Demokrat Zafer

Yılgınlık yok, acılara karşı mücadele edeceğiz ve mutlaka biz kazanacağız

60. Ulusal 34.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl 30. Hacı Bektaşi Veli Dostluk ve Barış Ödülü 2 temmuz olaylarının 30 yıllık avukatı Av.Şenal Sarıhan’a, 4. Hacı Bektaşi Veli Onur Ödülü Prof.Dr. Sırrı Bektaşa verildi. Semah gösterisiyle başlayan etkinlikle Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan tüm alevi bektaşi dernekler adına bir deklerasyon okudu. Aslanın konuşmasının ardından Hacı Bektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ödül sahiplarine ödüllerini verdi.

30.Hacı Bektaşi Veli Dostluk ve Barış Ödülünü alan Av. Şenal Sarıhan yaptığı konuşmada bu ödül bana ait değil. Bu ödülünün paydaşlarının, 30. yıldır hukuk mücadelesi verilen 2 Temmuz 1993 Sivas katliamının ardından cübbeleri ile adliye önünde hazır olarak bekleyen 600 avukat, yıllardır acıları ile davanın peşine duran şehit aileleri , örgütlü yapıları ile kesintisiz mücadele eden Alevi Bektaşi Örgütlülükleri ve siz varsınız, yüreğini ve aklını koyarak ,gaza ve jopa karşı direnen, yargılamalara karşı direnen siz varsınız. Siz varken ben çocuklarımla tehdit edilmişim hiç önemi yok. Çünki biz bütün çocukların özgür eşit ve adil bir dünyada kimsenin kimseye kem gözle bakmadığı bir dünyada yaşasınlar diye mücadele ettik. O mücadeleye de devam ediyoruz. Şimdi bu ödülün beni neden sevindirdiğini açıklayabildi mi.

Konuşmasının devamında Türkiye’yi bugün yeni ve karanlık dönem bekliyor. Bir seçimden çıktık. Seçim arkasında hepimiz kaygıyla yen den yeniden geri durmamak mücadele etmek daha da daha da üzerine gitmek için bir karar vermek durumundayız hiçbir şekilde yılgınlığa yer yok. Yılgınlık bize yakışmıyor. Yılgınlık olsa idi Sivas’ta 33 canımızı feda ettikten sonra yok olurduk ama üstüne üstüne gittik kazanamadığımız çok şey var ama kazandığımız mücadele deneyimi , mücadele konusunda kararlılık. Yılgınlık yok, acılara karşı mücadele edeceğiz ve mutlaka biz kazanacağız dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ