Demokrat Zafer

BUTUR 3. Turizm Fuarı ve 4. Bursa Turizm Zirvesi başladı

22-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan BUTUR 3. Turizm Fuarı ve 4. Bursa Turizm Zirvesi, açılış töreni ile başladı.

BUTUR 3. Turizm Fuarı ve 4. Bursa Turizm Zirvesi başladı

FADİME NİSA SAYAR – MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan açılış töreni ile başlayan olan BUTUR 3. Turizm Fuarı ve 4. Bursa Turizm Zirvesi ile Bursa ve ülke turizminin gelişimine katkıda bulunmak, turizm duayenlerinin ve profesyonellerinin görüşlerini alarak kitap haline getirmek ve ilgili makamlara sunmak ve turizmciler arası işbirliği ve sosyalleşmeyi gerçekleştirmek hedefleniyor.

Açılış törenine Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, GÜMTOB Başkanı Ersin Yazıcı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan’ın yanı sıra turizm sektöründen çok sayıda davetli katıldı.

4. Bursa Turizm Zirvesi açılış töreninde Zirve Koordinatörü ve Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker konuştu. Eker, şunları söyledi;

“Bu toplantılara 2012 yılında 1. Turizm Zirvesi ile başlamıştık. Tüm kent dinamikleriyle birlikte ve özel sektörün katkılarıyla başladık. Şu anda 2022’de dördüncüsünü düzenliyoruz. Buna eşzamanlı olarak fuarlar da ekledik. 5 yılda 8 farklı alanda toplam 16 fuar yaptık. Bursa’ya yurtiçi ve yurtdışından binlerce ziyaretçinin gelmesini sağladık. Bu organizasyonları hep beraber yapmanın gururunu yaşıyorum. Bu anlamda destekleri için Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Alinur Aktaş’a, Valiliğimize çok teşekkür ediyorum. Tüm turizm platformunu oluşturan ve buraya katkı koyan paydaşlara çok teşekkür ediyorum.”

Hasan Eker, Bursa’nın turizm kenti kimliğiyle ilgili bir sunum da yaptı ve kültür turizmine yönelik hedef ve faaliyetlerin arttırılması gerektiğini vurguladı.

Eker, Hanlar Bölgesinin açılmasının Osmanlı tarihini ön plana çıkardığını ve kültür turizmine katkı sağladığını ifade etti. Bu anlamda altyapı ve şehir planlaması çalışmalarının Bursa turizmini doğrudan etkileyeceğini belirtti.

Ardından protokol katılımcıları, selamlama konuşmalarını yaptı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“Bursa artık turizmde söz sahibi olsun diye yola çıktık. Bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bu noktada Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’da yaptırılan anketi paylaşmak istiyorum. Bursa’ya kültür turları sayısı Türkiye’de 6. sıraya yükseldi. Bursa Ortadoğu pazarının tercih ettiği en önemli turizm kentlerinden biri ancak dünyanın diğer pazarlarından da turist çekmemiz lazım. Sağlık turizminde de çok iyi yerlerdeyiz. Tüm paydaşlarımız gayretle çalışıyor. Turizm Zirvesi ve Turizm Fuarımız, Bursa için hayırlı olsun.”

Ak Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ise Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti Bursa Teşkilatının, kent turizmine katkı sağlamak üzere yaptığı faaliyetlere değindi. İznik’te yapılacak olan Dünya Göçebe Oyunları hakkında da bilgi veren Ödünç, Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Bursa’nın tarihi tanıtmak ve turizme katkı sağlamak adına önemli faaliyetler üretildiğini ifade etti.

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan da açılış töreninde şöyle konuştu;

“Zirvenin ve fuarın düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlara, Büyükşehir Belediye’mize Valiliğimiz adına teşekkür ediyorum. Bursa’da turizm denince aslında hedefler ve yapılacak olanlar belli. Pek çok ilde çalıştım Türkiye’de. Hemen hiçbir ilde olmayan bir şansa sahip Bursa. Burada turizm aktörleri tam bir birlik ve beraberlik içerisinde. Ben Valiliğimiz adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik ile ben en kısa zamanda hedeflerin yakalanacağına ve Bursa’nın turizmde hak ettiği yere ulaşacağına inanıyorum.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer de katılımcıları selamladı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bir diğer fuar olan TURFOOD 4. Gıda Fuarı’nı ziyaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ