Demokrat Zafer

BORUSAN LOJİSTİKTE BÜYÜK GREV

Liman İş Sendikasına üye olmak isteyen işçilerin talebi olumsuz karşılanınca, Borusan Lojistik Liman işçileri greve başladı. Sendikalı olan 5 işçinin işten çıkarılmasının ardından, işçiler grev kararı aldı. Borusan Lojistikte çalışan yaklaşık 500 liman işçisi dün greve başladı. Liman işçilerine, Liman İş Sendikasına bağlı GEMPORT başta olmak üzere diğer sanayi kuruluşu çalışanı işçilerden de büyük destek geldi.

Fabrikanın hem içinde hem de dışında devam eden greve, Cumhuriyet Halk partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Şükrü Deviren’de destek verdi. İşçilerin greve başladığı alana giden Deviren, emek ve hak mücadelelerinde yanlarında yer aldıklarını belirterek, üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Alkışlı, türkülü protestolarla devam eden eylemde, işçilerle bugün iftar sözü de veren Şükrü Deviren, sendikal mücadelelerinde de yanlarında olacaklarını ifade etti. Şükrü Deviren’in ziyaretinde parti yönetimi ve belediye meclis üyesi adayları da yer aldı.

Liman İş Sendikası genel merkez ve Bursa şubesi yöneticileri de greve destek için alana geldiler. İş yavaşlatma dâhil, birçok seçeneği gündeme alan liman işçileri, “İşine ekmeğine sahip çık, sendikalı ol güçlü ol. Grev sendika taleplerimiz yerine getirilene kadar devam edecektir” dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ