Demokrat Zafer

CHP Yıldırım İlçe Kongresinin Perde Arkası!

Köşe yazarımız Ahmet Koçak, Yıldırım kongresinde yaşananların perde arkasını kaleme aldı. Koçak;

27 Ağustos, saat 13.00’de başlayacak kongre için öğlenin sarı sıcağında düştüm yollara. Uzmanlar bu sıcak havalarda saat on ile üç arasında yaşlılar sokağa çıkmasın uyarıları yaparlar. Kongreye katılanların yaş ortalaması altmış civarındaydı. Partileri için bir kez daha özveride bulunmuşlardı.

Cumhuriyeti kuran, ülkeyi çok partili demokrasiye geçirdikten sonra tek başına iktidara gelemeyen CHP’nin kongresi çok kalabalıktı. Yetmiş yıldır iktidar olamamış bir partiye bu kadar ilgi ve sevginin olması tarihsel kişiliği olmasından kaynaklanıyor. Başka bir parti olsa kapanır giderdi. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Milli Şef, Kurtuluş Savaşı kahramanı İsmet İnönü’nün ardından Bülent Ecevit gibi büyük liderlerin genel başkanlığını yaptığı bu parti umarım sonsuza kadar yaşar. Çok üzücü olan,  hep ana muhalefet olarak görev yapması, bir türlü iktidara gelememesidir. Hakikatli üyeleri asla partilerini terk etmemektedir.

Kongre için Barış Manço Kültür Merkezi seçilmişti., bahçe, salon, giriş çok kalabalıktı. Salonda klimaların yetersiz kalmış, içerisi hamam gibi olmuştu. Böyle sıcak ve boğucu bir ortamda yapıldı kongre. Kongrede görevli olanlar takım elbise ve kravat takmışlardı. Varın onların ne çektiklerini siz hesap edin.

Başkanlığa bu kongre ile veda eden, beş yıldır görev yapan Nihat Yeşiltaş’ın konuşmasıyla başlandı. Başkan beş yılın muhasebesini yaparken il başkanlığına yeşil ışık yaktı gibi geldi bana.

Divan başkanlığına Ali Mahir Başarır seçildi. Ali beyi canlı canlı dinleme fırsatım oldu. Konuşma tümcelerinin yükleminde sesinin çatallanması hitabetine güzellik katıyordu. Neler mi dedi? Elbette hükümetin yanlışlarını söyledi.

Kongrelerin değişmezi; yeni, eski milletvekilleri, il başkanı, Büyük şehir belediye başkan adayı Mustafa Bozbey konuşmalarıdır. Bu kongrede de değişen bir şey olmadı.

“Kongre olsa da gidip kendimizi göstersek” diyen aynı üyelerin salondan bağırarak aynı konuşmacıların sözünü kesmesi, konuşacaklar listesine adlarını yazdırmaları Yıldırım kongrelerinin değişmeziydi. Yine değişen bir şey yoktu. Nasıl televizyonlarda hep aynı yorumcuları çıkarırlarsa; kongrelerde de aynı kişilerin aynı şeyleri söylediklerini duyarız. Bu kongrede de aynısını bir kez daha yaşamış olduk.

CHP Yıldırım ilçe başkanlarının ve yönetim kurullarının yıllardır olanaksızlıklar içinde özveriyle çalıştıklarını biliyorum. CHP üyelerinde biat kültürü yoktur.  Yönetimlere kök söktüren üyeler olduğundan yönetimlerin işi her zaman zor olmuştur.

Daha önceleri ilçe başkanı adayı olarak adları geçen Zeki Baştürk, Canan Tunar, Nimet Yıldız aday olmamışlardı. Bu zorlu, özveri isteyen görev için iki aday çıkmıştı. Bunlardan biri beş yıldır ilçe sekreterliği görevini yapan esnaf lık yapan İlhami GÜN, diğeri (sanıyorum iki dönem milletvekili adayı oldu) vergi dairesinden emekli Süleyman AYYILMAZ’ idi. Salonda dayanışma gruplaşma görüntüleri göze çarpıyordu.

Değerli dostum Levent Can’da takım elbise giyenlerdendi. Kongrede görevliydi. Yanıma geldi kucaklaştık. Kongre ile ilgili bilgiler verdi. Sıcaktan çok bunaldığım için kongrenin yarısından sonra dayanamayıp ayrılmak zorunda kaldım. Levent Beyden listeyi ve sonuçları bana bildirmesini rica edip ayrıldım. Akşama Levent Beyden bilgiler ve resimler akmaya başladı. Teşekkür ediyorum kendisine. Eşi Şehnaz CAN hanımefendi son yönetimde eğitim sekreteri olarak çok güzel çalışmalar yaptı. Her ikisine de siyasette başarılar diliyorum.

Mavi liste İlhami GÜN’e, beyaz liste Süleyman AYYILMAZ’a aitti. Mavi listeye baktığımda;  son yönetim kurulundan tekrar asıl listeye giren Necla Özdallı ve Rüstem Toksöz vardı. Diğerleri yeni kişilerden oluşuyordu. Önceki yönetim kurulunda olanların hemen hemen tamamı il delege listesinde yer almış, yeni kişilere yer açmışlardı.  Beyaz liste yönetim kurulu listesinde eski yönetimden Hanife Eren ve Hayrettin Kuzgun yer almış, kalanı yeni isimlerden oluşuyordu..

Levent Beyin saat dokuza doğru gönderdiği bilgiye göre Mavi liste kazanmıştı. CHP’de seçimden sonra dillendirilen değişim Yıldırım’da olmamış, delegeler tercihlerini çoğunlukla mavi liste yönünde kullanmıştı. Mavi liste İlhami Gün ve yönetim kurulu:228, Beyaz liste Süleyman AYYILMAZ ve yönetim kurulu: 132 oy almıştı.

Bir CHP Yıldırım ilçe kongresi daha böylece sona ermiş oldu.

Yeni seçilen yönetime başarılar diliyorum.

ahmet.kocak16@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ