Demokrat Zafer

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ İMO BURSA ŞUBE İLE TANIŞTI

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile bir araya gelerek, mesleği ve İnşaat Mühendisleri Odası’nı anlattı.

Genç inşaat mühendisi adaylarına mesleği,  meslek örgütünü ve çalışmalarını anlatacak etkinlikler gerçekleştiren İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile buluştu.

İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Küçükkayalar, meslektaş adaylarına deneyimlerini ve önerilerini aktardı. Öğrencilik yıllarından itibaren İnşaat Mühendisleri Odası’nın çalışmalarında yer almanın değerli olduğunu ifade eden Küçükkayalar, genç meslektaş adaylarına bilim, akıl ve vicdandan ayrılmadan yaşamaları tavsiyesinde bulundu. Hayatını inşaat mühendisliği mesleği ile kazandığını söyleyen Küçükkayalar, mesleğini çok sevdiğini belirtti. İnşaat mühendisliğini sevdiği ve vefa borcu olduğu için Yönetiminde görev aldığını dile getiren Küçükkayalar, “Pozitif bilimin ve aklın yol göstericiliğinde alacağınız ve almakta olduğunuz eğitim bundan böyle hayatınız boyunca yol arkadaşınız olacaktır. Biz pozitif bilimin içinde eğitim alıyoruz. Bu eğitimle mesleğinize sıkı sıkı sarılın. Hem insanın hem de toplumların gelişmesi bilimsel gelişmelerin takibiyle olur. Bu nedenle aklımızı özgür bırakmalıyız. Bunun için de bilime ihtiyacımız var. Üniversiteler bilim üreten yegâne kurumlardır. Burada geçireceğiniz zamanı önemseyin. Sizin için emek veren değerli akademisyenlerimiz var. Mümkün olduğu kadar donanımlı mezun olmaya çalışın” dedi.

Genç mühendis adaylarının ileride toplum ve mesleğin gelişmesi için çalışacaklarına ve etkin görevler alacaklarına inandığını vurgulayan Başkan Küçükkayalar, “Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, eğitimli vatandaş sorumluluğu taşıyarak gelecek günleri daha güzel yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Ardından Şube Başkanı Küçükkayalar, Gençlik Komisyonu ve genç-İMO üyeleri inşaat mühendisliği ve meslek örgütü ile ilgili tanıtım sunumu gerçekleştirdiği etkinliklerde genç-İMO üyelik kayıtları da yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ