Demokrat Zafer

Tezsever İstifa Etti! Gemlik Şok’ta!

Karabük Emniyet Müdürüyken, FETÖ’vari bir operasyona kurban giderek görevden alınan Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, 3 ay önce getirildiği Gemlik Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. İstifa mektubunu koruma polisi ile birlikte Gemlik belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a gönderen Serhat Tezsever, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Devlet Memuru kadrosundan Gemlik Belediye Başkanlığına atanan Serhat Tezsever, Haziran ayından bu yana Gemlik Belediye Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürütüyordu. Emniyet Müdürlüğüne geri dönmesiyle ilgili başlattığı hukuki mücadelesi de devam eden Tezsever, belediyede vatandaşın sorunlarıyla ilgili olarak ilettiği hiç bir işin yapılmadığını iddia etti.

İstifa dilekçesinde, belediyenin diğer başkan yardımcıları, daire müdürleri ve danışmanları eleştiren buna karşın Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’dan “kardeşim” diye bahseden Serhat Tezsever, Bursa Vatan Medya Gurubu Köşe  Yazarı Gemlik Son Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yazarı Cemal Kırgız’a da açıklamalarda bulunarak, “Üç dört aydır, gece gündüz demeden caddelerde, sokaklarda vatandaşlarla birlikte oldum. Hep halkla iç içe bir çalışma yürüttüm. Bu süreçte vatandaşlarla bir araya gelerek, halkın sorunlarını içeren 56 maddelik bir rapor hazırladım. Bu sorunları kardeşim Mehmet Uğur Sertaslan’a, diğer belediye başkan yardımcılarına, daire müdürlerine ve başkanın danışmanına aktardım. Hiç birinin yapılmadığını gördüm. Aksine, özellikle danışman kadrosundaki kişi, kardeşim Blediye Başkanı Sayın Mehmet Uğur Sertaslan’a yanıltıcı bilgi vererek, her şeyin güllük gülistanlık olduğunu iddia etmekte. Vatandaşın küçük dokunuşlarla çözülecek sorunları bile çözülmemekte. Böyle ciddiyetsizlik olmaz diye hep itiraz ettim, baktım düzelmiyor, bana da istifa etmekten başka çarem kalmadı” dedi.

İstifa dilekçesinde ilgili açıklamalarda da bulunan Serhat Tezsever, ilk başlarda gülüp geçtiği dedikoduları, kendi aralarındaki yazışmaları ve söylentileri de bıkarak ciddiye aldığını kaydetti. İstifa metninde de bunları belirttiğini anlatan Tezsever, “Dedikodularında, kendi aralarındaki yazışmalarda benden ve korumamdan bahsederek, elde tespih, faşist emniyet müdürü ve yanında koruması, işkenceci polislerle belediye içinde geziyor diyorlar. Bunları da gördüm. Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a da söyledim. Sessiz kalınınca istifa etmekten başka çarem kalmadı. Bizim gibi ömrünü vatana, millete ve terörle mücadeleye adamış insanları yapılanlar derinden yaralamıştır. Bu nedenlerle gördügüm lüzum üzerine devlet memurluğu belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa ediyorum” diye konuştu.

Serhat Tezsever, emniyet müdürlüğü ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini açıklayarak, konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağını sözlerine ekledi. Tezsever’in istifa edeceği söylentileri, Gemliklileri üzmüş, sosyal medyada da destek kampanyaları açılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ