Demokrat Zafer

Kınamak Yetmez; Haydi Gazze’ye!

“TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu toplantısında Gazze’de yaşananları ele aldık. Toplantıda, uluslararası parlamentolara çağrı yapılarak dünya kamuoyuna seslenilmesini, kınamanın ötesinde, uluslararası heyetle Gazze’ye gidilerek yerinde tespitler yapılmasını önerdik.”
İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu:
Kınamak Yetmez;
Haydi Gazze’ye!
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, “Kınamak yetmez, yaşananları yerinde gözlem ve tespit için ivedilikle Gazze’ye gitmeliyiz!” dedi.
Milletvekillerinden oluşacak bir heyetle, “Gazze Gerçeklerini Yerinde Araştırma Komisyonu” oluşturulmasını ve derhal bölgeye gidilmesini öneren Türkoğlu, “Her türlü savaş hukukunun ve ahlakının ihlal edildiği bir süreçte, İsrail’i kınamaktan öte bazı adımların atılması şarttır” şeklinde konuştu.
Gerekirse inisiyatif alınarak arabuluculuk da yapılabileceğini, uluslarası parlamentolara çağrı yapılarak dünya kamuoyunun bilgilendirilerek ayağa kaldırılabileceğini ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi.
“TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu toplantısında Gazze’de yaşananları ele aldık.
Toplantıda söz alarak, İsrail-Filistin çatışmasında yaşananlarla ilgili gerçeklerin birinci elden öğrenilmesi gerektiğine değindim.
İsrail’in her türlü savaş hukukunu ve ahlakını ihlal ettiği bir süreçte, İsrail’i kınamaktan öte bazı adımların atılması lazım geldiğini özellikle vurguladım.
Alt komisyon üyeleri olarak, imkanımız varsa ivedilikle bölgeye gitmemiz gerektiğini, bunun için ‘Gazze Gerçeklerini Yerinde Araştırma Komisyonu’ kurulabileceğini, gerekirse arabuluculuk noktasında da inisiyatif almak için girişimde bulunulabileceğini ifade ettim. Gazze’deki bu vicdansız savaşın azalmasına veya sona ermesine katkıda bulunmak için; Türkiye Cumhuriyeti Milletvekilleri olarak, hiç zaman yitirmeden aktif bir görev üstlenmemizin elzem olduğuna işaret ettim. Böylelikle elde edeceğimiz en doğru bilgi ve raporları uluslararası parlamentolarla da paylaşabileceğimizin, onlara da çağrıda bulunarak bu çalışmalara katabileceğimizin ve ortak açıklamalarla dünya kamuoyunu daha duyarlı bir noktaya çekerek ayağa kaldırabileceğimizin altını çizdim.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ