Demokrat Zafer

DSP Bursa Yerel Seçime Erken Başladı! Adaylarımızla Sahaya İniyoruz!

DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, “Ulusalcı, Atatürkçü, rahmetli Bülent Ecevit’ten aldığımız terbiye ile kendi adaylarımızla meydanlara çıkacağız. Türkiye’nin Demokratik Sol Partiye ihtiyacı var.” dedi. Saha çalışmaları hakkında bilgi veren Akıncı; “17 ilçe ve Büyükşehir’de yerli ve milli adaylarımızla yerle seçimlere katılarak varlığımızı tescil ettirmek istiyoruz.” dedi.

Akıncı, kentsel dönüşüm gerçeğinin rantsal dönüşüm olarak sürmesinin büyük sorun olduğunu belirtti. “1999 depremlerinden bu yana çok zaman geçti. Peki, ne yapıldı?” diye soran Hüseyin Cahit Akıncı, “Deprem tehlikesi Bursa için de geçerli. DSP olarak biz geniş çaplı çalışma ve araştırma yaptık. Mahalle mahalle, sokak sokak, Bursa’nın depremle ilgili ve kentsel dönüşümle ilgili raporlarını hazırladık. Bunu kamuoyuyla da paylaşacağız. Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm olarak devam etmemelidir” diye konuştu.

Bursa’nın trafik sorununa da değinen Hüseyin Cahit Akıncı, iki yıla kalmadan Bursa’nın trafik sorununun İstanbul’un trafik sorununu geçeceğini söyledi. Hastanelerin kapatılmasını, yeni açılan hastanelere ulaşımın kısıtlı olmasını ve şehir merkezinde yapılan hastanelerin de henüz hizmete girmemesini de eleştiren Akıncı, Bursa’nın yer altı su kaynaklarının da su firmalarına verilmemesini ve kaçak organize sanayi bölgelerinin denetlenmesini talep etti.

Hükümetin en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesini de 2 bin liraya çıkarmasını seçim yatırımı olarak nitelendiren Akıncı, emekli maaşlarının asgari ücrete endeksli olarak bağlanmaması halinde, emeklilerin sorunlarının giderek derinleşeceği vurgusunu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ