Demokrat Zafer

Hakkı Şafak Ses ,Türk Milliyetçilerine Manifesto Yayınladı

Söz verdiğimiz gibi !

TÜRK MİLLETİNİN BİLGİSİNE…

Artık adaylar kesinleşti ve seçimler için partiler adayları ile birlikte son 28 günün koşusuna başladı.

Ocak ayı başında yani iki ay önce “Milliyetçi İttifak” adına Zafer Partisi Genel Başkanı Sn. Ümit Özdağ ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sn. Mustafa Destici bey ile bir dizi görüşmeler yaptık.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türk Milliyetçilerinin oylarını bir hedefte birleştirdikleri ve güçlerini görünür kıldıkları zaman bütün hesapları nasıl bozduklarını tüm siyasi çevreler gördüler.

HDP, YEŞİL SOL ve şimdiki adıyla DEM, emperyal destek ile Türkiye siyasetinde oluşturdukları “bizsiz olmaz” algısını son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türk Milliyetçileri darmadağın etti.

Bu gerçek; bizce bilinen sebebler yüzünden açıkça teslim edilmese de bütün çıplaklığı ile bu yerel seçimlerde DEM’i, yani bölücü siyaseti CHP ve AKP arasında şaşkın ördek misali yalpalattı durdu.

DEM, nerede seçime giriyor nerede seçmenini serbest bırakıyor ve gizli açık örgütsel yapısının emir komuta zincirinde kimi nerede destekliyor belli değil. Tam bir karmaşa içindeler.
Bir de bu beyni dağılmış siyasete insanı aptal yerine koyan “akıllı derin siyaset” elbisesi giydirmeye çalışmıyorlar mı?

Türk milliyetçilerinin gücünün bu yerel seçimlerde de her seçim çevresinde tek bir aday üzerinde birleştirilmesi için düşüncelerimizi net bir şekilde ifade etmeye çalıştık.

Denklemimiz yine çok basitti.
Birinci adım MHP’nin aday çıkarmadığı 32 ilde bir milliyetçi adayın muhakkak gösterilmesi.

Bu adayın kim olacağı konusunda ilk adım İYİ PARTİ, ZAFER PARTİSİ ve BÜYÜK BİRLİK PARTİSİNİN centilmenlik ve ilkesellik paydasında öncelikle, kurulacak sekreterya ile hangisi aday gösterir ise diğerlerinin bu adayı desteklemesi ve aday göstermemesi yönünde idi.

İkinci adım ise MHP’nin aday gösterdiği illerde Türk milliyetçilerinin oylarını, meşruiyet ve müktesebat ile temsil etme ehliyet ve kabiliyetine sahip adayların MHP tarafından gösterilmesi durumunda da o seçim çevrelerinde aday göstermeyerek Türk milliyetçisi tek aday ilkesinin desteklenmesiydi.

Bu strateji üzerine hem Sn Ümit Özdağ ve hem de Sn. Mustafa Destici ile “Milliyetçi İttifak” adına yaptığımız görüşmelerimiz çok olumlu geçti.

Her iki genel başkanda prensipte her seçim çevresinde Türk milliyetçilerinin tek bir adayla seçime girmesinin aklın, mantığın ve birliğin gereği olduğunu, kendileri açısından da kabul edilebilir gördüklerini söylediler.

Fakat her iki genel başkanda haklı olarak bizlere açık bir ifade ile İYİ Partinin yani Sn. Meral AKŞENER’in de bu planı onaylamasını ve birliğin ancak bu şekilde anlamlı ve savunabilir olduğunu ve de Milliyetçi tabanda ciddi yankı uyandırarak kabul görebileceğini ifade ettiler.
Bunun için kendilerinin makul bir süre içinde görüşmelerimizin sonucunu ve Sn.Meral hanımın cevabını bekliyeceklerini bizlere söylediler.
Sn.Meral hanıma bu düşüncemizi ve Sn. Özdağ ve Sn. Destici’nin birlikte hareket için hazır olduğunu söylemek için randevu talebinde bulunduk.
Çok yakın mesai arkadaşına (sırdaş özel kalemine) ve bizzat kendisine bir kaç kanaldan üç kez randevu için haber gönderdik. Konuyu ve görüşme sebebimizi de ana fikir olarak söyledik.

İlk günlerde randevunun verileceğini ve bazı il gezilerinin devam ettiğini Ankara’ya dönünce haberdar edileceğimizi aradaki arkadaşlar bizlere söyledi.
Ama maalesef 27 gün geçmesine rağmen bu görüşmeyi yapamadık.
Sn. Ümit Özdağ hocamız bizden görüşmelerimiz sırasında bir konuda söz vermemizi istedi.

Eğer Sn.Meral hanımla bu görüşmeyi yapamaz isek (randevu istedik , vermedi ve görüşmedi) ve İYİ Parti Türk milliyetçilerinin her seçim çevresinde adayların tekleştirilmesi ve birliğin sağlanması hususunda sessiz kalır ise ZAFER PARTİSİ ile BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ’nin kabul ettiğini ve Sn. Meral AKŞENER’in uzak durup kabul etmediğini milliyetçi kamuoyuna duyurmamızı istemişti.

Şimdi o verdiğimiz sözün gereği bu açıklamayı yapmak durumundayız.

Türk milliyetçilerinin her seçim çevresinde yerel yönetim seçimlerinde tek bir adayla temsil edilmesi stratejisine Sn.Ümit Özdağ ve Sn. Mustafa Destici çok samimi olarak “evet bizler varız” dediler.

Fakat Sn. Meral Akşener bu çalışmadan haberdar olmasına rağmen konuşmaktan ve düşüncelerini paylaşmaktan kaçındı.

Hatta Sn. Destici görüşmemizde bizlere çok samimi bir açıklamada da bulundu.

“Hakkı bey biz her zaman milliyetçilerin birlikte hareket etmesinden yana olduk ve bu konuda MHP’nin önderliğine de her zaman hazırdık.
Hatta şu an sizin oturduğunuz şu koltukta bu odada ( kendisinin mütevazi genel başkanlık odası ) Sn. Bahçeli ziyaretimize geldi ve bizlere Ekmelettin beyin adaylığının desteklenmesi ricasında bulundu.

Sn.İhsanoğlu’nu kendisinin Kılıçdaroğlu’na teklif olarak götürdüğünü ve kendi adayları olduğunu söyledi.
Bizler de hemen genel idare kurulumuzu toplayıp Sn. Ekmelettin beyi destekleme kararını çıkardık. Bu kararımız yüzünden AK Parti ile de ciddi sorunlar yaşadık. Ama direndik. Çünkü o gün için iki büyük milliyetçi parti bir arada olmalı ve karşı karşıya gelmemeli idi.

Dolayısı ile biz her zaman Türk milliyetçilerinin birliğinden yana olduk ve o büyük günün heyecanını hiç kaybetmeden her türlü yanlı ve yanlış algıya rağmen ülkücü duruşumuzu korumaya çalıştık ve çalışıyoruz.”

Sn. Desticinin bu sözlerini de milliyetçilerin siyasi tarihine not düşmek, bir hakkı teslim etmek için yazmış olalım.

Türk milliyetçilerinin oylarının tek bir hedefte birleşmesi ile ortaya çıkacak büyük gücün korkusu ile emperyal güç odaklarının ve yerli işbirlikçilerinin sessiz ama etkili tuzaklarını bu seçim döneminde de yaşamak durumundayız.

Ama tarih yazan ve yapan fikirler, fizik ve coğrafya gibi engellenemez kanunlara göre akarlar ve eninde sonunda kendi denizlerinde buluşurlar.

Genç yaşlarımızda “Turan” dedik “Türk Dünyası” dedik. Herkes bize bunlar hayal dedi. Düşmanımız her zaman dostumuzdan çok oldu.

Ve sonunda coğrafya kendi tarihini uyandırdı!

Bugünler geçecek bizle ya da bizsiz bir gün Türk milliyetçileri siyasi birliğini mutlaka sağlayacak ve sadece Türkiye’de değil Turan ülkelerinde ki kardeş iktidarlar ile birlikte “Kut’lu” yönetimler kuracaklardır.

Bu vesile ile Sn.Ümit Özdağ hocamıza ve Sn. Mustafa Destici kardeşimize bir kez daha Türk milliyetçilerinin siyasi hedef birliğinden yana gösterdikleri samimi çabaları için teşekkür ediyor ve seçimlerde dikkat çekici ve ümitlerimizi ateşleyecek başarılara ulaşmalarını yürekten istediğimizi özellikle ifade etmek istiyoruz.

06 Mart 2024

MİLLİYETÇİ İTTİFAK
ADINA
SÖZCÜLER

Ulvi BATU
Hakkı Şafak SES
Özcan PEHLİVANOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ