Demokrat Zafer

BİSİAD GELECEĞİN BİLİŞİMCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

Bilişim Alanı Öğrencileri bilişim sektörü iş adamları ve profesyonelleri derneği ile bir araya geldi.

BİSİAD (bilişim sektörü iş adamları ve profesyonelleri derneği okulumuz bilişim teknolojileri alan öğrencilerine bilişim sektörünün beklentilerini ve tecrübelerini aktardılar.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, “bilişim mesleği sürekli kendini yenileyen, değişen bir meslek bu sebeple sizlerde kendinizi sürekli yenilemelisiniz. Burada sizlerle mesleki tecrübelerini paylaşan meslek büyüklerinizin sözlerini, altın değerindeki nasihatlerini kulağınıza küpe edip kendinizi maksimum seviyede değiştirmeniz gereklidir. Teknolojiyi yakından takip eden bir okul olarak sizlere de eğitimleriniz de kullanılmak üzere viar sanal gerçeklik gözlüklerini okulumuza kazandırmaya hedefliyoruz” dedi.

Seminerde konuşma gerçekleştiren BİSİAD üyesi Osman Abay bilişim sektörüne girmeye hazırlanan öğrencilere mesleğe girdiklerinde onları nelerin beklediğine dair bilgilendirmeler gerçekleştirdi.

Meslek ve üniversite tercihlerinin çok önemli olduğunu belirten Abay, doğru mu yoksa yanlış tercih yaptığınızı sizler belirleyeceksiniz üniversite ve alan seçimleri sizlerin hayatınızın geri kalanında gerçekleştireceğiniz mesleği belirleyecek. Bu sebeple tercihlerinizi doğru yapmalısınız çünkü hayatınızı etkileyen en büyük kararlardan bir tanesi de bu” dedi.

Üniversite döneminde gerçekleştirdiği stajın kariyer hayatında artıları olduğunu belirten Abay, “Üniversite döneminde önemli bir firmada staj yapma imkânı buldum. O dönem hem okula gidiyordum hem de staj yapıyordum. Bu alan da hem diplomamı alacaktım hem de okuldan mezun olduğumda bir iş fırsatı doğmuştu benim için. 2012 de okuldan mezun olduktan sonra staj yaptığım iş yerinde aktif olarak işe başladım. Bu firmada 5,5 sene geçirdim ve çalıştığım dönem de çok büyük projeler de yer aldım. Sizler de şimdiden lise sıralarında çok güzel eğitimler alıyorsunuz bu imkanları fırsata çevirip geleceğinize yatırım yapabilirsiniz” dedi.

İnternetin hayatımızda büyük kolaylıklar getirdiğini belirten Abay, Şu an internette birçok konu hakkında sınırsızca kaynağa ulaşabilirsiniz. Bu sayede istediğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz. Teknoloji geliştikçe hayatımıza yeni uygulamalarda girmeye devam ediyor. Bunlardan bir tanesi son dönemler de adını sıkça duyduğumuz metaverse.  Şu an yeni yeni hayatımıza giren bu terim zamanla hayatımızda sıklıkla kullandığımız bir uygulama haline gelecek” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ