Demokrat Zafer

Alfatlı: Helikopter düşürülmesi hadisesini suikast olarak görüyoruz

Biz Bize programının bu haftaki konuğu Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı oldu. Programda önemli açıklamalarda bulunan Alfatlı, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü hakkında, “Biz Büyük Birlik Partisinin kurucu lideri Muhsin başkanımızın helikopterinin düşürülmesi hadisesini suikast olarak görüyoruz. Davamız defalarca kez kapandı” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı: Helikopter düşürülmesi hadisesini suikast olarak görüyoruz

ŞEYMA SÖNMEZ / BURSADA BUGÜN

Bursada Bugün TV‘de Biz Bize programının konuğu olan ve ‘Altılı Masa’ya bakış açısı ve gördüğü tablodan bahseden Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ekrem Alfatlı, “TBMM’nin dağılıma baktığımızda bir temsilde adalet söz konusu. Dolayısıyla yeni anayasa değişikliği ve yönetim sistemindeki değişikliğin ikinci seçimi İnşallah önümüzdeki günlerde resmi tarihe göre haziran ayında yapılacak diye düşünüyoruz. Şu anda oluşmuş olan iki ittifak var. Cumhur ittifakımız vardı önceki seçimlerde, BBP, AK Parti ve MHP bir protokolle Cumhuriyet İttifakı olarak seçimlere girdi. Millet ittifakı da o dönemde iki ya da 3 tane siyasi parti vardı sonra genişlemek suretiyle de altılı masa haline geldiler. Altılı Masa’ya baktığımız zaman aslında asgari müştereklerde dahi bir araya gelemeyen’ ki bunu demokrasi adına olduğunu ifade ediyorlar’ siyasi partiler, farklı motivasyonlarla bir araya geldi” dedi.

“Altılı Masa Türkiye’nin önüne projeler koysun”

“Bursa’da yirmi milletvekili var. Siz önce Bursa sonra Türkiye diyerek üçüncü sıraya partinizi koymazsanız nasıl hizmet edeceksiniz?” diyen Alfatlı, Bursa’daki milletvekillerinin birlikte fotoğraf vermekten bile kaçınmalarını söyleyerek bu durumu eleştirdi. Alfatlı, “Bana göre Altılı Masa Türkiye’nin önüne projeler çözüm önerileri ortaya koymalı. Önce Bursa sonra Türkiye sonra partim demesi gerekiyor. Eğer bunu diyemiyorlarsa Türkiye’nin milli meselelerinde dahi iktidarla yan yana duramıyorsa, siyasi anlamda oy avcılığına giriyorsa ve bunu aleni ve açık bir şekilde yapıyorsa o zaman bu hem demokrasi olmaz hem vatandaşlar için siyaset yapmak olmaz. Bu Türkiye’ye de insanlığa da fayda vermez” dedi.

Büyük Birlik Partisi’nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu‘nun izinden gidilmesi yönünde yöneltilen soruya Ekrem Alfatlı, “Parti 1993 yılında kurulurken ben de bizzat ordaydım. Ankara Söğütözü’nde yaklaşık 25-30 bin kişiyle bir bir araya geldik ve bir karar kurultayı topladık. Ve biz orada partileşme kararı aldık. 29 ocak 1993’te Büyük Birlik Partisi’ni kurduk. Kurucumuz Yazıcıoğlu hep, ‘Büyük Birlik Partisi sadece ülkücülerin, milliyetçilerin, vatanseverlerin partisi değil, vatanını milletinin bayrağını kim seviyorsa bizim kucağımız açık’ derdi” cevabını verdi.

“Şehidimiz Yazıcıoğlu da böyle yapıyordu”

Siyaset yapma usluplarının yapıcı olduğunu ifade eden Alfatlı, “Şehidimiz Yazıcıoğlu da böyle yapıyordu. Bakınız EYT ile ilgili en büyük performansı gösteren siyasi hareket Büyük Birlik Partisi’dir, 3600 ek gösterge bununla ilgilidir, ücretli öğretmenlik, asgari ücret de bununla ilgilidir. Bu sene de asgari ücret rakamlarını aşağı yukarı telaffuz eden yine bizdik” dedi.

“Biz bu davanın aydınlatılmasını istiyoruz”

Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlunun altılı masaya gerçekleştirdiği ziyaret hakkında da açıklamalarda bulunan Alfatlı konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Biz Büyük Birlik Partisinin kurucu lideri Muhsin Başkanımızın helikopterinin düşürülmesi hadisesini suikast olarak görüyoruz. Davamız defalarca kez kapandı. Biz bunu şöyle yorumluyoruz ki, bu dava birinci bölüm helikopterin düşene kadar olan kısmı, ikincisi ise düştükten sonra olan bölüm. Şimdi düştükten sonra olan bölümünde kasıt ihmal kusur bunların zaten cezaları yok. Yani bunlarla ilgili çok yargılananlar oldu. Dolayısıyla onlar cezalarını aldılar ama biz diyoruz ki düşme sürecine kadar olan bölüm incedensin. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 16 Temmuz günü Cumhurbaşkanımızı almaya giden ekip yakalanıyor. İzmir’e getiriliyor o ekip oradan bir polis memuru genel başkanımızı arıyor ve burada davada ismi geçen o cihazları söken görevlilerden iki kişi var diyor. Biz hemen ertesi gün gittik savcılığa konunun bu yönüyle araştırılması için dilekçemizi verdik. Biz bu davanın aydınlatılmasını istiyoruz.”

Vatandaşın sorunlarına da değinen Alfatlı bu konuda vatandaşın birinci sorununun hayat pahalılığı diyerek 2023’teki fiyat artışlarını değerlendiren Alfatlı, “Türkiye’de döviz yatırım aracı haline geldi. Biraz çalışıyorsunuz paranızı tasarruf etmek için dolar alıyorsunuz. Şimdi bu öyle bir rakama geldi ki Türkiye’de 180 milyar dolarlar civarında bireysel tasarruftan bahsediyorum. Bu şimdi yavaş yavaş liralaşma ve kur korumalı mevduatla azaldı” diyerek, “Eğer biz talep enflasyonunu durdurabilirsek, Türkiye 2023 orta vadeli planında bakanımızın açıkladığı gibi o rakamlara ulaşacaktır” dedi.

EKREM ALFALTLI SORULARI YANITLIYOR…

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ