Demokrat Zafer

Sabun ve Zeytinyağı Üretiminde 2022 Beklentileri

Sabun ve zeytinyağı üretiminin son yıllarda önem kazanmasının bu alana rağbeti daha da artırdığını ifade eden iş insanı Engin Keskin, sektörün pandemi dönemindeki durumunu ve 2022 yılına yönelik beklentilerini açıkladı.

Sabun ve zeytinyağı sektöründe önemli yatırımları bulunan iş insanı Engin Keskin, “Sabun ve zeytinyağı üretiminde, alanda aktif bir şekilde bulunan firmaların 2022 yılı beklentisinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. 2020 yılında pandeminin olumsuz etkileri, 2021 yılında biraz da olsa gitti. Çünkü normalleşme süreci başlamış, firmalar çok daha rahat iş yapmaya başlamıştı. Bunun yanı sıra 2022’de beklentilerin çok daha fazla olduğu biliniyor. Teknolojik imkanlar, sektördeki gelişmeler; sabun ve zeytinyağı üretiminin de efektif bir şekilde sürdürülmesini sağlayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Zeytinyağı ve sabunda ihracatla ilgili TÜİK verilerine de değinen Engin Keskin “TÜİK verilerine baktığımızda, zeytinyağı üretiminde dalgalanmalar olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Türkiye’de 2019 yılında toplam zeytin üretiminin 1.525.000 ton olduğunu ifade etmek mümkün. Bunun yanı sıra aynı yıl zeytinyağı ihracatı ise 43.862 ton.  Dünya genelinde son yıllarda zeytinyağı üretiminde bir düşüş meydana gelmiş durumda. Öte yandan sabun ihracatında da değişmelerin bulunduğunu söyleyebiliriz. Sabun ihracatının değeri 2019 yılında 367.260.206 dolar değerinde iken 2020 yılında 525.837.535 dolar değerinde olduğunu söyleyebiliriz. Olumlu değişimin en önemli nedeni hiç şüphesiz ki pandemi ile artan temizlik ihtiyacı. TÜİK verileri bize hem sabun hem de zeytinyağı ihracatının önemli olduğunu ifade ediyor. Ayrıca sabun üretiminde pandeminin olumlu etkisi de bulunduğu için her iki sektör de önemli bir konuma sahip” şeklinde konuştu.

Sabun ve zeytinyağı ihracatı önemli”

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Engin Keskin, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Sabun ve zeytinyağı önemli ihracat kalemleri. Biliyorsunuz Türkiye olarak bu alanda çok önemli çalışmalarda bulunuyoruz. Farklı ülkelere sabun ve zeytinyağı ihraç ederek ülkeye döviz girmesini sağlıyoruz. Bu çok önemli. Ülke ekonomisine bu şekilde katkıda bulunmak olanaklı.”

2022 yılında sektörde önemli atılımlar olacaktır”

Sabun ve zeytinyağı üretiminin 2022 yılındaki durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan Engin Keskin, sektörde önemli atılımlar gerçekleştirmek gerektiğinden bahsetti. “Birçoklarının da bildiği üzere sabun ve zeytinyağı, oldukça fazla ihtiyaç duyulan ürünler. Dolayısıyla bu alanlarda yapılan çalışmalar, sektörün gelişmesini de mümkün kılıyor. Sektörün 2022 yılında çok daha fazla gelişeceğini düşünüyoruz. İlgili alanda üretimde bulunan firmalar, teknolojik imkanları kullanarak faaliyetlerini çok daha profesyonel bir şekilde sürdürebilmekte. Bu nedenle yeni yılın bu anlamda çok önemli bir yıl olacağını düşünüyorum.”

“Çalışmalarımızı çok özel bir şekilde sürdürüyoruz”

Birçok sektörde çalışmalarda aktif olarak yer aldıklarını ifade eden Keskin, sabun ve zeytinyağı üretiminine yönelik olarak “2013 yılında zeytinyağı ve sabun üretimini gerçekleştirdiğimiz firmamızı kurduk. Kurulduğumuz andan itibaren sahip olduğumuz ilkeler özelinde çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz. Sektörün çok önemli olduğunu düşünüyor, bu nedenle sahip olduğumuz ilkeler özelinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak adına sektörde yer alan firmaların teknolojinin sunmuş olduğu imkanlar çerçevesinde faaliyetlerde bulunması gerektiğine inanıyoruz” sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ