Demokrat Zafer

Orhangazi’de Taş Mektebe Kim Sahip Çıkacak ?

Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Gemiç Mahallesi’nde yer alan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Altepe döneminde restorasyonu yapılarak sosyal donatı alanı olarak kazandırılması planlanan Taş Mektep kaderine terk edilmiş durumda. Büyükşehir Belediyesinin yönetiminin değişmesi ardından restorasyon çalışmalarında durdurulma yaşanarak tarihi okul yıllarca bakımsız kalması ardından atıl duruma dönüştü.

Orhangazi Gemiç mahallesinde 1925 yılında inşaatına başlanan, 1930 yılında ise Termal’e geçerken Gemiç’e uğrayarak açılışını Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Taş Mektep, yaklaşık 17 yıldır atıl vaziyette duruyordu. ‘Taş Mektep’ olarak bilinen Gemiç İlkokulu binasında Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 2018 yılında restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Ancak Belediye yönetiminin el değiştirmesi ardından çalışmalar durduruldu.

O zaman ki yönetim döneminde verilen kararla restorasyonu yapılmaya başlanan ve sosyal tesisi olarak gündeme gelen bir kısmı da okul olarak kullanması düşünülen çalışmalar Büyükşehir Belediyesinin yönetimi değişmesi ile çalışmalar bitmeden durduruldu.

TARİHİ OKUL HARABE GÖRÜNTÜSÜ İLE DİKKAT ÇEKİYOR
Restorasyon çalışmalarının durması sonrasında Taş Mektep harabe haline dönerken köy halkı Orhangazi’nin değerlerine sahip çıkılmasını istiyor. 1925 yılında inşaatına başlanan, 1930 yılında ise Termal’e geçerken Gemiç’e uğrayarak açılışını Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Taş Mektep, yaklaşık 23 yıldır atıl vaziyette duruyor. ‘Taş Mektep’  olarak bilinen Gemiç İlkokulu ilgi bekliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ