Demokrat Zafer

Onurlu ve Rahat Yaşama Hakları Var

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan, emekli vatandaşların yaşamış oldukları maddi ve manevi tüm sorunları göz önünde bulundurarak, bazı gelişmiş Avrupa Ülkeleri’nde olduğu gibi emeklilere en az yılda bir kez ücretsiz tatil imkânı sağlanması amacıyla, TBMM’ne 15 Haziran 2020 tarihinde vermiş olduğu Kanun Teklifi’nin halen gündeme alınmadığını söyledi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi’nin her zaman olduğu gibi raflarda bekletildiğini belirten Özkan, iktidarın emekli vatandaşlarımız için bir adım atmasını bekliyoruz, dedi.

Psikolojileri Bozuldu

Covid-19 pandemi başlangıcında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle aylarca sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşların büyük kısmını emeklilerin oluşturduğunu belirten Özkan, sosyal hayattan kopan, hatta çocukları ve torunlarından uzak kalmak durumunda kalan emeklilerin bu dönemde ciddi anlamda psikolojilerinin bozulduğunu dile getirerek, söz konusu kanun teklifinin bu dönemde gündeme alınmasının daha da anlamlı olacağını söyledi.

Onurlu ve Rahat Yaşama Hakları Var

Yüksel Özkan şöyle devam etti; Ülkenin içinde bulunduğu ağır ekonomik krizde adeta yaşam savaşı veren emekli vatandaşlarımızın çoğunluğu ilave bir işte çalışmak zorundalar.

15 Ocak’ta yaklaşık 13 milyon emekli vatandaşımız emekli maaşı artış farklarını alacaklar.

Ne yazık ki verilen son emekli maaş artışları peş peşe gelen zamlar ile eriyip gitti. Faturalarını ödeyemeyen emeklilerimiz var. Birçoğunun evlatları işsiz ya da geçim sıkıntısı çekiyor. Evlatlarına da destek olmak zorundalar. Günümüz yüksek enflasyon şartlarında emekli maaşlarına yeniden bir düzenleme yapılması kaçınılmaz olmuştur, dedi.

Yıllardır memleketlerine farklı alanlarda hizmet etmiş bu kişilerin onurlu ve daha rahat yaşama haklarının olduğu bir gerçektir diyen Özkan, gelişmiş Avrupa ülkelerinde olduğu gibi yılda 1 hafta tatil yapabilmeleri adına TBMM’ye sunmuş olduğu kanun teklifinin gündeme alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ