Demokrat Zafer

ÇGD Bursa Şubesinin 18. Olağan Genel Kurulu’nda Yüksel Baysal Rüzgarı!

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi’nin 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Eski Başkanlardan Yüksel Baysal’ın tek aday olduğu Olağan Genel Kurul Toplantısı, Bursa Akademik Odalar Birliği Avukat Yüksel Aksoy Salonu’nda gerçekleşti.

ÇGD Bursa Şubesinin 18. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN 

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılıyor. Yüksel Baysal’ın tek aday olduğu toplantı, Bursa Barosu Avukat Yüksel Aksoy Salonu’nda gerçekleşti.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Mert Dimili, Veteriner Hekimler Odası Bursa Şubesi Başkanı Melike Baysal, Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun, İyi Parti Eski İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bursa Şube Başkanı Özkan Rona Olağan Genel Kurul Toplanrısı’nda hazır bulundu.

Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem‘in konuşmasından satır başları;

Gazeteciler Derneği’nin çok değerli temsilcileri, Hepinizi ben de sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Az önce İl Başkanımızın da ifade ettiği gibi gerçekten zor zamanlar içerisinde görev yaptınız. Rabia başkan ve yönetim kurulu üyelerine  yapmış oldukları hizmetlerden dolayı ve mücadeleden dolayı kutluyorum. Mücadele edecek daha çok alanımız var.  Mücadele azmimiz de bununla beraber devam ediyor. Bu süreçte  halen  mevcut hükümetin yapmış olduğu uygulamalar ve yerel yönetimlerin  baskılarıyla uğraş veriyoruz.

“TÜRKİYE’NİN YENİDEN FABRİKAYA AYARLARINA DÖNMESİ GEREKİYOR”

Sadece gazeteciler değil, hepimiz uğraş veriyoruz. İsminin üzerinde ‘Çağdaş’ olduğu zaman zaten onların  birden saçları diken diken oluyor.  Dolayısıyla biz bunları yeneceğiz. Halkın iradesiyle yeni yönetimlerde artık çağdaş isminin yer alacağını umut ediyorum ve bunu gerçekten yürekten diliyorum.
Türkiye’nin yeniden  fabrika ayarlarına dönmesi yani Atatürk’ün göndermiş olduğu devrimlerin izinde, yeniden o durumlara gelmesi konusundaki mücadelemiz o zaman daha fazla, daha yoğun olarak sürecek. Çünkü çok fazla ceza formasyonu oluştu. Dernek olarak yer sıkıntısı yaşadığınızı görüyorum. Basılara boyun eğmeden yolunuza devam edeceğimizi sözünü sizlere veriyorum.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanlık görevini Yüksel Baysal’a devreden Rabia Deniz Şöyle konuştu;

Hepimizin içinde de derin yaralar bırakan  depremin ardından  bu  genel kurulu gerçekleştirmek zorundayız. Gönül isterdi ki başka bir  süreçte yapalım ancak  Dernekler Kanunu gereği yapmamız gerekiyor. Geçtiğimiz  süreçte, malum dernek binamız ve  lokalimiz yıkıldı. En büyük mücadeleyi de aslında  mesleki  değerlerimizin yanı sıra bu mücadeleye ayırdık. Çağdaş Gazeteciler Derneği, kurulduğu günden bu yana Bursa’da  mesleki değerleri koruma mücadelesi veren saygın bir kuruluş olmuştur. Tüm mücadelemize rağmen  yargı aleyhimize karar verdi. Binamızı tahliye etmek zorunda kaldık.
Yönetimim boyunca yanımda olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, yeni yönetime de başarılar diliyorum.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Yüksel Baysal şöyle konuştu;

Derneğin geleneğini oluşturan biraz da isimler oluyor. Burada olmayan ama bize destek veren arkadaşlarımız var. Bizde Rabia’nın yanında yer aldık. Yarın başka birisi geldiği zaman yine yanlarında olacağız. Boyun eğmeyen gazeteciler buradalar. Kalemini kırabilecek ancak satmayacak gazeteciler buradalar. Bu geleneği arkadaşlarımız sürdürecekler. Dijital çağda yapı çok değişiyor.
Yeni ekibimiz gerçekten güçlü ve yeni bir ekip. Hepimizin halk adına denetim görevi var. Bu denetimi yapmak durumundayız. Demokrasi insanı geliştiriyor. Demokratik rejimlerin insanı geliştiren yanlarına vurgu yapmamızın nedeni ifade ve basın özgürlüğüdür. Biz Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, kalemimizi iktidara bırakmayacağız. Boyun eğmeyeceğiz. Boyun eğersek gazeteci olmayacağız.
Yönetime seçildik ancak derneğimizi beraber yükseltmek zorundayız. Rabia’ya tekrar yönetimde yer aldığı için teşekkür ediyorum. Bursa’da demokratik bir yükseliş sağlayacağız.

YÖNETİM KURULU

1-YÜKSEL BAYSAL (Başkan)
2-AYSIN KOMİTGAN (Başkan Yardımcısı)
3-BURAK DEMİRCİ (Sekreter)
4-PELİN AKDEMİR (Sayman)
5-TOLGAY ATAOKAY (Üye)

6-ONUR FİDANSOY (Üye)
7- EBRU TAŞDEMİR (Üye)
8- RABİA DENİZ (Üye)
9-SERHAT TEZCAN
10- ZEYNEP ÇELİK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ