Demokrat Zafer

Dr. Aronia, TÜBİTAK Marmara Teknokent’te Yerini Aldı Aronya Pazarının Lideri Ar-Ge ve Üretim İçin TÜBİTAK Marmara Teknokent’te

Özellikle son yıllarda önemli bir büyüme gösteren aronya pazarının lideri öncüsü olan Dr. Aronia, Ar-Ge ve üretim çalışmalarını daha ileri seviyelere getirmek amacıyla TÜBİTAK Marmara Teknokent’te bulunan Gıda temalı Kuluçka Merkezi’nde yerini aldı. Yüzde yüz aronya içerikli ürünler üreterek pazarda hizmet veren Dr. Aronia, bu yıl Gıda temalı Kuluçka Merkezi’nde geliştireceği katma değerli ürünlerle ürün çeşitliliğini arttıracak.

Türkiye’de aronya yetiştiriciliği ve işlenmiş ürün konusunda çalışmalara başlayan ilk kurumsal marka olan Dr. Aronia, “Dikimden Hasata Hasattan Sofraya” sloganıyla hizmet veriyor. Uluslararası lisanslı, Avrupa Birliği fidan pasaportuna sahip organik sertifikalı aronya fidanları kullanarak birinci sınıf aronya bahçeleri kuran sözleşmeli tarım uygulaması yapan %100 yerli milli güveniler marka olan Dr.Aronia aynı zamanda yüzde yüz aronya içerikli özel ürünleriyle dikkat çekiyor.

Dr. Aronia olarak, TÜBİTAK Marmara Teknokent’te yeni bir döneme adım atmaktan büyük mutlulukla gurur duyduklarını ifade eden kadın girişimci Aylin Kalafatoğlu, “TÜBİTAK Marmara Teknokent ile yaptığımız işbirliği şirketimizin Ar-Ge ve üretim çalışmalarını daha ileri seviyelere taşıma kararlılığının bir göstergesidir. Aynı zamanda, aronya meyvesinin sağlık yararlarını daha geniş kitlelere ulaştırma hedefimizin önemli bir adımıdır. Bu yeni dönemde, aronyanın antioksidan değeri yüksek ve sağlık açısından son derece değerli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Tüketicilerin sağlık bilincinin arttığı günümüzde, aronyanın talebi giderek artmaktadır. Biz de bu talebi karşılamak için teknoloji ve bilimin gücünü kullanarak tarımsal yönde de aronya meyvesinin üretimini ve gıda yönünde de tüketicinin doğru aronya meyvesine ve işlenmiş ürünlerine ulaşmasını artırmak için kararlı bir şekilde çalışacağız. Dr. Aronia ailesi olarak, sağlık ve mutluluğu her eve taşıma vizyonuyla yola çıktık ve bundan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. Yıllar boyunca edindiğimiz deneyim ve uzmanlıkla, aronyanın sağlık yararlarını daha da geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. TÜBİTAK Marmara Teknokent’teki yeni dönemimizde, sağlık ve inovasyonun bir araya geldiği bir merkez olacağız. Aronya konusunda A’dan Z’ye tüm uzmanlığımızı, bilgi ve tecrübemizi paylaşarak inovatif ve katma değerli ürünler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Ürünlerin uzman üretim mühendisi, gıda mühendisi, akademisyen, sağlık uzmanları, fitoterapi fonksiyonel uzmanları ve diyetisyenlerden oluşan profesyonel kadronun danışmanlığında hazırlandığına dikkat çeken Kalafatoğlu, “Ürün gamımız arasında aronya meyve özü, aronya sirkesi, aronya kreması, aronya tuzu, aronya meyve kurusu, aronya balı, reçel, marmelat, Türk kahvesi, form çayı, sağlık çayı, Aronya Kids gibi çeşitli ürünler bulunmaktadır. Ar-Ge çalışmalarını tamamladığımız ancak henüz raflarda yer almayan yeni ürünlerimiz de bulunmaktadır. Bu yıl içerisinde geliştireceğimiz ürünlerle ürün çeşitliliğimizi arttıracağız. Öncelikli hedefimiz, aronyayı herkesin tüketebileceği ulaşabileceği bir forma dönüştürmek. Aronyayı herkesin günlük yeme rutinine kolayca ekleyebileceği bir ürün haline getiriyoruz. Bugüne kadar sunduğumuz ürünler içinde uzmanlar tarafından seçilen arasında Aronya Çayı, en yenilikçi diyet ürünü ödülü alan ve Ayrıca, Aronya balı, Aronya özütü ve Aronya tuzu, en yenilikçi ürün bileşenleri olarak finale kalan ilk 3 üründen biri olmuştur” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ