor sunan bir ürün olarak öne çıkıyor. Sahip olduğu EUCEB belgesi ile Avrupa standartlarında üretilerek insan sağlığına zararsız olduğu belgelenen İzocam Kalibel, binalarda ses yalıtımına katkı sağlamanın yanı sıra ısıl konforu da destekliyor.”

Afet bölgesindeki projelere ürün tedariği devam ediyor.

6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde evlerine yerleşmesi ve dayanıklı binalarda gerekli konfor şartlarında hayatlarına devam edebilmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini de açıklayan İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, “Kahramanmaraş merkezli olarak art arda meydana gelen yıkıcı depremler sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 11 ilimizde 872 bin 59 bağımsız birimin yer aldığı 311 bin binanın yıkıldığı, yaklaşık 180 bin konut ve köy evinin inşasına başlandığı, yaklaşık 140 bin konutun da proje aşamasında olduğu bildirildi. İzocam olarak, depremin hemen ardından afet bölgesindeki vatandaşlarımızın öncelikli ihtiyaçlarından biri olan barınma konusunda harekete geçerek, çadırkentlerde ve konteynır kentlerde ihtiyaç olabilecek doğru kalınlıktaki doğru ürün ve doğru uygulama konularında ürün tespitleri gerçekleştirdik.

Vatandaşlarımızın en hızlı şekilde yeni konutlarına kavuşması hedefiyle, bölgede ihtiyaç duyulan ürünlerin üretim, stok ve tedariğini sağlama çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Yapılması planlanan ve inşaatına başlanan her bir proje için sahadaki ekibimiz ile afet bölgesinde yer almaktayız. Bu çalışmalarımızın tüm şantiyelerde artarak devam etmesi için de proje siteleriyle iş birlikleri yaparak, proje konumu, müteahhiti, uygulamacı firmalar ile ortak toplantılar gerçekleştirmekteyiz. Lider marka İzocam olarak, üreticisi olduğumuz yalıtım malzemelerini bölgeye tam zamanında ulaştırmak amacıyla kurduğumuz koordinasyon ekibimiz ile gerekli tüm planlamaları yaparak, deprem sonrası barınma ihtiyacı duyan her bir bireye en iyi şekilde hizmet sunmaya özen göstermekteyiz.

Bu çalışmalarımız kapsamında, Diyarbakır Bağlar ilçesinde Polen İnşaat ve Dibay İnşaat iş ortaklığında yapımı devam eden 849 adet konut projesinin teras çatılarında 1400 m3 yüksek mukavemetli XPS ısı yalıtım levhası olan İzocam Foamboard, komşu duvarlarda ise 16.700 m2 İzocam Camyünü Kalibel ürünümüz kullanılmaktadır” diye belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ