Demokrat Zafer

GAZETECİ-YAZAR MUHARREM DEĞİRMEN ŞEHİT BÜLENT ALBAYRAK’I ANLATTI

6 yıl önce 21 Aralık tarihinde Suriye’nin El Bab kentinde 16 asker ile birlikte şehit düşen Binbaşı Bülent Albayrak için önce Orhangazi Şehitliğindeki mezarı başında anma programı, ardından da ismini taşıdığı Orhangazi Şehit Bülent Albayrak İlkokulunda Tarihçi Gazeteci-Yazar Muharrem Değirmen tarafından verilen konferans ile anıldı.
Fırat Kalkanı harekatın da şehit düşen Özel Kuvvetlerde görevli piyade Binbaşı Bülent Albayrak, adının verildiği okulda anıldı. Orhangazi Şehit Bülent Albayrak İlkokulu Müdürü Hatice Erdaş tarafından yapılan açış konuşması ile başlayan programa başta Bülent Albayrak şehidimizin babası Hasan Albayrak olmak üzere, Orhangazi Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yusuf Solak ve Şehit Aileleri, Kıbrıs Muharip Gazileri, Okul Aile Birliği Başkanı İlknur Demirel, veliler ve öğrenciler katıldılar.
Değirmen, tarafından verilen konferansta özellikle Şehit Bülent Albayrak’ın cesareti ve kahramanlığına vurgu yaptığı konuşmasında; “İç savaşın patlak verdiği günlerde 18 yaşında olan Muhammed Suphi, Albayrak’ın ölüme meydan okuyan, korkusuz ve örnek bir komutan olduğuna defalarca şahitlik ettiğini söyledi” diyerek unutulmaz bir anıyı da paylaştı.


DESTANIN ADI: FIRAT KALKANI
Bülent Albayrak ve 17 kahramanın şehit düştüğü Fırat Kalkanı ile ilgili bilgi veren Gazeteci Yazar Muharrem Değirmen; “Türkiye, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında, güvenliğini tehdit eden terör örgütü DEAŞ başta olmak üzere Suriye’nin kuzeyinde mevcut teröristleri etkisiz hale getirmek ve sınır güvenliğini sağlamak için 24 Ağustos 2016’da Fırat Kalkânı Harekâtını başlatmıştır. Fırat Kalkanı, sadece askeri bir harekât değildir.
Her yönüyle, millete ait bir var oluş hamlesidir. Coğrafyanın dizayn edilmeye çalışıldığı, Türkiye’nin de bu dizayna dahil edildiği bir süreçte, Türk milletine özgü tam gayret atılımıdır” dedi.
18 KAHRAMANI ŞEHİT VERDİK
Mehmetçik Fırat Kalkanı’nda sadece DEAŞ’ın ya da YPG-PKK’nın teröristleriyle mücadele etmediğini vurgulayan Tarihçi Gazeteci-Yazar Muharrem Değirmen; “Orada her türlü tahrik ve tuzak boyutlu askeri-istihbari-siyasi ve demografik saldırıyla karşılaştı. İşte bu süreçte 21 Aralık 2016, Fırat Kalkanı harekatının EN ACI ve EN ACI ONUR GÜNÜDÜR. El Bab şehrinin ele geçirilme aşamalarında Akil Dağında yaşanan bugün yaşanan çatışmalarda 3. Özel Kuvvet Tugayı 1. Özel Kuvvet (31) tabur komutanı Binbaşı Bülent Albayrak olmak üzere 16 Mehmetçik şehit olmuştur.Daha sonraki süreçte, ağır yaralı Mehmetçiklerden ikisi daha şehit olmuş, o güne dair şehit sayısı 18’e ulaşmıştır” dedi.
BABA ALBAYRAK’TAN TEŞEKKÜR
Düzenlenen programa katılan ve zaman zaman duygulu anlar yaşayan Şehit Bülent Albayrak’ın babası Hasan Albayrak, böyle bir program düzenlenip öğrencilerimize şehitlerimizin anlatılmasının önemli olduğuna vurgu yaparak; “Programın hazırlanmasında emek veren başta okul Müdürü Hatice Erdaş, Müdür Yardımcısı Mehmet Yüksel, Beden Eğitimi Öğretmeni, Batuhan Zengin Demirel ve konferansı veren Gazeteci dostumuz Muharrem Değirmen’e teşekkürlerimi sunuyorum. Minik evlatlarımızın şehitlerini dinlemeleri ve anmaları biz aileler için büyük önem taşımaktadır” dedi.
ŞEHİT AİLELERİ DUYGULU ANLAR YAŞADILAR
Programda tüm şehitlerimizin isimleri teker teker okunarak öğrenciler sıra ile “buradayız” demeleri şehit ailelerine duygulu anlar yaşattı. Okul öğrencilerinde Zarife Demirel okuduğu Şehit şiiri ile minnet duygularını dile getirirken Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yusuf Solak’ta yaptığı konuşmada; “
Bir daha dönmeyenlerin, bir daha dönmeyeceklerin acılarını biz millet olarak yüreklerimizin derinliklerinde hissediyoruz. Bülent Albayrak şehidimizin emanetleri bizim sonsuza kadar emanetimizdir. Acımız her zaman büyük olacaktır. Üzüntümüz her zaman sonsuz olacaktır. Ancak tesellimiz şudur ki; şehit Bülent Albayrak nazdadır, Şehit Bülent Albayrak niyazdadır. Şehit Bülent Albayrak kayıtları hakta olanlardan oldu. Rabbim cennetiyle cemaliyle şereflendirsin. Bizlerde onun adına bu günde birlik ve beraberliğimizi tesis etmek için buradayız. Sonuç olarak şunu söylemek isterim ki; bir olalım, diri olalım, iri olalım, Bülent Albayrak’ın izinde güneş açtığında da, yollarımıza kar yağdığında da hep birlikte Ankara olalım, hep birlikte Türkiye olalım” dedi.
Düzenlenen program plaket takdimi ve topu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ