Demokrat Zafer

Suna’nın Kızları, ilk Çocuk Forumu’nu 23 Nisan’da düzenledi

Çocuklar hangi konulardaki kararlara katılmak istediklerini tartıştılar

Türkiye’de sanayi, eğitim, kültür ve sanat alanlarının gelişmesine büyük ve önemli katkılar sunmuş iş insanı Suna Kıraç’ın adını taşıyan Suna’nın Kızları, kız çocukların gelişim ihtiyaçlarını destekleyen bir ekosistem oluşturmak için çalışmalara başladı. Suna Kıraç’ın kızı İpek Kıraç’ın liderliğinde Suna ve İnan Kıraç Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Suna’nın Kızları, çocuklara kendilerini ifade etmeleri için güvenli alan sunmayı hedefleyen Çocuk Forumları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile başladı.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle, Pera Müzesi’nde düzenlenen Suna’nın Kızları Çocuk Forumları’na 9 – 18 yaş arasındaki 18 çocuk katıldı. Suna’nın Kızları Topluluk İlişkileri Koordinatörü Ahu Özyurt’un kolaylaştırıcılığında gerçekleşen forumda çocuklar; evde, okulda, yaşadıkları kentte, ülkede hangi konulardaki kararlara katılmak istediklerini, yetişkinlerin bu süreçlerde kendilerini ne kadar desteklediklerini ve kız çocukların kararlara katılımda karşılaştıkları engelleri konuştu.

Okulda fikriniz sorulsa neyi değiştirirsiniz, hangi konularda sözünüz daha fazla dikkate alınsın istiyorsunuz, aile içinde kararlarınızla ilgili büyükleri nasıl ikna ediyorsunuz” gibi soruları masaya yatırdılar. Çocuklar “arkadaşlarınızla oynayacağınız oyunları nasıl seçiyorsunuz” sorusuna yanıt verirken bir aradayken nasıl karar aldıklarını, hangi yöntemleri tercih ettiklerini de paylaştı.

Yıl boyunca çeşitli temalar etrafında devam edecek olan Suna’nın Kızları Çocuk Forumları, çocukların kendileriyle ilgili kararlara katılımlarını sağlamak için güvenli alanlar oluşturmayı ve bu alanlarda düşüncelerini rahatça ifade edebilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Suna’nın Kızları Çocuk Forumları’nın videolarına

Instagram hesabı @sunaninkizlari ndan ulaşılabiliyor.

Videolar yakında yenilenen haliyle www.sunaninkizlari.org internet sitesinde de olacak.

Suna’nın Kızları sizleri de çocuklara alan açmaya, onları duymaya ve dinlemeye davet ediyor.

Forum videosu : https://www.youtube.com/watch?v=ZkCC6XMEKtM

Suna’nın Kızları hakkında

Suna’nın Kızları, çocukların gelişim ihtiyaçlarını karşılayan eğitim imkanlarına erişmelerine ve bu süreci en çok kazanımla tamamlamalarına katkıda bulunmayı amaçlayan ve bunun için bir güçlü ekosistem kurmayı odağına alan bir girişimdir. Suna’nın Kızları, gelişimlerini destekleyebilecek hizmetlerden yoksun büyüyen 0-18 yaş arası kız çocukların ihtiyaçları gözetilerek oluşturulan çözümlerle hem kız hem oğlan çocukların fayda sağlayacağına inanmaktadır. Çocuk katılımını ve veri bazlı iyileştirme ve müdahaleleri öncelemektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ