Demokrat Zafer

Çiçekler Raflarda Taze Kalacak! O Buluş Bursa’dan!

Soğutma sektöründe 50 yıllık tecrübesiyle Bursa ve Türkiye’nin öncü firmalarından olan Kırbaşlar Soğutma’nın ikinci nesil yöneticisi öyle bir keşfe imza attı ki; dünyada 4 ülkede üretilmesine rağmen o mekanizmayı özel olarak üreten tek ülkeyiz. Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu ve aynı okulda Yüksek Lisans eğitimine devam eden Muhammet Ekrem Kırbaş 2 yıl önce Kırbaşlar, Eco-Vend firmasını kurdu. Soğutma alanında öncü olan yeni firma insanlığa kalıcı hizmetler verebilecek 50’den fazla yeni buluş içinde harekete geçti.

Osmangazi’nin sanayi kalbinin attığı bölgede Küçükbalıklı Mahallesi Kabin Sok. No:9’da civar esnafın “Mucit” olarak adlandırdığı Elektronik Mühendisi Muhammet Ekrem Kırbaş; “İş yerinize ticari buzdolabı mı tedarik etmeyi mi düşünüyorsunuz, İşyerinizde konsept belirleyip tadilat yapacaksınız da yönlendirilmeye mi ihtiyacınız var ? Firmayı tanıtırken bu sloganla başlayan iş yaşamımızda 6 civarında buluşa da imza attık. Yeni ürünümüz “EcoFall Patentli Çiçek Teşhir Sistemi” isimli üretimimiz özellikle çiçekçileri büyük bir dertten kurtaracak. Çiçekçilere gelen taze çiçekler en fazla rafta 4 gün kalır onu daha sonra çürüdüğü için atarlar. Bizim bu ünitemiz “Soğuk suyun temiz bir şekilde devri daimini sağladığı için” çiçeklerin 20 güne kadar canlı kalmasını sağlıyor, çiçeklerin zamanla bakteri üretmesinin de önüne geçiyor. Ekonomik anlamda da hem çiçekleri solmadığı için çiçekçi esnafı hem de çiçek almak isteyen vatandaşın daha uygun alım sağladığı için yeni ürünümüz cazip geliyor.” dedi.

Elektronik Mühendisi Muhammet Ekrem Kırbaş; “Firma olarak yeni ürünleri üretebilme çabamızı ülke ekonomisine kılavuz olmak için sürdürüyoruz. Bu ürünlerin başında “Otomatik Satış Makineleri” satış otomatları günümüzde kullanımı giderek yaygınlaşan ticaret araçları geliyor. Bugün insanların süt ürünlerini alamadığını net bir şekilde gördük. O nedenle bu hususla ilgili incelemelerde bulunduk. Yeni geliştirdiğimiz makinalar arasında çiğ süt satış otomatları en hızlı yaygınlaşan modelimiz olmakla beraber süt üreticisi ve tüketicisinin arasındaki yolculuğu kısaltması ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının 2017 tarihli Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliği ile yasal zorunluluk haline gelerek kısa zamanda günlük hayatımıza daha da fazla girecek olan ürünlerimizden diyebilirim. Soğuk içecek satış otomatları, gündelik hayatımızda özellikle yaz aylarında sağlığımız için önemli bir yer tutan günlük sıvı tüketimi gerekliliğimizi karşılamamız için bize hizmet eden araçlardır. Atıştırmalık Satış Otomatları, günlük atıştırmalık ihtiyacımızı karşılamanın en yaygın yoludur. Her gün binlerce çay kahve satış otomatı insanoğlunun sıcak içecek ihtiyacına hizmet ediyor. Modern dünya hayatımıza hızlı kahvaltı gerekliliğini getirmiştir. Bu ürünlerle artık hızlı kahvaltının anlamı bayat poğaça, soğuk taş gibi simit veya kurumuş kahvaltılıklar olmaktan çıkmıştır. 30 civarında sıcak satış gerektiren yiyecek için bizlerde yeni modeller üzerinde çalışmamızı yoğunlaştırdık. İsteriz ki; memleket ekonomik anlamda nefes alsın.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ