Demokrat Zafer

Plak koleksiyonerliği artıyor

D&R, plağa olan ilginin giderek arttığını pikap satışlarının da yükseldiğini açıkladı:

Plak koleksiyonerliği artıyor

80’li yılların vazgeçilmesi plaklar ve pikaplar yaklaşık yarım asır sonra yeniden popüler oldu. Dijital çağın gençleri eski plakların koleksiyonerliğine soyunurken, yeni çıkan plaklar adeta yok satıyor. Plak ve pikap denilince akla ilk gelen adreslerden biri olan D&R’ın verilerine göre, yılın ilk yarısında en çok satan plak; “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” plağı oldu. İkinci sırada büyük ozan Neşat Ertaş’ın Zahidem / Gönül Dağı adlı eseri, ikinci sırada ise Barış Manço’nun  efsane parçalarının yer aldığı Mançoloji plağı var.

Gelişen teknolojiyle her şeyin dijitalleştiği günümüzde, nostaljinin simgesi plaklar zamana meydan okumaya devam ediyor. Dijital çağın gençleri müziği artık plaktan dinlemeyi tercih ediyor, çünkü onlara göre pikap sesinin kalitesi dijitalden çok daha iyi. D&R’a göre; plak ve pikap satışlarının yükselişinde geçmişe göre daha kolay ulaşılabilir olmasının da etkisi büyük.

Pikap ve plak ürün grubunu gelişen talepler doğrultusunda zenginleştirdiklerini ve yeniden popüler olan bu ses aktörlerini desteklediklerini belirten Türkiye’nin en büyük kültür ve sanat platformu D&R, ülke genelindeki yüzlerce mağazasından ve online alışveriş portalı dr.com.tr’den aldığı verilerle yılın ilk yarısında en çok satan yerli ve yabancı plakları listeledi. Her müzik severin kendinden bir parça bulabileceği plak listesinin başında; Oğuz Turgutgenç ve Linda Çandır tarafından seslendirilen parçalardan oluşan “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” albümü geliyor. İkinci sırada Halk Ozanı Neşet Ertaş’ın Zahidem / Gönül Dağı, üçüncü sırada da Barış Manço’ya ait 23 efsane parçanın yeniden düzenlenmesiyle ortaya çıkarılan Mançoloji var.

Müzik dünyasının değerli isimlerinin bulunduğu listenin devamında; Elvis Presley, Zeki Müren, Duman, Müslüm Gürses, Various Artists, Cem Adrian ve Ertan Sert yer alıyor. İşte D&R’ın derlediği 2023 yılının ilk yarısında en çok dinlenen 10 plak:

  • Atatürk’ün Sevdiği Şarkıları   Linda Çandır
  • Zahidem / Gönül Dağı            Neşet Ertaş
  • Mançoloji 1    Barış Manço
  • Elvis Presley    Elvis Presley
  • Klasikler-5      Zeki Müren
  • Belki Alışman Lazım   Duman
  • Küskünüm      Müslüm Gürses
  • Çiçek Pasajı    Various Artists
  • Seçkiler   2      Cem Adrian
  • Seçme Alaturka Şarkılar   Ertan Sert

Bu albümleri dinleme fırsatınız olmadıysa ya da plak koleksiyonunuzu zenginleştirmek istiyorsanız,

 1 Ekim 2023’e kadar D&R mağazalarında tüm plaklarda geçerli olan “ikinciye %50 indirim” kampanyasından faydalanabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ