Demokrat Zafer

Türk balına Londra’da altın ödül

Adana, Kozan merkezli Anavarza Bal, uluslararası işleyici ve perakendecileri tanıtarak ürünlerinin kalitesini korumaları ve iyileştirmeleri konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen London Honey Awards 2023’ten süzme çiçek balıyla altın ödül aldı.
Yerli gıda markaları, uluslararası arenada başarılara imza atarak adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak Adana, Kozan merkezli Anavarza Bal, London Honey Awards 2023’ten altın ödül alarak döndü. Standartlaştırılmış ürünleri yasal olarak dağıtan bal yetiştiricileri ve üreticilerin yanı sıra, arıcı, işleyici ve perakendecilerin tanıtıldığı yarışmada, markaların ürünlerinin kalitesini korumaları ve iyileştirmeleri konusunda bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Yarışma, yerel pazarlardaki bal markalarının bilinirliğini artırarak globaldeki faaliyet alanlarını genişletmelerine de kapı aralıyor.

Tüketicilere kalitesi onaylanan ballar sunarak onları lezzet yolculuğuna çıkarmayı misyon edindiklerini aktaran Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen, konuya dair düşüncelerini şöyle paylaştı: “Pandemiden bu yana tüketici alışkanlıkları hızla değişirken, özellikle de gıda alışverişlerinde güven, satın alma kriterlerinin başına yerleşti. Artık sağlıklı bir ürün sunmak, o ürünün satın alınmasında tek başına yeterli koşulları sağlamıyor. Çünkü tüketiciler güvenilirliği, malzemesi, lezzeti onaylanmış ürünlere yöneliyor. Biz de dünyadan birçok markanın katıldığı London Honey Awards yarışmasında ödül alarak, ürünlerimizin lezzetini ve kalitesini uluslararası arenada bir kez daha kanıtladık. Şuna inanıyoruz; her bal tatlıdır ama her bal lezzetli değildir.”

“1979 yılından beri sürdürdüğümüz işimizin kalitesini Londra’da tescillemiş olduk”

Can Sezen, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Anavarza Bal markamızla, Londra’da süzme çiçek balımızın aldığı ödülle bu argümanı bir kez daha doğruladık. 40 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğimiz sektörde önemli bir oyuncu olarak konumlanıyoruz. 1979 yılından beri sürdürdüğümüz işimizin kalitesini Londra’da tescillemiş olduk. Bal alanında da Adana Kozan’daki tesisimiz, dünyanın ilk 10 tesisinden biri konumunda. Güvenilirliği esas aldığımız ilkelerimizle kahvaltı sofralarını keyiflendirmeye devam edeceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ