Demokrat Zafer

RIDVAN KOCAAĞA İLE GÜNDEM ÖZEL..!!

İnegöl’ümüzün tanınmış simalarından, İnegöl Belediyesi başta olmak üzere ve dahi  birçok STK çalışmasında görev  alarak  İnegöl’ümüzün sosyal hayatında iz bırakmış ,Değerli iş insanı Sayın Rıdvan Kocaağa ile başta İnegöl Belediye Başkanlığı aday adaylığı süreci ve daha birçok okuyucularımızdan gelen merak edilen sorulara cevap bulduğumuz detaylı bir röportaj gerçekleştirdik

*** Öncelikle değerli başkanım bizleri, ekibimizi İnegöl’deki iş yerinizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek isterim. Bizler İnegöllüler  sizi yakından tanıyoruz ama kısaca okuyucularımız için sizi tanımak isteriz,sonrasında da isterseniz gelen sorularımıza geçelim.

— Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. 1977 İnegöl  doğumluyum, ilk orta ve lise öğrenimimi İnegöl’de, üniversite hayatımı Konya Selçuk Üniversitesi’nde tamamladım. Üniversite hayatımın hemen akabinde İnegöl’de Ticaret hayatına başladım. Yaklaşık 5-6 yıl aile şirketimizde yönetici olarak çalıştıktan sonra  kendi işim olan sigorta işine başladım. 2006 yılından bugüne kadar kendi firmam olan Koca ağa Sigorta firmasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak faaliyet sürdürmekteyim.Bununla beraber sosyal hayatın içerisinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında, spor kulüplerinde faaliyetlerde bulundum.İnegölspor’da, Belediyespor’da  yöneticilik yaptım. Akabinde Ticaret Sanayi Odasında yaklaşık 2 dönem Metin Anıl başkanlığındaki süreçte bir dönem yönetim kurulu üyeliği, bir dönem meclis üyeliği görevlerinde bulundum.Onunla beraber de sosyal hayatın içerisinde, İnegölspor’da yöneticilikler yaptım. Belediyespor’da Alinur başkanımızla beraber yöneticilikler yaptım. Yine mesleğimle alakalı Ticaret Sanayi odasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Sigorta Acenteleri il delegeliğine seçildim. Bu görevleri devam ettirirken il delegeliği  Ankara’da Sigorta Acentaları İcra Kurulunda 4 dönemdir görev yapıyorum, oradaki görevim hala devam ediyor.

PARTİMİZİN NEFERİ OLMAKTAN HEP GURUR DUYDUM..!!

2019’a kadar da AK Parti’nin bir neferi olarak sahada çalışmaya devam ettim. Biz hem Sayın Cumhurbaşkanımızın, hem AK Parti teşkilatlarının her zaman yanında olduk. 2019 yılında bize meclis üyeliği değerli büyüklerimiz tarafından tevdi edildi.Daha sonra değerli başkanımız Alper Taban Başkanlığında oluşturulan meclis üyeliğinde başkan yardımcılığı görevine getirildim.Yaklaşık 4,5 yıl başkan yardımcılığı görevimi Alper başkanımız  önderliğinde sürdürdüm.Sonra partimizden alacağımız yeni görevlerin bizlere tevdi  edilmesini istemek üzere arzu ve istekle İnegöl sevdalısı olarak İnegöl şehrinde doğmuş ,büyümüş ve İnegöl şehrine değer katmak isteyen bir kardeşiniz olarak, bu şehrin değerlerini de çok iyi bildiğimizden 4,5 yıllık tecrübemizi de ortaya koyarak büyüklerimizden aldığımız bayrağı daha yukarılara taşımak için belediye başkan aday adaylığı için Ak Parti’mizden başvuru yapmış bulunmaktayız. Bu sürecte  nasip olursa, büyüklerimiz takdir ederse en iyi şekilde şehrimize hizmet etmek için adayız. Şunu da eklemek isterim ticaret hayatında ki işlerimizi devam ettirirken,aile hayatımızda da yaklaşık 22 yıldır evliyim 3 çocuğumuz var biri kız, İki oğlumuz olmak üzere.Onlar da bir taraftan hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar.

*** 4,5 yıldır belediye başkan yardımcılığı görevinde bulundunuz meclis üyeliğiniz devam ediyor. Başkan olmanız durumunda ne gibi bir süreç yürüteceksiniz?

İNEGÖL ÇOK KIYMETLİ BİR ŞEHİR..!!

—- Biz şu anda AK Parti’nin belediye başkan aday adayıyız. Şehrimizin  çok değerli bir şehir olduğunu biliyoruz. Yaklaşık 300.000 nüfusu olan Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri, Bursa’nın 17 ilçesinden biriyiz. Ancak  dış ticaret hacmi açısından dış ticaret fazlası veren 16.- 17. sıradayız. Dış ticaret fazlası tutarı açısından da ilk 10’a giren durumdayız. Yani ekonomik hacmi çok büyük olan bir şehirde yaşıyoruz.Her geçen gün daha da büyüyen daha da kıymetli hale gelen bir şehirde yaşıyoruz. Mobilya lokomotif  sektörümüz. Ancak Mobilya dışında da İnşaat, Tarım, Tekstil, Orman Ürünleri İnegölümüzün değerli sektörlerinden ve gelişime açık sektörlerinden. Bu şehirde bir sürü hedefimiz var, fakat biz aday adayı olduğumuz için şu an benim proje konuşmam doğru olmaz. Biz partimiz bize görev verildiğinde Ak Parti teşkilatları ile beraber belediyemizin ne ihtiyacı varsa parti büyüklerimizle beraber en güzel projeleri ortaya koyacağımızdan sevgili hemşehrilerimizin şüphesi olmasın.

*** Uzun süre İnegöl’de iken Alinur Aktaş başkanımızla, sonrasında Alper Taban’ın yanında 4,5 yıldır başkan yardımcılığının size siyaset anlamında da bayağı katkıları olmuştur değil mi başkanım.

BİZİMKİ BİR REKABET,BİR YARIŞMA KESİNLİKLE DEĞİL..!!

— Kesinlikle, hem Alinur Başkanım döneminde hem Alper Başkanım döneminde çalıştığımız  süreçte siyaseten de belediyecilik anlamında da tecrübe kazandığımızı düşünüyorum. Bu bilgiler ışığında da onların da desteğini alarak bir bayrak değişimi, bizimki bir rekabet değil ,bir yarışma değil birbirimize destek olarak şehrimize daha iyi değerler katabilmek adına partimiz görev verdiği takdirde güzel şeyleri yapabileceğimizi düşünerek bu yola çıkmış durumdayız.

*** Tabii İnegöl Belediye Başkan Adayı Adayı’na konuk olacağız diye sosyal medyadan da duyurunca  birçok soru geliyor. Mobilyanın başkenti İnegöl’de  Mobilya fuarlarında yer kalmaması, çalışma alanları, fabrika üretim tesislerine yer bulunamaması ya da  yetersiz kalması anlamında  birçok soru gelmiş.Bu anlamda neler söylersiniz başkanım.

MOBİLYA SEKTÖRÜ İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ..!!

— İnegöl’de 1994 yılında fuarcılık faaliyetleri başladı.Hem Bursa’mıza hem İnegöl’ümüze büyük değerler katan rahmetli Hikmet Şahin Başkanımız döneminde başlayan fuar çalışmaları Alinur Aktaş başkanımız döneminde yeni fuar alanı ile devam etti bugün gelmiş olduğumuz süreçte mevcut fuar alanıda zaten yetersiz. İnegöl’ün değişen şartlar ve güncel ihtiyaçlara göre yeni fuar alanına ihtiyacı  var. Bu konuda zaten mevcut yönetimler tarafından çalışılıyor. Kıymetli Başkanımız Alper Taban’ın da bu konuda çalışmaları devam ediyor. Biz görevi devralmamız durumunda da partimizden bir başkasının da görev alması durumunda İnegöl mobilyasının daha yukarılara çıkabilmesi için canla başla çalışacağız.

****Değerli başkanım şimdi siyasetle ilgili sorulara, bir virgül koyalım sizin işiniz  olan sigortacılıkla ilgili sorulara geçelim.İnegöl’de Sigortacılık anlamında çok köklü bir kuruluşsunuz,  mesleki anlamda yapmış olduğunuz çalışmalarla ilgili küçük bir paragraf, bilgi verir misiniz.

SİGORTACILIKTA 18. YILIMIZA GİRDİK..!!

—- Elbette,18 yılımıza girdik biz sigortacılıkta. Benim kendi kurduğum şirket yaklaşık 25 personel 5 şube şeklinde çalışıyoruz. 30’a yakın şirketin acentalarını yapıyoruz. Hem elementer branşta, ,hem sağlık ,hem de hayat branşında faaliyetlerde bulunuyoruz .Şirketimiz bir tarafta kurumsal bir yapıya sahip olduğu için onlar bir tarafta yürüyor. Biz de memleket sevdalısı olarak şehrimize değer katmak için  uğraşlar içerisindeyiz.İşimiz konusunda bir sıkıntımız yok ben aynı zamanda çiftçi ailenin çocuğuyum,tarımla da uğraşıyoruz. Hala şu an için tarım faaliyetlerini sürdürdüğümüz bir şirketimiz var. Orada da zirai üretim yapıyoruz ama ana işimiz sigortacılık , bu şekilde devam ediyoruz.

****Biraz önce  bahsettiniz, sporla da alakalı birçok çalışmalar ortaya koyduk diye. Tabii size bu anlamda sporla bilhassa İnegölspor ile ilgili sorular gelmiş on yıllardır 2. Ligteyiz ne olacak bir an evvel üst liglere çıkmak istiyoruz,bizden çok daha küçük şehirler dahi üst liglerde mücadele ediyor diye. Bu ve buna benzer bir çok soru  gelmiş.

İNEGÖLSPOR  İNEGÖL’ÜN MARKA DEĞERİ..!!

—- İnegölspor bir spor şehri.22 tane bizim amatör kulübümüz var. Kafkas Sporumuzda profesyonel 3. lige yükseldi, maşallah iyi gidiyor. Onlar bir de İnegölspor’umuz var. BHem Kafkas spor hem İnegölspor İnegöl’ün değeri. İnegölspor tamamen İnegöl’ün bir marka değeridir.Onların daha iyi şartlarda olması için bugünlerde basına da yansıdı, değerli Milletvekilimiz Ayhan Salman’ın destekleriyle, Spor Bakanımızın, il başkanımızın, Büyükşehir Belediye başkanımızın katkıları ile Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile de inşallah bir stad yapımı sözü alındı.

YENİ STADIN SÖZÜ ALINDI..!!

Stad yapımı ile de ilgili çalışmalar başladı. Sadece stad değil İnegöl’de spor yatırımlarının çok değerli olduğunu düşünüyorum. 75.000 öğrenci var bizde.İlk, orta ve lise dahil olmak üzere.Böyle bir potansiyelin olduğu şehirde spor özellikle gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulması daha iyi şartlarda spor yapabilmesi çok önemli.Sadece futbol değil salon sporlarında da İnegöl iyi onumdadır. Yine Alinur başkanımız döneminde ve Alper başkanımız döneminde de devam ettiğimiz  Efeler Ligi’nde voleybol takımımız vardı bizim İnegöl Belediyespor’un. Biz Büyükşehir’e devrettik takımımızı ama voleybolla ilgili altyapı  çalışmalarımız hala devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte şehrimizde voleybolla da ilgili tekrardan bir çalışma yapacağımızın   sözünü de değerli hemşehrilerimize söylemek isterim.

*** İnegöl’ün tarihi Turizm anlamında da gerçekten büyük bir değer. İşte Kuruluş dizisinde biliyorsunuz İnegöl, Yenişehir bu bölgeler çok konuşuluyor ,bu konuyla da ilgili okuyucularımızdan görüşler gelmiş. Bu anlamda Turizmin  önemi hakkında neler söylersiniz.

TURİZM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ..!!

— İnegöl aslında kendi içinde çok kozmopolit bir yapıya sahip  fakat çok girişimci ruha sahip de bir şehir.Bu manada İnegöl sadece sanayisine  değil turizmine de önem vermemiz gereken bir şehir. Ama sizlerin de bileceği ve takdir edeceği üzere Turizm Sanayi şehirlerinde biraz daha geç gelişiyor. Çünkü insanlar Sanayi ve ticaretten kazandığı parayı turizmden çok da kolay alamıyorlar.Turizm uzun süreli yatırımlar gerektiriyor hem Alinur başkanımız döneminde hem Alper başkanımız döneminde bunlarla ilgili yatırımlar yapılmaya başlandı. Bu süreçten sonra inşallah onların da ekmeğini İnegöl’e yedirttirmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.Jeotermal tesislerimiz var Oylat’ta biliyorsunuz onun haricinde yeni bir yerimiz daha var onunla da ilgili çalışmalar yapmıştık. Önümüzdeki süreçte benim çok arzu ettiğim projeler var bu konu ile alakalı. Zamanı gelince inşallah onları da paylaşacağız.

***İnegöl’ün  altyapısı ile  ilgili yine değişik sorular gelmiş?

— Altyapının 1. edatı bitti ikinci etabı devam ediyor. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde süresi tam  olmamakla beraber büyük şehrimiz tarafından bütün altyapı çalışmaları tamamlanacak. İnegöl’ün alt yapısı  yenilenmiş olacak. 50 yıllık süre ile İnegöl’ün İnşallah altyapı ile ilgili herhangi bir sorun kalmayacak.

***Yine İnegöl’de belediye başkanı aday adaylığı  ile ilgili çok fazla aday çıkması anlamında sorular,yorumlar gelmiş , buna ne dersiniz?

ADAY ADAYLARININ  ÇOK OLMASI PARTİMİZİN ZENGİNLİĞİ..!!

—O bizim partimizin zenginliği, bence daha da fazla çıkması lazım. İnsanlardaki İnegöl şehri, İnegöl sevdası ne kadar çok olursa bizi mutlu eder.Şehrimizde aday adaylarının çıkması bu şehrin çok  değerli bir şehir olduğunun göstergesidir aynı zamanda AK Parti’ye olan teveccühün ne kadar çok olduğunun göstergesidir. Biz partimizde ne kadar çok aday adayı çıkarsa  mutlu oluruz.

**** Değerli Başkanım bizim sorularımız okuyucularımızdan gelen merak edilen sorular bu kadar, bizim sormayı  unuttuğumuz sizin son olarak eklemek istediklerinizi de  alarak tamamlayalım isterseniz röportajımızı?

EL ELE ,GÖNÜL GÖNÜLE  MİLLETİMİZİN GÖNLÜNE..!!

—- Önümüzdeki süreçte 2024-2029 arası şehirlerimizi yönetecek belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Biz AK Parti’mizin Ak davamızın tüm şehirlerde Ak davamızın hizmetine sahip olmasının  arzusu içerisindeyiz. Allah nasip ederde şehirlerimizde  Ak hizmeti  en iyi şekilde göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. İnegöl için kim  aday olursa olsun, mevcut başkanımız Alper başkanımız da olsa 31 Mart akşamına kadar canla başla göğüs göğüse, Allah’ın izniyle en yüksek oyu almamız için hep beraber çalışacağız başka aday seçilirse onun için de aynı şekilde çalışacağız. Bu görev bize tevdi  edilirse bizim için de yine aynı şekilde tüm teşkilat olarak AK Parti’nin en yüksek oyu alması için şehrimizde çalışmalar sürdüreceğiz.

Bizim idealimiz, görüşümüz, düşüncemiz el ele, gönül gönüle bu milletin gönlüne girmektir. Son olarak başta İnegöl’de yaşayan hemşerilerimiz olmak üzere Bursa’da yaşayan yurt genelinde yaşayan 85 milyon Türk insanına İnegöl’den sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ