Demokrat Zafer

Schaeffler’den 20 Milyon Euro’luk yatırım

Otomotiv veendüstri sektörlerinin küresel çapta lider tedarikçilerinden Schaeffler, 20Ar-Ge merkezinden oluşan küresel ağıyla mobilitenin geleceğini şekillendirmekapasitesini güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak Kysuce’de yeni birgeliştirme merkezi açan şirket, ileri teknolojiye sahip bu merkez ile yeni testve laboratuvar kapasitesine 20 milyon Euro yatırım yapmış oldu. Geleceğinmobilitesi için kurulan güçlü ekibin, 2025 yılına kadar 500 kişi olmasıhedefleniyor.

Schaeffler,geleceğin mobilite çözümleri için küresel geliştirme faaliyetleri doğrultusundaSlovakya’nın Kysuce şehrindeki tesisinde yeni ve gelişmiş bir merkez açtı.Merkez, elektromobilite için ürünler ve bileşenlerin yanı sıra otomatik sürüşgibi uygulamalar için şasi sistemleri de geliştiriyor. Küresel otomotiv vesanayi tedarikçisi Kysuce’deki mevcut test tesisini de yeni laboratuvar, testekipmanları ve test istasyonlarıyla büyütüyor. Schaeffler yeni geliştirmemerkezi ve test tesisinin yükseltme çalışmaları için 20 milyon Euro’luk yatırımyaptıklarını ifade eden Schaeffler AG Otomotiv Teknolojileri CEO’su MatthiasZink: “Yenilik kabiliyeti şirketimizin başarısı için hiç bu kadarönemli olmamıştı. Geleceğe yönelik bir teknoloji şirketi olarak Schaeffler,Kysuce’de ve dünya çapında araştırma ve geliştirmeye büyük yatırımlaryapıyor” dedi.

Geliştirme veüretim faaliyetleri tek bir noktada

Schaeffler’inKysuce tesisinde, 350’den fazlası geliştirme alanında olmak üzere 20 ülkedenyaklaşık 4.300 personel çalışıyor. Şirket, 2025 yılına kadar geleceğinmobilitesinin geliştirilmesinde çalışan personel sayısını 500’e yükseltmeyihedefliyor. Schaeffler bu kapsamda tesisinde özellikle hibrid modüller veelektrik aksları gibi kısmen ve tamamen elektrikli tahrik teknolojilerineodaklanan bir dizi yeni pozisyon oluşturuyor. Merkez, yeni ürünler ve müşteriyeözel çözümler için çok çeşitli geliştirme faaliyetleri sunuyor. Bu faaliyetlerarasında sistem ve yazılım geliştirme, simülasyon ve test, donanım tasarımı vemekanik ürün tasarımı yer alıyor. Geliştirme merkezi uzmanları ayrıca otomotivsanayinden uluslararası müşterilere yönelik geniş çapta proje yönetimifaaliyetleri de sağlıyor. Schaeffler, bitişikteki fabrika alanlarında motor veşanzıman sistemlerinin, geniş yelpazede rulmanların, kumanda sistemlerinin,elektrik aksları ve hibrit tahrik sistemleri için bileşenlerin veelektromekanik viraj denge çubuğu gibi şasi kumandalarının montajını yapıyor. Tümbu gelişmeler ışığında, geliştirme ve üretim faaliyetlerinin tek bir noktadabir araya getirilmesi şirkete büyük katma değer katıyor.

Futbol sahası kadaralanda geleceğin mobilitesini geliştiriyor

Kysuce bölgesininSchaeffler için ideal bir konum olduğunu belirten Schaeffler Kysuce Kampüsü SorumluMüdürü Milan Jurky, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu konumda ilgiliteknolojik uzmanlığa sahip birinci sınıf üniversitelerden ve araştırmakurumlarından yararlanabilmenin yanı sıra Slovakya’nın en iyi ve en parlakgeliştirme uzmanlarına da erişebiliyoruz. Yeni inşa edilen tesisler, yaklaşık 8bin metrekarelik zemin alanından oluşuyor. Dört katlı geliştirme merkezi 4 binmetrekare alana yayılırken, test istasyonları ve ekipmanlar kalan 4 binmetrekare üzerinde yer alıyor. 2021 yılı sonunda inşaat çalışmalarına başlananyeni kalkınma merkezi binamıza çalışmalara başlanmasından 1,5 yıl sonrayerleşiyoruz. Tüm binanın tasarımı ve teçhizatı, ultra modern ofis ekipmanı,özel iletişim ve iş birliği alanları ve çalışanların ağ kurabileceği vefikirlerini paylaşabileceği noktalar, New Work’e oldukça uygun. Bu noktada günümüzünartan esnek ve dijital iş birliği ihtiyacına yanıt veriyor, çalışanlarımızageleceğe uygun çalışma alanları sunuyoruz” dedi.

Güçlü bir küreselkalkınma ağının parçası olacak

Kysuce’deki yenigeliştirme merkezi, dünya genelinde 20 araştırma ve geliştirme noktasındayaklaşık 8 bin çalışandan oluşan güçlü bir küresel ağın parçası. Schaeffler’inE-Mobilite Başkanı Dr.Jochen Schroder, “Geliştirme tesislerimizinyarısından fazlasında, geleceğe hazır elektrikli aktarma organları, mobiliteçözümleri ve yenilikçi şasi çözümleri üzerinde çalışıyoruz. Modern güç aktarımve mobilite çözümlerinin geliştirme merkezleri arasında; Wooster ve Troy (ABD),Puebla (Meksika), Buhl ve Herzogenaurach (Almanya’da), Szombathely(Macaristan), Svitavy (Çek Cumhuriyeti), Pune (Hindistan), Seul (Güney Kore),Yokohama (Japonya) ve Taicang ile Changsha (Çin) yer alıyor. Stratejimiz,farklı yerel uzmanlık alanları ve sorumluluklardan oluşan küresel bir kalkınmaağına sahip olmak üzerine kurulu. Bu küresel yapı sayesinde müşterilerimize herzaman yakın olabiliyor ve yerel ihtiyaç ve gerekliliklere hızla yanıtverebiliyoruz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ