Demokrat Zafer

Emekliler açlığa ve sefalete mahkum edilmek isteniyor!

2021 Tüm Emekli Sen Bursa Şubesi, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekmek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

2021 Tüm Emekli Sen Bursa Şubesi, Şehreküstü Meydanı’nda yaptığı açıklamayla, emekli bayram ikramiyelerine artış yapılmamasına tepki göstererek emekli maaşlarına ek zam yapılmasını istedi.

İktidarın, emekli ve çalışan karşıtı politikası devam ediyor diyen Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şube Başkasını Zeki Korhan, “Bu politikanın özü, yoksullardan ve çalışanlardan alıp, zenginlere, yandaşlara ve para babalarına vermektir” dedi.

“Ekonomik olarak, emekliler açlıkla mücadele ediyor”

Türkiye İstatistik Kurumu, bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitirmiş, iktidarın emir eri olmuş bir kurumdur diyen Korhan, “İktidar, TÜİK eliyle ve emirle, gerçeklerden uzak, hayali, akla ve vicdana uymayan rakamlara dayanarak enflasyon açıklatıyor. Bu rakamlara dayanarak, yüzdelik zamlar yapıyor. Yapılan zamlar, tamamen hayat pahalılığı gerçeğinin dışında olduğundan, refah sağlamıyor, tersine daha yoksullaşmamıza sebep oluyor. Başta petrol ürünleri olmak üzere, elektrik, doğalgaz ve temel gıda maddelerine, günaşırı ölçüsüz ve vicdansız zamlar geliyor. Böyle bir ortamda iktidarın hayali rakamlara göre verdiği zamların, hiçbir kıymeti Harbiye’si yoktur. Böyle bir zammı kabul etmediklerini” söyledi.

Emekliler insanca bir yaşam istiyorlar diyerek devam eden Korhan, “Yoksulluk ve açlıkta yaşamamız kader değil, iktidarın izlediği, emekli ve emekçi karşıtı politikadır. İktidar yıllardır bizi görmezden geliyor, sorunlarımızı çözmüyor, daha da ağırlaştırıyor. Yaşadığımız ekonomik ve sosyal krizde en çok etkilenen ve perişan olanlar, işsizlerden sonra kesim, emeklilerdir. İktidar bizlerin ekonomik, sosyal ve demokratik taleplerimizi görmüyor ve çözmüyor. Ekonomik olarak, emekliler açlıkla mücadele ediyor” dedi.

Korhan, emeklilerin taleplerini şöyle sıraladı:

1. Asgari ücret, güncel açlık ve yoksulluk sınırına göre artırılsın

2. En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesi, güncellenmiş asgari ücretle eşitlensin.

3. Tüm emekli maaşlarına gerçekleşmiş enflasyon oranına göre seyyanen zam yapılsın,

4. Emekli sendikaları statü yasası ile EYT yasası TBMM tatile girmeden çıkarılsın

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ