Demokrat Zafer

Kurtulmuş Bursa’da

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Bursa programı kapsamında köşe yazarları ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Bursa'da

RAMAZAN ACAR – CANSU ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN

Bursa ziyaretine köşe yazarları ve basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantı ile başlayan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti Bursa İl Binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Numan Kurtulmuş, Rusya- Ukrayna savaşını değerlendirirken, erken seçim ve Muhalefet partilerinin 6’lı buluşmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili’nin konuşmasından satır başları;

Bu savaş öyle görünüyor ki önümüzdeki dönemdeki güç gösterilerinin bizim bölgemizdeki bir başlangıcıdır. Bu kriz tek başına bir neden değil. Bir takım rekabetlerin sonucudur. Savaşla birlikte bir kez daha gündeme gelen konulardan biri de su ve enerji krizidir. Bunlara bir de son zamanda siber güvenliği katabiliriz. Bunlar önümüzdeli dönemde sorun teşkil edebilecek şeyler.

İçinde bulunduğumuz coğrafyada Türkiye’nin güçlü bir ülke olmaktan başka çaresi yoktur. Karadenizdeki, yemendeki gelişmelerin çoğu Türkiye’yi etkilemektedir. Bizim bu anlamda yeniden her anlamda güçlü Türkiye olmaktan başka çaremiz yoktur. Dolayısıyla Rusya-Ukrayna savaşından çıkarmamız gerekenlerden biri Türkiye’nin her alanda güçlü bir ülke olmasıdır. Başka bir iddiamız da dünyanın hakkaniyetli, adil bir dünyaya dönüşmesidir.

Birleşmiş milletler kuruluşu savaşları durdurmak, barışı sağlamak için kurulan bir kuruluş olmasına rağmen bugüne dek bir savaş durdurmamıştır. Bunlardan bir örnek vermek gerekirse; Rusya’nın işgaliyle başlayan süreçte çoğu ülkenin Rusya’yı kınamasına rağmen, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bir karar alamamıştır. Birleşmiş Milletler Güvensizlik Konseyi haline gelmiştir.

Rusya- Ukrayna krizinde hep söylediğimiz şey Türkiye’nin stratejik bir konumda bulunmasının önemi ortaya çıkmıştır. Bu krizde her iki tarafı da kaybetmeden, her iki ülkeyi de kaybetmeden bir strateji geliştiren Cumhurbaşkanımızın da nasıl bir liderlik ettiği ortaya çıkmıştır.

Bu krizle birlikte NATO‘nun derlenme toparlanmaya gireceğini düşünüyorum. Biz şunu söylüyoruz dünyadaki hiçbir sorunun çözümü askeri işgallerle çözülemeyeceğini, barış yoluyla çözülebileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla da bu savaşın Türkiye önderliğinde, liderlerin buluşarak çözülmesini temenni ediyoruz.

Ortaya çıkan bir hususta göçmenler meselesidir. Uzun yıllardır Akdeniz’de, Ege’de göç yollarında binlerce insan hayattan koparıldı. Ülkelerine gelen 5-10 bin Suriyeliyi görünce ayakları titreyenlerin Ukraynalı göçmenlere kucak açması, onlar mavi gözlü insanlar demeyi ortaya koyan bir anlayışı da anlayamıyoruz. Bu millet herkese kucak açacak din,dil, ırk ayrımı yapmadan insan ayrımı yapmaz.

Çanakkale Köprüsü Türkiye ekonomisinin ekonomik bir gücü olacaktır. Yapılış, mimarisi olarak biricik diyebileceğimiz bir köprüdür. Bu köprü işe birlikte Türkiye’nin seviye atladığını söylemek gerekiyor. Eleştirenlerin de elini vicdanına koyarak bir düşünmesi gerekir. Bu köprü marmaranın dinamosu haline gelecek bir köprüdür. Sadece bir geçiş değiş ekonomik bir değerdir. Velhasıl Çanakkale Köprüsü sadece bir köprü değil Türkiye’nin önemini arttıran bir değerdir.

Milletin gündeminde olan tüm konuları masaya yatırarak değerlendiririz. Bu taleplerin gerçekleştirilmesi için de hesaplar yapılır, imkanlara bakılır ve milletin hayrına olacak bir sonuç alınır. Bu konu üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Yarın 6 muhalefet partisi değil 7 muhalefet partisi olacaktır. Görünmeyen partiye haksızlık etmemek lazım. Partiler toplanabilir konuşabilir bunları olağan karşılıyoruz. Bizim sistemimiz Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Bu sistemi partilerin beğenmeme eleştirme hakkı vardır fakat değiştireceğiz demeye hakkı yoktur. Bu hal milletimizindir. Sistem değiştirmeyi isteyecek olan yalnızca milletimizdir.

Stokçuluk ahlaki bir zafiyettir. Bundan alınacak olanlar da alınsın, kimse kusura bakmasın. Böyle kazanılan paradan 5 kuruş fayda olmaz. Stokçuların kendine çeki düzen vermesi gerekir. Bakanlığımızda bu anlamda denetimlerini sürdürüyor ve kimsenin gözünün yaşına bakmamalıdır.

Erken seçim gündemiyle alakalı. AK Parti gençlere ulaşamıyor açıklamarıyla alakalı büyük bir yalan diyebilirim. Biz gittiğimiz her yerde gençlerimizle konuşuyoruz. Onlara söz hakkı veriyoruz ve fikirlerini önemsiyoruz. Gençlerin hayatını kolaylaştırmak adına onlara en yakın olan siyasi hareket AK Parti’dir. Seçim geliyor millet sözünü söyleyecek. Her ankette Türkiye’nin lideri, en çok oy alan partisi AK Partidir. Hatta şöyle söyleyeyim CHP ve HDP’yi toplasalar ikisinin aldığı oy da bizi geçemez.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ