Demokrat Zafer

MEY|DIAGEO ve ZORLU PSM İŞBİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞEN PSM ATÖLYE, 3. DÖNEMİN BAŞLANGICINI GEÇTİĞİMİZ DÖNEMİN “KISALAR” GÖSTERİMİYLE KUTLADI!

Kültür sanatın büyük destekçisi Mey|Diageo ile Zorlu PSM’nin, tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak ve tiyatronun sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği PSM Atölye, üçüncü eğitim döneminin başlangıcını önceki dönemin “Kısalar” gösterimiyle kutladı! 24 Ekim 2023 Salı akşamı Zorlu PSM %100 Studio’da gerçekleştirilen özel gösterimde, PSM Atölye’nin ikinci dönem mezunlarının hazırladığı “Miras”, “Yük”, “Tabu” ve “Ölü Hamamı” adlı oyunlar sahnelendi.

Kültür sanata sürdürülebilir destek sağlamayı görev bilen Mey|Diageo, Zorlu PSM’nin tiyatro dünyasına oyun yazarlığı, tiyatro yönetmenliği ve tiyatro yapımcılığı alanlarında yeni isimler kazandırma hedefiyle hayata geçirdiği PSM Atölye’ye destek vererek tiyatronun sürdürülebilirliğine de katkıda bulunmaya devam ediyor. Üçüncü eğitim döneminin derslerine başlayan PSM Atölye, iki sezondur Mey|Diageo’nun kurumsal desteğiyle ücretsiz olarak düzenleniyor.

“Alice Müzikali”, “Aşık Shakespeare”, “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” ve daha birçok oyunun ödüllü yönetmeni Serdar Biliş’in küratörlüğünde hazırlanan PSM Atölye’de alanında öncü ve deneyimli eğitmenler tarafından yüzlerce başvurunun değerlendirilmesiyle 18-30 yaş arası toplam 19 öğrenci “Dramatik Yazarlık”, “Tiyatro Yönetmenliği” ve “Tiyatro Yapımcılığı” bölümlerine kabul edildi. Üçüncü eğitim döneminin derslerine başlayan PSM Atölye’de 7 ay boyunca her hafta gerçekleştirilecek teorik ve uygulamalı eğitimlerle, katılımcıların bir oyun fikrinin ilk aşamasından sahneleme sonrasına kadar tüm süreçte yetkin ve donanımlı hale gelmeleri amaçlanıyor. Haziran ayına kadar sürecek dönem sonunda katılımcılar, kısa oyunlar çıkararak programı tamamlayacaklar.

Tiyatro külliyatının özgün içeriklerle zenginleşmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen PSM Atölye, öğrencilerine işin mutfağına girme imkânı da sunuyor. Öğrenciler, Zorlu PSM’nin dünya standartlarındaki teknik alt yapısı ve tiyatro alanındaki geniş ekosistemi sayesinde bir prodüksiyonun masa başında oluşturulmasından sahneye konulmasına kadar geçen süreci en ince ayrıntısına kadar öğrenerek tecrübe etme fırsatı buluyor.

Türkiye’den alanında öncü yönetmenlerin, oyun yazarlarının ve yapımcıların ders verdiği PSM Atölye’nin eğitmen kadrosunda aynı zamanda, alanında deneyimli uluslararası isimler de yer alıyor. PSM Atölye’nin eğitim kadrosu Dramatik Yazarlık sınıfında Aylin Alveren, Murat Mahmutyazıcıoğlu, Özlem Hemiş, Philip Arditti, Suzanne Bell; Tiyatro Yönetmenliği sınıfında Blanche McIntyre, Mehmet Ergen, Özlem Özhabeş, Sean Holmes; Tiyatro Yapımcılığı sınıfında ise Ayşegül Beyazdağ, Cem Görk, Cemil Demirok, Evrim Zeybek, Hakan Silahsızoğlu, Mehmet Karaca ve Pelin Ekinci Kaya’dan oluşuyor.

Bilgi için:               zorlupsm.com/kurumsal/psm-atolye

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ