Demokrat Zafer

Necdet Demirat’a Yeni Görev!

Gerçek sokak canlarının dostu birçok STK’ da üst düzey yönetimlerde bulunan Necdet Demirat’a yeni görev! “GLOBAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İNSANİ YARDIM FEDERASYONU ÖNEMLİ GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ DUYURUSU GENEL BAŞKANIMIZ SN ESVET KARAKURT’UN UYGUN GÖRMESİ VE ONAYI DOĞRULTUSUNDA SN NECDET DEMİRAT KÜTAHYA İL BAŞKANLIĞINDAN ÇEVRE VE DOĞA CANLILARI KORUMA BİRİM BAŞKANLIĞINA GETİRİLMİŞTİR.KENDİLERİNE HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETİYOR.GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM. SAYGILARIMLA BEDRİ KÜLTER GENEL TEŞKİLAT BAŞKANI” ifadeleriyle Necdet Demirat’a yeni görev tebliğ edildi.

Federasyon halen SMA’lı çocuklar, Down sendromlu çocuklar ve madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılmasına yönelik çeşitli projelerde aktif olarak rol alıyor. Ayrıca evsiz vatandaşlar ile sokak canlılarının barınmalarına yönelik aktif bir çalışmanın içinde olan Federasyon 81 ilde faaliyetini sürdürüyor. Necdet Demirat yeni görevlendirme ile ilgili olarak; “Dünyada, küreselleşme süreciyle beraber yaşanan toplumsal dönüşümlerden sosyal hizmetler ve sosyal çalışma faaliyetlerinde bulunan STK’lar da etkilenmiştir. Bunda en önemli etken ulus devletin korumacı, sınırlayıcı, kapalı devlet algısının küresel süreçte STK’lar ile devletin sınırlarını aşarak aktif duruma gelmesidir. Modern dünyada insan hakları için yapılan mücadelede Sivil Toplum Kuruluşları (STK), insan hak ve hürriyetlerini korumak için varlıklarını sürdürmektedir. Devletin gücünün yetmediği alanlarda adeta tamamlayıcı bir toplum hizmetini yerine getiren STK’lar sosyal, kültürel, ekonomik, politik ve hukuki amaçlarla bir araya gelen, kâr amacı gütmeyen, gönüllü üyelerin ve hayırseverlerin ödemeleriyle bu günlere gelmişlerdir. Günümüzde STK’ların ulusal ve uluslararası sosyal çalışma faaliyetleri her geçen gün artmaktadır. Bu beklenti STK’ların insan kaynağını geliştirmede, uluslararası ve ulusal kuruluşlardan elde edeceği kaynak için bir dönüşüm fırsatı olmaktadır. STK’ların bu beklentileri gerçekleştirmede yeterli donanıma sahip kuruluşların işlerliğinin sağlanması, toplumun diğer kuruluşları ve halkla ilişkilerde güvenin pekiştirilmesi gerekmektedir. Biz bunu Türkiye’de gerçekleştiren yegane kuruluşuz.” dedi

Demirat sokak canları içinde;

“Belediye Başkan Adaylarından Hayvanlar İçin Söz İstiyoruz, Hayvan Haklarını Yok Saymayın!

Seçmenlerin milyonlarcasını oluşturan yaşam hakkı savunucularının ortak bir haykırışı var: “Hayvan haklarını yok sayan siyasilere oy vermeyeceğiz!” Şehirlerimizde, yerel yönetimlerin belirleneceği 31 Mart Yerel Seçimleri’nden önce siyasilere ve kamuoyuna duyuruyoruz: “Azınlık değiliz, çok kalabalığız.” 

Oylarımızı kullanırken esarete, köleliğe, işkenceye, ölüme son vereceğini açıklamayan siyasilere oy vermeyeceğiz.

Mahallelerimizde yaşayan kent hayvanlarını esarete, kimsesizliğe sürgün eden muhtar adaylarına, kanunda yer almasına rağmen başta etkin kısırlaştırma olmak üzere hayvanlarla ilgili görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen belediye başkan adaylarına oy vermeyeceğiz.

Oylarımızı kullanırken, seçim vaatleriyle nefret saçan ve katliam çağrısında bulunan, kürsü ve mitinglerde hayvan haklarını dile getirmeyen, hayvanların sorunlarının çözülmesinde etkin rol almayan, “doğal yaşam alanı” adı altında hayvanları mahallelerimizden uzaklaştırarak toplama kamplarına sürgün etmek isteyen, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin dayanışma çağrılarına sessiz kalan, hayvanların yaşam haklarının korunmasına yönelik politikalarını açıklamayan siyasilere oy vermeyeceğiz.

Kent hayvanlarının sorunlarının çözülmesi sürecinde taleplerimiz;

  • Nüfusa bakılmaksızın tüm ilçelerde kısırlaştırma ve ilk yardım ünitelerinin kurularak “kısırlaştır, aşıla, yerinde yaşat” ilkesinin Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. Maddesi’nde yer aldığı şekliyle uygulanması,
  • internet üzerinden ve yasadışı yollarla gerçekleşen hayvan satışı ve üretiminin durdurulması,
  • üretim çiftliklerinin hızla denetlenerek kapatılması ve yenileri için ruhsat verilmemesi,
  • hayvanların terk edilmesi ve öldürülmesine ağır, caydırıcı cezai yaptırımların uygulanarak, toplumda doğa ve hayvan sevgisini aşılamaya yönelik eğitim programlarının uygulanmasıdır.” 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ