Demokrat Zafer

Dağ fare’yimi doğurmuş? Yada fare dağ ‘ımı? doğurmuş sizler karar verin

DAĞDER Genel Başkanlığı için adaylık yarışında hatırı sayılır bir oyda alan Erdal Kadir son yaşananları sosyal medyasına taşıdı. Erdal Kadir;

“Yıllardan beridir söylemiş olduğum, bazılarından takdir, bazılarından eleştiri aldığım dernekcilik ile ilgili gördüğüm görüşümün ne kadar doğru olduğunun günümüz itibariyle bir kez daha farkına varmış bulunmaktayım.
Bugün gelen bir telefon ve telefonun ucunda bir hemşehrimiz ve söylediği kelimeler şu şekilde; Erdal başkan dağ fare doğurmuş haberin varmı diyerek konuşmalarına başladı. Bundan yaklaşık 1,5 yıl önce DAĞDER adaylık sürecinde birçok TV programı, yerel medya yada toplantılarda senden duyduğum kelimeleri hep elestirmistim. Bu adam ne cesaretle bu kelimeleri söyleyebiliyor vede yanlış söylüyor imkansız diyordum dedi. Hayırdır hemşehrim neymiş senin beğenmediğin? söylediğim kelimeler? dediğimde, DAĞDER adaylık sürecinde ” Siyaset üstü bir dernek oluşturacağız” diyordun dedi. Evet dedim ama yanlızca bu değildi dedim ve ekledim, siyaset üstü bir dernek oluşturacağız, siyasetten uzak, her siyasi partiye eşit olacağız, yönetilen değil yöneten bir DAĞDER oluşturacağız Allah’ın izniyle demiştim dedim.
Seni bu sözlerinden dolayı elestirmistim, görüşünün doğru olmadığını siyasetsiz bir dernekcilik olamayacağını ve sacmaladigini düşünmüştüm. Siyaset ile dernekcilik ne alaka demiştim . Yanılmışım siyaset ile dernekciligin nasıl bir arada yürüdüğünü geçtiğimiz süreçte görmüş olduk dedi . Ama niyetinin halis ve nedemek istediğini şimdi anladım, suan siyaset ile dernekcilik yapıldığını görmek beni fazlasıyla uzdugunu belirtmek isterim dedi. Hakkını helal et seni hep bu yüzden elestirmistim ama yine siyasetsiz yapamadılar vekil adayı oldular deyip devam etti. Bunların hepsi imkansız diyordum ama yine dediğin gibi siyaset üstü bir DAĞDER ‘i olusturamadilar maalesef diyerek üzüntüsünü belirtti.
Estağfurullah hemşehrim bizim her hemşehrimizin görüşüne saygı duyduğumuzu ve düşüncelerinin bizler için önemli olduğunu kendisine ifade ettim ve ardından şunları ekledim kıymetli hemsehrimize; 12 senedir yapmış olduğum Büyükorhan Kayapa köyü kültür eğitim yardımlaşma ve dayanışma derneği (KAYDER) başkanlığı sürecinde her zaman, tüm siyasi partilere eşit olan, hiçbir siyasi partiye mensup olmayan, siyaset üstü bir dernekciligi köy derneğimiz ile gerçekleştirdik. Bunların aynısını DAĞDER ‘ de yapmak için aday olduğumuzu belirttim. Ekibime güveniyorum ve bu söylediklerimi gerçekleştirmek için ilk olarak birbirinden değerli 46 kişilik aday listemde değişik partilerden, her siyasi görüşten arkadaşlarımıza yer vererek yola çıktık , ama bizlere nasip olmadığıni belirttim. Ve maalesef siyasetinde burada ağır bastığını yöneten değil yönetilen bir dernek olarak devam edeceğini söyledim hemsehrimize.
Hemşehrimizinde söylediklerime katıldığını ve siyasetle dernekciligi aynı anda yürüdüğünü gördüğünü ve gelinen durumun içler acısı olduğunu belirtti. Hemşehrimiz ile vedalaşarak telefonu kapattık.
Bizim amacımız hemşehrilerimize hizmet etmek, yöremize faydalı olacak projeleri üretmek ve yöremizin kalkınmasına faydalı olmaktı. Halkımızın teveccühünü alamayarak ideallerimize ulaşamadık. Girdiğimiz seçimde ne bir partinin adayı, nede kimsenin adamı olduk. Ekip arkadaşlarımız ile birlikte kendi imkanlarımız ile seçime girdik ve kaybettik.. Bu arada tekrar tüm ekip arkadaşlarıma, seçim sürecinde destek veren, vermeyen tüm hemşehrilerimize tekrar teşekkür ediyorum. Sandıktan cikan sonuca saygı duyarak seçilen arkadaşımızı demokratik bir ortamda tebrik ederek başarılar diledik. Hemşehrilerimize küsmedik faydalı olmaya çalıştık. Çatı kurumumuz DAĞDER ‘de çeşitli programlarda hazır bulunarak hemşehrilerimizin yanında olmaya çalıştık. Ekip arkadaşlarımız ile birlikte her ay toplanarak yöremiz sorunlarını istişare etmeye çalıştık. (Toplantılarımıza katılmak isteyen hemşehrilerimizi bekleriz. Toplantılarımız her ayın ilk Çarşamba günü devam ediyor)
Yaklaşık geçen 1,5 yıllık süreç içersinde yaşanan bir olayida anlatmadan geçemeyeceğim. Geçtiğimiz aylarda bilindiği üzere yapılan genel seçimlerde çeşitli siyasi partilerden birbirinden değerli aday adayı hemşehrilerimiz vardı. DAĞDER adaylığı sürecinde rakip olup secilmedigimiz diğer arkadaşımızla birlikte yöremizden aday adayı olan hemşehrilerimizi çatı Derneğimiz DAĞDER ‘ de toplayıp hem başarı dileyelim hemde aday adaylarımızı seçilebilir sıralardan konulması için siyasi partilere istekte bulunalım dedik. Her aday adayı hemsehrimizi bire bir arayıp DAĞDER ‘e davet ettik. Ama buradada sahipsiz kalıp aday adayı olan hemşehrilerimize desteğimizi aciklayamadik. Biz diğer arkadaşımız ile birlikte 16 aday adayı hemsehrimiz ile DAĞDER’ de buluştuk. Hemşehrilerimize başarılar diledik. Seçim süreci olduğu için aday adaylarımıza zarar gelmesin diye sosyal medyada yayinlamadik.(bizleri kırmayıp DAĞDER ‘e geldikleri için tüm aday adayı hemşehrilerimize tekrar teşekkür ederim) ve maalesef buradada yalnız kaldık çatı kurumumuzdan bir yöneticimiz bile yoktu yanımızda. (Milletvekili olan değerli buyuklerimizede görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum) buradaki amacımız da yöremizden çıkardığımız 2 Milletvekili sayımızın artması idi. Aday adayı olan diğer arkadaşlarımızın da seçilebilir yerlerden aday olarak gösterilmesi ve vekil sayımızı artırmaktı…
Gelinen sonuç, DAĞDER seçimi sürecinde kapı kapı dolaşıp aleyhimize oy toplayan hemşehrilerimiz ve büyüklerimiz şimdi pişman değillerdir umarım??
Amacımız halisti, akıbeti hayır olsun dedik olmadı. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Birgün hayalimdeki siyaset üstü bir dernekte buluşmayı rabbim bizlere göstermeyi nasip etsin inşallah.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ