Demokrat Zafer

Taklit ve tağşiş gıdaları üreten firmalar, insanları kandırdıkları gibi, bir de halk sağlığı ile oynuyorlar!

CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan, gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları sebebi ile vatandaşların et ve süt ürünleri başta olmak üzere sağlıklı gıdaya ulaşamaması ve hileli gıdaların piyasada yer alması ile ilgili, gıda güvenliğini ve tüketici sağlığını en üst seviyede korumak amacıyla TBMM’ye Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Yüksel Özkan, şunları söyledi; vatandaşlarımızın güvenilir, sağlıklı, yeterli, ucuz ve sürekli gıdaya erişimi anayasal bir haktır. Ülkemizde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın görevi bu konuda resmi kamu otoritesi olarak insanlarımıza güvenilir gıda teminini sağlamaktır. Yeterli ve dengeli beslenemeyen bir toplumda sağlıklı yaşamdan söz etmenin mümkün olamayacağına dikkat çeken Özkan, ekonomik ve sosyal refah artışı da beklemek son derece zordur, dedi.

Yüksel Özkan, vatandaşların, et ve süt ürünlerinin fiyatlarının yüksek olmasından dolayı bu ürünlere olan talebini azaltması karşısında, daha düşük fiyattan satılan taklit ve tağşiş gıdaların piyasaya sürülmekte olduğunu belirtti. İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde gıda üretimi yapan ve kayıt dışı üretim gerçekleştiren firmaların titizlikle denetlenmesi gerektiğinin altını çizen Özkan, alım gücü düşen vatandaşlar bu gıdaları tüketmek zorunda bırakılmamalıdır, dedi.

Türkiye’de et ve süt ürünlerindeki kayıt dışılığın %50’den fazla olması bizleri endişelerimizde haklı çıkarmaktadır diyen Özkan, bu tür taklit ve tağşiş gıdaları üreten firmalar, insanları kandırdıkları gibi, bir de halk sağlığı ile oynuyorlar, dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ