Demokrat Zafer

BURSA İÇİN BİRLİK; Başka Canlar Yanmadan Tüm Türkiye’de Kentler Depreme Hazırlansın

Dün gece yaşanan deprem, Türkiye’nin daha büyük bir depreme hazır olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. Tüm kentlerdeki binaların depreme hazırlanması ve uyarı sistemi gibi önlemler talep eden BURSA İÇİN BİRLİK bir dekarasyon yayınladı. Memleket Partisi, Demokratik Sol Partisi, Doğru Parti, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Doğru Yol Partisi,  Türkiye Değişim Partisi, Adalet Birlik Partisi, Cihan Partisi, Genç Parti, Liberal Demokrat Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanları tüzel kişiliklerini bir kenara bırakıp bir araya gelerek oluşturduğu “Bursa İçin Birlik” yazılı bir açıklama yaparak, deprem gerçeğine dikkat çekti.

BURSA İÇİN BİRLİK;

“Ülkemiz bir deprem kuşağında ve her yıl farklı şiddetlerde deprem oluyor. Bu depremlerde can ve mal kayıplarımız oluyor. Bugün deprem için yeteri kadar ciddiyetle hazırlıklı olmadığımız bir kez daha ortaya çıktı. Bu kampanyayla yetkilileri, bir daha deprem olmadan, başka canlar yanmadan ivedilikle aşağıdaki önlemleri almaya çağırıyoruz. Ülke olarak en büyük önceliklerimizden biri bu olmalı.

  • Deprem fay hatları üzerindeki yerleşimlerin daha güvenli alanlara taşınması,
  • Konut ve kamu binalarının güçlendirilmesi,
  • Deprem ve diğer doğal afetlere karşı önlem ve ölçüm mekanizmalarının güçlendirilmesi,
  • Deprem öncesi okullarda afet güvenliği etkinliklerinin artırılması,
  • Deprem ve afetlere yönelik erken uyarı sistemlerinin kurulması,
  • Tüm medya organlarında zorunlu afet güvenliği yayınlarının yapılması,
  • Özellikle büyükşehirlerde görsellik için harcanan paraların afet güvenliği ve sürdürülebilir kent sistemi için harcanması için düzenleme ve uygulamaların yapılmasını tüm belediye başkanları, TBMM milletvekilleri, ilgili bakanlıklar tarafından yerine getirilmesi için zaman kaybedilmeden çalışmalara başlanılmasını bekliyoruz ve şiddetle talep ediyoruz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ