Demokrat Zafer

Egepen Deceuninck’ten 2024’ün ilk çeyreğinde güçlü performans

Egepen Deceuninck’ten 2024’ün ilk çeyreğinde güçlü performans

Yenilikçi ürünleri, sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çekti

Sektöründe ilklerin öncüsü Egepen Deceuninck, yenilikçi ürünler, sosyal sorumluluk projeleri ve teknolojiye yaptıkları yatırımlarla 2024’ün ilk çeyreğinde pencere ve kapı sektöründe güçlü bir performans sergiledi. Hem yenilikçi ürünlerle hem de sosyal sorumluluk projeleriyle dünya ve yaşam için fayda sağlamayı çok önemsediklerini belirten Egepen Deceuninck Genel Müdür Yardımcısı Tamer Özen “Müşterilerimize estetik ve dayanıklılığı bir arada sunarken enerji tasarrufu sağlamaya ve sosyal sorumluluk projelerimizle fark yaratmaya devam edeceğiz”dedi.

Türkiye’nin penceresi Egepen Deceuninck, 78 bin 300 metrekare kapalı alanıyla 100 bin ton üretim kapasitesine sahip İzmir’deki 130 dönüm arazi üzerinde kurulu olan tesisinde ürettiği PVC Pencere, Kapı ve Sürme sistemleri ile büyümesini sürdürüyor. 2024 yılının ilk çeyreğinde, yenilikçi ürünleri ile enerji tasarrufuna büyük bir katkı sağlayan Egepen Decenuninck, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak hazırlanan “Geleceğe Açılan Pencere” projesini ise planlanan tarihten tam bir yıl önce tamamlayarak deprem bölgesinde 100 okulun kapı ve pencerelerini yeniledi. Ayrıca, sürdürülebilirlik ve teknolojiye odaklanan yatırımlarını da sürdüren Egepen Deceuninck, tüm bunlarla sektördeki öncülüğünü pekiştirdi.

“Ürünlerimizle ve Assist hizmetimizle enerji tasarrufuna destek olduk”

2024’ün ilk çeyreğindeki çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Egepen Deceuninck Genel Müdür Yardımcısı Tamer Özen “Egepen Deceuninck olarak, kuruluşumuzdan bu yana tüm iş süreçlerimizde, sektördeki tecrübemiz ve uzmanlığımızla birlikte dünya standartlarında çevreye duyarlı üretim anlayışını benimsiyoruz. Ayrıca, ürünlerimizin çevreye olumlu katkılar sağlamasını da çok önemsiyoruz. Bu bakış açısıyla Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerimizle önemli ölçüde bir enerji tasarrufu sağlıyoruz. Özellikle, “Pasif Ev Komponenti Sertifikası” almaya hak kazanan Legend Serisi, ses ve hava yalıtımında üst düzey bir performans sundu. Bu ürünlerimizin yanı sıra, pencere ve kapıda sorun yaşayan tüm tüketiciler için hayata geçirdiğimiz Assist Hizmetimiz ile PVC pencere ve kapılardaki tüm sorunlar için müşterilerimize hızlı ve pratik şekilde çözümler ürettik.” diye konuştu.

“Fabrikalarımızın enerji tüketimini önemli ölçüde optimize ettik”

Ürünleri geliştirirken doğayı korumaya büyük bir özen gösterdiklerini belirten  Özen, Üretim süreçlerimizde çevreye duyarlı bir yaklaşım benimseyerek, ham maddeden son ürüne kadar çevresel etkimizi minimize ediyoruz. Aynı zamanda üretim atıklarının büyük bir kısmını geri dönüştürüyor, böylece doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunuyoruz. 2024 yılının ilk çeyreğinde, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında yaptığımız araştırma ve geliştirmeler sayesinde fabrikalarımızın enerji tüketimini önemli ölçüde optimize ettik. Gelecekte, bu yatırımlarımızı artırarak daha yeşil ve sürdürülebilir bir üretim modeli  oluşturmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

1 yıl içerisinde beş ilde 100 okulun pencere ve kapı sistemlerini yenilendi

Topluma fayda sağlayacak projeleri de çok önemsediklerini söyleyen Özen, “Geleceğe Açılan Pencere” projesini şöyle anlattı: “Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında, Cumhuriyetimizin 100. yılı için bizim için çok kıymetli bir projeye imza attık. Çocukların eğitim şartlarını destekleme hayaliyle başlattığımız “Geleceğe Açılan Pencere” ile Adıyaman’dan Gaziantep’e kadar beş ilde 100 okulun pencere ve kapı sistemlerini yeniledik. İki yıl sürmesini planladığımız projeyi hız kesmeden çalışarak tam 1 yılda tamamladık.  Ayrıca bu özel proje dahilinde, çocukların sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da yanlarında olmayı amaçladık ve yenilenen her okulda, pedagog onaylı tiyatro oyunları sergiledik. Şirketimizin temel değerleri çerçevesinde, ilerleyen dönemde daha geniş çaplı ve etkili projeler üretmeye devam edeceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ