Demokrat Zafer

İYİ OSMANGAZİ; “Hayvanlar bizim vicdanımızdır”

Sokak hayvanları, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede önemli sorunlarla mücadele ediyor. Sokaklarda yaşayan köpekler, kediler ve diğer hayvanlar, yiyecek ve suya erişimde zorluklarla karşı karşıya kalırken, şiddet ve hastalıklarla da başa çıkmaya çalışıyor. “4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları”nı Koruma Günü, dünya genelinde sokak hayvanlarının korunması ve farkındalığın arttırılması için önemli bir fırsat sunuyor. Sokak hayvanlarının korunması, aynı zamanda onların insanlarla daha uyumlu bir şekilde yaşamalarını sağlayabilir.

Dünya genelinde yüz milyonlarca sokak hayvanı bulunuyor ve bu hayvanların birçoğu açlık, susuzluk, hastalık ve kötü muamele gibi zor koşullar altında yaşıyor. Sokak hayvanları genellikle açık alanlarda veya barınaklarda yaşıyor ve insanların yarattığı çevresel faktörler nedeniyle tehlikeli bir hayat sürüyorlar. Sokak hayvanlarına yardım etmek için dünya genelinde birçok kuruluş ve gönüllü çalışma yürütüyor. Bu çalışmaların birçoğu, sokak hayvanlarının sağlığı, beslenmesi, barınması ve sahiplenilmesi için destek sağlıyor.

İşte bu anlamı büyük günde sosyal aktivite projelerinde bir canın yüreğine dokunan Ayşegül Kavuşturan’ın çağrısı ile Zübeyde Hanım Doğum Hastanesi karşısında JOO COFFEE’de geliri sokak hayvanlarına kalmak üzere bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı tam kadro destek verirken geçmiş dönem Büyükşehir iştiraki BİNTED Genel Müdürü ve İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Birgül Günay Yıldız’da etkinliğe katılarak sokak canlarına nefes oldu.

İYİ Parti Osmangazi İlçe Kadın Politikaları Başkanı Özden Ermutlu; “Sokakların sessiz canlarına bir damla su, bir lokma mama vermek için bu etkinlikteyiz. O canların hor görülmesine, fiziki şiddet uygulanmasına karşıyız. Bu görüntüleri görmek vicdanlarımızı da dağlıyor. ” dedi.

Milletvekili aday adayı Birgül Yıldız Günay; “Her nefeste onların çektiği acıları düşünmek içimizi acıtıyor. Biz yaşadığımız doğayı onlardan emanet aldık. Hoyratça kirleterek onların yaşam alanlarını kısıtlamak insanlığımızın ahlak değerlerini de ayaklar altına alır. Vicdansızlığa geçit vermeyeceğiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ