Demokrat Zafer

SOKAK KÖPEKLERİ KİMİN İÇİN BEKÇİLİK YAPIYOR.

Köşe yazarımız Cüneyt Bülent Şeker makalesinde; “Toplum; Hayvan dostu; “Koca koca köpeklerin şehirde sürü olarak dolaşmasını normal görenler…”

Hayvan düşmanı; “Köpeklerin insanlara saldırmasına engel olmak için başıboş köpeklerin toplanmasını isteyenler…” olarak İKİ KUTBA AYRILIP, BİRBİRİNE DÜŞMAN EDİLMEK İSTENİYOR. son zamanlarda her iki görüşün taraftarlarınında sosyal medyada birbirine girdiğini görüyoruz.

Halbuki bu işin çözümü basittir;

-Hayvanları çok sevse dahi, kimse bir yakınına, özellikle çocuğuna hayvan saldırsın istemez, böyle bir ihtimali göze alamaz!

-Sokak köpeklerini çok sevdiğini iddia edenler, bu iddialarında samimi ise bu köpekleri alır evlerinde beslerler.

Doğrusu bunların; “Sokak köpeklerine düşman olanlar, depremde hayat kurtaran köpekleri de istemiyormusunuz…” vs.gibi ajitasyon kokan sözlerini samimi bulmuyorum.

Kimse bir çiftlikte bekçilik yapan veya çoban-asker-polis-arama kurtarma ekipleri” tarafından kullanılan ve hatta bahçeli evlerde bekçilik yapan köpeklere karşı değildir.(Tabi sahipleri gerekli önlemleri alıyorsa),

Ben de köpekleri seviyorum, ancak köpek;

-Bazıları insandan daha büyük,

-Sivri dişleri ve çok kuvvetli bir çenesi olan,

-Saldırganlaştığı zaman silahlı insanların bile durduramadı, çok tehlikeli olabilecek hayvanlardır.

Elbette köpeklerden insanlara geçebilecek de birçok hastalık da mevcuttur.

Bu tehlikelerin üzeri; “Hayvan hakları, hayvan sevgisi” gibi kamuflajlar ile örtülemez.

Üstelik köpeklerin uluorta kakasını-çişini yapması da ciddi bir sorundur, bu kentlerde sağlık problemlerine sebebiyet verebilir.(Daha 2 gün önce Atatürk Caddesinde, PTT binasının kolanlarına, sahibinin nezaretinde çişini yapan bir köpek gördüm)

Köpeklerin apartmanlarda sürekli havlamalarının verdiği rahatsızlığı saymıyorum bile.

Kısaca KÖPEK (istisnai işler hariç) KIRSAL HAYVANIDIR. KÖPEK BESLEMEK ŞEHİR YAŞAMINA UYGUN BİR ŞEY DEĞİLDİR.

Son zamanlarda (Kadına şiddet çığırtkanlığı ile birlikte ortaya çıkan) bu KÖPEK AŞKININ arkasında birşeyler olduğunu düşünüyorum!

Birinci tahminim; köpeklere yapılan aşılar ve çipler yolu ile köpeklerin insanlara saldırtmak için kullanılma ihtimali vardır, ki bu zaten son zamanlarda oluyor, köpekler durduk yerde insanlara saldırıyorlar. (Köpekleri frekanslar ile saldırganlaştırmak ABD ordusunda eskiden beri uygulanıyor.)

İkinci tahminim; Köpek; kadınların sevgi ve güvenlik ve çocuk edinme hislerini tatmin ediyor, bir erkeğe ihtiyaç duymadan yalnız yaşamalarına destek oluyor.

Yani köpek; globalcilerin ailesiz-çocuksuz toplum projesine önemli bir destek.

Mesela kediler bu konuda köpekler ile aynı katagoride değil.

Bir kere kedi; KÖPEK GİBİ SADIK değildir, sahibini tehlikelere karşı korumaz, isterse kendisini sevdirir, istemezse sevdirmez, yıllarca yedir-içir bir kere döversen-kızarsan sana küser, hatta terk eder. (Aynen insan gibi)

Köpek öyle mi ya, döv-söv-hakaret et gitmez, yine sadıktır, yine seni korur, böyle bir sadakat kaç erkekte var değil mi…

Çobanlık vs. zaruri İhtiyaçları haricinde evlerinde köpek besleyenleyen kadınlar hep dikkatimi çekmiştir.

Hatta bir kadını yakından tanımak istiyorsam, ilk öğrenmek istediğim şey onun köpekleri mi yoksa kedilerimi ev hayvanı olarak beslediği veya sevdiğidir. Çünkü bu o kadının kişiliği hakkında önemli ip uçları verir…

O yüzden sevgili dostlar; Globalciler ve onların Türkiyedeki sadık uşaklarının durup dururken köpek sevgisi ile dolup taşmasını, insan hayatına bile değer vermezken birden sokak köpeklerinin derdine düşmesini normal karşılamamalıyız. Bunlar iyiniyetli hayvan severler ile bir tutmamalıyız.

Bu işin arkasında belli ki bir hesap var. Bence köpeklerden şehir hayatında uzak durmakta fayda var.

Benden söylemesi..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ