Demokrat Zafer

Derdini Açıkça Kamuoyu ile Paylaşmayan Anlayışla Dişe Diş Tartışıyoruz!

“Cumhurbaşkanı YİK Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yeni anayasa çalışmalarına ilişkin’’ dindar bir anayasa isteyip, mevcut anayasadaki değişmez hükümlerin değişebileceğini, değişmez maddelerin anayasaya konmaması’’ gerektiğine ilişkin beyanları bizleri şaşırtmamıştır.” Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Av. Güner AKLAN; son günlerde gelişen siyasi gündem hakkında yaptığı açıklamada; “Bu talepler sayın Kahraman’ın mensubu olduğu partinin, ülkenin kuruluş değerleriyle oynama isteğindeki ısrarın farklı bir çalışmasıdır.

Sayın İsmail Korkmaz Atatürk ve laiklikle ilgili düşüncelerini zaman zaman kamuoyuyla paylaştığı için biliyorduk. Ancak bu ülkenin diliyle, bayrağıyla, milli marşıyla, başkentiyle ve bölünmez bütünlüğüyle ne derdi varsa bunu da çıkıp açıkça söylemelidir.

Türkiye Devletinin bir Cumhuriyet, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğu, dilinin Türkçe, bayrağının ay yıldızlı bayrak, Milli Marşı’nın İstiklal Marşı ve Başkentin Ankara olduğu’’hükümlerini içeren ilk 3 madde bu ülkenin hangi şartlarda kurulduğunu gösteren maddelerdir. Bu maddeler bizi ayıran değil, bizi bir arada tutan maddelerdir.

Memleket Partisi’nin bu konuda tavrı nettir. Tüzüğümüzün Amaç bölümünde yer alan madde 3’de partinin birçok amacından biri de ‘’Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş esaslarını belirleyen, Anayasanın değiştirilemez hükümlerinin tartışmaya açılamayacağını kayıtsız şartsız kabul etmektir.’’ Memleket Partisi, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları çok önceden görerek, böyle bir hükmü parti tüzüğüne taşıyan ilk ve tek parti olmuştur.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ