Demokrat Zafer

3 Bin Hayvan İçin Başlattığı Mücadelede Amacına Ulaştı! Tekrar Gelecekler!

“Bölgede 3 bine yakın köpek var. Bu köpeklere bakmak oldukça zor. Yapılması gereken bu köpeklerin kısırlaştırılması…” diyerek çıktığı yolda Kütahya-Tavşanlı’ya bağlı Tepecik’te kaderine terk edilen 3 binden fazla köpek yavrusuna kendi imkanlarıyla hergün mama takviyesi yapan Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı ve Sokak Hayvanları Hakları Komisyonu Başkanı Necdet Demirat’ın 10 yılı aşkın mücadelesi sonucunda 315 köpeğin aşılarını yaptırdı. Kütahya Hayvanları Koruma Birliği ve İstanbul Denge Veteriner Kliniği’nin uzman veteriner hekimleri bölgedeki 3 bin hayvanın rutin bakımlarını da gerçekleştirdi. 16 eylül cumartesi günü mesai saati bitimi bölgeyi terk edecek olan veteriner hekimler birkaç hafta sonra kalan hayvanların aşılarını da tamamlayacak.

Doğru Yol Partisi Yüksek Haysiyet Divan Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Bal’da konuyla ilgili olarak; “Bende bir hayvan severim. Çalışma arkadaşımız Necdet Demirat’ın verdiği mücadele sonucunda Valiliğimiz harekete geçmiş ve ilk tedavi sürecini başlatmıştır. Gelişmeleri an ve an takip edeceğiz.” dedi.

İstanbul Denge Veteriner Kliniği’nin uzman veteriner hekimleri, Veteriner Hekim Osman Erol başkanlığındaki heyet ilk aşamada gerçekleştirdikleri tedaviler için yıllardır mücadele eden Necdet Demirat; “Tepecik Belediyesi sokak hayvanları için besleme alanı yapmıştı. Kendilerine hayvan severler olarak teşekkür ediyoruz. Bazen bu besleme alanında mama olmadığını görünce kendimiz takviye yaparak köpekleri besliyoruz. Ama son 4-5 yıldır bu hayvanlar çevreye öyle bir yayılıp dağıldı ki; mama bulamadıklarında kendi doğurdukları yavruları dahi yediklerine bile şahit olduk! Bakanlık hayvanların beslemelerine ve sağlık bakımlarına el atmadığı sürece bizler hayvansever olarak kendi imkanlarımızla bu işin içinden çıkamayız! Valiliğimize ve belediyelerimizin gösterdikleri duyarlılık için veteriner hekim kardeşlerin emekleri için şükranlarımı sunuyorum. Biz vatan nöbetini burada tutmaya devam edeceğiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ