Demokrat Zafer

Önümüzdeki tek sorun, adaylığın doğru tarafta kalmasıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı adaylığını açıklayan Murat Tanrıverdi; ” Bildiğiniz üzere birkaç gün sonra Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Kongremiz yapılacaktır. Bu gün burada toplanma sebebimiz de malumunuz üzere İlçe Başkanlığına aday olduğumu resmi bir şekilde siz değerli dostlarıma duyurmaktır. 15 Ağustos 2023 Salı günü yapılacak olan olağan ilçe Kongremizde Karacabey İlçe Başkanlığına adayım.
Kongre takvimimiz bir süre önce Genel Merkezimiz tarafından belirlenmişti. Bu andan itibaren ben gerek üye ve delegelerimizden, gerek siz değerli hemşehrilerimizden tekrar İlçe Başkanlığına aday olmam konusunda yoğun bir taleple karşılaştım. Çoğunuzun bildiği üzere 2016 ve 2017 yıllarında bu görevde bulunmuştum. 2019 yerel seçimlerinde Partimizin resmi olarak Belediye Başkan Adayı idim. Yerel seçimlerde diğer partilerle ittifak kararı alındığında, partime kızmadan, küsmeden ortak adayımızın çalışmalarına tüm gücümle destek verdim. Bu süreçte değerli Karacabey halkımızın desteği ve teveccühü ile Karacabey Belediye Meclisi ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliklerine seçildim. Bu gün itibariyle parti tüzüğümüz gereği bu üyeliklerden ayrılmış bulunuyorum.
‘’Değişmeyen tek şey değişim’’ diye bir laf vardır. Yaşadığımız dünya, yaşadığımız çevre biz istesekte istemesekte; fark etsekte fark etmesekte her an hızla değişiyor. Değişime kapılarını kapatmış olanlar ne yazık ki zararını kendileri görürler. İnsanlar sürekli aynı yerde durdukça, aynı yerden baktıkça, literatürde ‘’işletme körlüğü’’ denen, hatalarını görmeme algısına kapılırlar. Bizler de artık, toplumdan gelen değişim taleplerini daha üst makamlara iletmek istiyoruz. Henüz 2,5 ay önce yapılmış olan genel seçimlerde değiştirmediğimiz bir düzenin varlığını sürdürme sancılarını ülke olarak hepimiz çekiyoruz. Bir türlü değiştiremediğimiz, adına seçim çalışması dediğimiz rutinleri sürdürdükçe başarısız olduğumuzu bir türlü göremiyoruz. Evet, bizim örgütümüz gerçekten çok çalışıyor, koşturuyor; evinden, eşinden, işinden, aşından fedakârlık yapıyor; ancak istediğimiz hedefe bir türlü ulaşamıyoruz. Benim buradan çıkardığım sonuç; çalışma yöntemimizi değiştirmemiz gerektiğidir. Çalışma ekiplerimize yeni insanlar katmamız gerektiğidir.
Yerel seçimlerin tekrarlanmasına az bir vakit kalmıştır. Eğri oturup doğru konuşmak gerekir; çok partili sisteme geçildikten sonra Partimiz Karacabey’de yerelde hiç iktidar olamamıştır. Tabi ki her başkan adayı gibi benim de en büyük isteğim Karacabey Belediyesini ve Bursa Büyükşehir Belediyesini partimize kazandırabilmektir. Bu hedefe en çok yaklaştığımızı düşündüğümüz anlarda ne yazık ki yol kazalarına uğradık. Yerel seçimlerde eğer tekrar ittifaklar olursa avantajımız, ittifak ortağımızla uyumlu çalışmak önceden kazandığımız bir yeteneğimizdir. Önümüzdeki tek sorun, adaylığın doğru tarafta kalmasıdır. İttifak olmazsa olabilecek en doğru adayla yola çıkmak asıl hedefimiz olacaktır. Ben bu gücü, isteği ve heyecanı görüyorum. Bu istek ve heyecanı gördüğün için de 15 Ağustos’ta yapılacak ilçe kongremizde tüm değerli dostlarımın desteğini bekliyorum.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ